Rada ohľadom stavebného materiálu

Dobrý deň, už som tu raz písala v mene mojej sestry, lebo rozmýšľala nad kúpou domu. Mala niečo vo výhľade. Aj ste poradili, lebo je na to sama. Nie žeby nemala manžela, ale on je invalid. Z dôvodu, že nechcem aby urobila chybu, a celoživotne úspory, by boli tam. a namakala sa veru dosť. chce kúpiť dom. Na stránke www.brezova-alej.sk. Prepáčte, ale ja som už dôchodkyňa. Prosím je tu niekto, kto by jej vedel poradť? Čo sa stavby týka, materiálu, skúsenosti s developérom a tak všetko. Lebo ja osobne nerozumiem tomu, že stavať sa bude z tehál a tie sa budu spájať nie maltou. ale nejakým lepidlom alebou penou. Prosím o pomoc. Všetkým ´dakujem.
Odpovedať
@cicus28 dobra prezyvka na dochodkynu :-) Ak ma chlapa na invalidnom tak nema inu moznost ako developera, lebo pri prerabani stareho baraku by skrachovali a stale by to nebolo ono. Tehla je momentalne najlacnejsi stavebny material a to ze chcu lepit na pur penu je u uponahlaneho developera prirodzene, pricom to nie je horsie ako na tenkostenne lepidlo. Jedina obrana ako ich developwr az tak neodrbe je mat vlastny stavebny dozor, ktory bude ochotny chodit na stavbu min 3x za tyzden najlepsie kazdy den.
Odpovedať
@rkorba to je ešte prezývka zo školy.. No ved, a koľko môže stať taký stavebný dozor 3 x v týždni, A už vôbec nechápem prečo tehlu lepiť, alebo davať tú penu.To sa už malta nepoužíva.a je tá tehla vôbec dobrý materiál.Má ta tehla viac plusov, alebo mínusov?
Odpovedať
@rkorbaTechnológie a štandardy Obvodová tehla: KM beta 24,5 cm, priečky 11,5 cm Zateplenie: EPS 150mm Strešná krytina: KM beta standard (bungalov) Zateplenie stropu: minerálna vlna 150 mm (bungalov) Okná: plastové, 3 sklo Vykurovanie: podlahové – elektrický odporový kábel Kúpelňa: geberit – obklad, dlažba, vaňa, sprchový kút, batérie, wc, umývadlo, elektrický bojler Energetická trieda: A
Odpovedať
@cicus28 ked to nebudu stavat oni ale vsetko bude zastresene firmou, tak im to moze byt jedno stat to bude. s dozorom sa musia dohodnut na pausaly, lebo kazdy plateny vyjazd by mohol byt drahy. Treba si vsetko zistit lokalne, tu ti mozeme ukazat len smer.
Odpovedať
@cicus28 klasika cele zle, okrem hrubky obvodoveho muriva. Energeticka trieda musi byt A1 a to s tym co si tam pisala nedokazu zrealizovat ani nahodou.
Odpovedať
@cicus28 Len k tej skladbe trosku: Do stropu sa pri stavbe vlastneho domu dnes uz menej ako 40cm vlny nedava( skor uz ludia davaju aj 60cm a viac), ale tych 40 je uz ok. Stena nieje az tak zla, ale lepsie keby daju 20cm.
Odpovedať
@jurajm17 vnútorná stena?
Odpovedať
@cicus28 Trochu zle som sa vyjadril. Myslel som zateplenie obvodovej steni by bolo lepsie tych 20cm. Hrubka izolacie stropu je velmi dolezita, lebo tadial teplo najviac 'unika'. Kedze bude elektricke kurenie tak je velmi dolezite, aby sa dom dobre zaizoloval a nemali vysoke mesacne naklady. Z toho co tam je popisane to vyzera skor, ze je to dom na cenu ako na kvalitu.
Odpovedať
@jurajm17 prosim, co myslis tym, ze je to dom na cenu, neviem tak sa pytam
Odpovedať
Profilova fotka
elektrické kúrenie je možno lacné na realizáciu, ale nie na prevádzku. ak nie je možnosť mať napr. plynový kotol a radiátory (lacnejšia varianta), príp. podlahovku (drahšia varianta), radšej by som volil kombináciu elektrického kotla a podlahového vykurovania, ako tie odporové drôty. prípadne sa skúsil popýtať niekoho, kto to má, alebo pohľadať tu na MS vo fóre.. lebo aby ste potom neboli prekvapený účtami za elektrinu. s tou izoláciou súhlasím, ako píšu vyššie. tiež mám novostavbu, v strope 45cm vlny, na obvodových stenách 20cm EPS. Menej by som isto nedával.
Odpovedať
@cicus28 Tak, ze to niekto postavy s tym, ze to nestavia sebe, cize chce malo investovat, dobre predat a uz ho netrapi, ze ake mesacne naklady bude mat majitel co to kupi. Ked si niekto stavia pre seba, tak si to vsetko sleduje a snazi sa pozistovat o tom vela veci. To su mesiace stravene nad knihami, webom a diskusiami so znamimi. A to tu nehovorim o svojpomoci, len o niekom kto si chce kvalitne postavit dom dodavatelsky. Kupit nieco len tak narychlo sa nemusi oplatit. p.s. mozno domcek bude dobry len treba doladit detaily a dohodnut sa s firmou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?