Radova zastavba, legislavita, regulativy, co radovou zastavbou je a co nie je...

Dobry vecer, rad by som Vas vsetkych poprosil o odpovede ci nazory, pokial co najrelevantnejsie... Na prilozenej fotografii je vidiet stavebne pozemky, buduce stavebne pozemky podla planov investora, developera. Podla neho sa jedna o stavebne pozemky urcene na vystavbu radovych rodinnych domov. Podla dostupnych regulativov, vyjadrenia starostu je jedinym kriteriom index zastavanosti, v tomto pripade 0,4. Podlaznost vraj nie je rozhodujuca, podla Uradu hlavneho architekta je maximalna podlaznost 2. nazdemne podlazia. Je teda mozne stavat na takom pozemku dom typu "bungalov" ak bude dodrzany index zastavanosti? Popripade "dvoj bungalov" so spolocnymi stenami ? Musia sa vsetky domy v radovej zastavbe dotykat stenami a musia byt vsetky rovnake? Rovnake podlaznostou, vzhladom ? Prosim Vas o vase nazory, postrehy a vedomosti. Za Vase odpovede budem naozaj velmi vdacny.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan_t ahoj, my teraz kupujeme pozemok, kde developer plánoval výstavbu radových domov, bolo už vydané aj stavebné povolenie na radovku. Nakoniec sa rozhodli, že radovky nebudú stavať. Pozemok kupujeme aj so stavebným povolenim a projektom radovky. Na stavebnom úrade je to dohodnute, že si dáme vypracovať vlastný projekt -samostatný bungalov a požiadame o zmenu stavby pred dokončením, samozrejme ešte pred začatím výstavby. Zastavanost máme 40 % .Treba sa ísť opýtať na stavebný úrad aké sú možnosti.
Odpovedať
@dusan_t problem je sirka. Samostatny musi dodrzat rozostupy od suseda z kazdej strany, radovy sa moze dotykat aj z oboch.
Odpovedať
@peto99: Ahoj, dakujem za postreh. V pripade kombinacie s riesenim spomenutym tinara23, bolo by mozne na pozemkoch oznacenych cislicami 6 a 7 mozne postavit 2 rodinne domy typu bungalov s tym, ze jeden by bol zapusteny na juh pozemku a druhy na severe ? Takto by v podstate vobec nestali vedla seba a boli by dodrzane rozostupy ktore spominas. Uvazujem spravne? @tinara23: dakujem pekne, urcite sa obratim na stavebny urad :)
Odpovedať
@dusan_t krajny by mohol byt bungalov na juznej strane, ale na 6 by mal byt dvojdom. Otazne je, ci doprava povoli vyjazd inde ako zo severu, ale este vacsi problem je hrozba bytovky hned pri dome, bude tienit cely pozemok, na opacnej strane je uz nakreslena, ci nie? Developeri maju vsetko vyratane na milimeter, stavaju na hraniciach rozostupov a schvalenych svetelnotechnickych noriem. Ja osobne to na samostatny bungalov nevidim, ale aj povodny projekt na c.7 je vyborny.
Odpovedať
@peto99 a je mozne cez developera alebo stavebny urad zmenich charakter pozemku po kupe parcely cislo 6 a 7 ? Prilozeny obrazok... Cervena ciara je povodna ciara oddelujuca pozemky, zelena je navrh... Teoreticky by som s bratom odkupil parcelu 6 a 7 a takto by som to mozno rad videl... Prijatelnejsie ako radova zastavba. Ako sa to vybavuje? Cez stavebny urad ? Ziadna bytovka tam byt nema, skor multifunkcny komplex na pravo hore od pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan_t my sme takto kupovali jednu parcelu a časť druhej parcely, pôvodne bolo 10x30, teraz 16,5x30. Developer dal urobiť na svoje náklady nový geometricky plán a dal zmenu na kataster. Následne už len ten projekt a zmena na stavebnom ako som písala. Ešte si zisti ako musí byť dodržaná ulicna čiara, u nás 3m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?