Prvotný návrh rodinného domu - čo poviete?

Bungalov s rovnou strechou. Orientácia pozemku na sever. Všetky siete na pozemku, Chcem stavať z 250 porobetonu + 250 šedý polystyrén. Strecha asi rovná drevenná. Kúriť plynom. Okno z kuchyne je v inej výške na 900.
Odpovedať
@bawelnanr Bolo by dobré pripojiť aj popis miestností, takto neviem niektoré identifikovať. Ale ak sú miestnosti tie, ktoré sa domnievam, že sú, tak je to vcelku dobrý návrh. Ak je miestnosť 106 kúpeľňa, tak mi príde trochu predimenzovaná. Najmä v porovnaní s detskou izbou č. 107. Aby detská bola menšia ako kúpeľňa... Radšej zväčši detskú. Tiež neviem identifikovať miestnosť č. 110. Ak je to šatník, tak mi príde zbytočný, ja by som ho nedal. Radšej vstavanú skriňu. Ale ak to chceš, alebo je to podmienka tvojej polovičky (väčšinou ženy trvajú na šatníku ;-) :-D ), nemám výhrady. Kuchynskú linku by som trochu ešte potiahol popri stene doľava, aby bola dlhšia. A miesto tej nohy by som dal asi ostrovček. Miesto tam na to máš, škoda to nevyužiť. Skús ísť na stránku IKEA, je tam on-line plánovač kuchyne. Nahoď si rozmery miestnosti a vyskúšaj vyskladať tak, ako si navrhol a prípadne aj tú alternatívu s ostrovčekom. Alebo aj viac možností. Výhodou toho plánovača je, že ti ponúka vizulizáciu, takže si môžeš tú kuchyňu aj predstaviť, ako bude vyzerať po realizácii. A že to sedí, môžeš vidieť na mojej vizualizácii v porovnaní s realizáciou tu (v mojom príspevku): http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... Inak rozloženie dobré. Myslím, že netreba žiadne zásadné zmeny.
Odpovedať
k izbám. 101. zádverie 102-103 chodby 104- malé wc 105- technická 106- kúpelka vždy sme chceli velku s vaňou a sprchovým 107 a 108 detské pre deti 109 spálna 110 šatník 111- špajza 112 a 113 - obývačka jedáleň kuchyňa pripojím obrázky predstavy .. to len projekant ahodil na nečisto 114 garáž K tej kuchyni chceme to tak ako si napísal len na projekte to je zatial takto.
Odpovedať
takáto je predstava
Odpovedať
@bawelnanr Ako sú svetové strany? A čo znamená: "orientácia pozemku na sever"?
Odpovedať
kuchyna garaz na juh. Detske na sever. @jurajsrnka ma ten isty pozemok ked pozres unho
Odpovedať
Tie vizualizacie sa ti tam nezmestia. Spajzku nahrad radsej skrinou, budes mat viac miesta na potraviny, Satnik vesanie 60cm, police 30-40cm a ulicka bude 80cm. Detska mensia ako kupelna? Vstup si este zmensil o vchod do garaze, radsej chodit okolo a mat tam aspon jednu poriadnu skrinu. Aj tak bude malo odkladacieho priestoru.
Odpovedať
@bawelnanr Tak potom minimálne 107 daj spálňu a 108, 109 detské s oknami na západ v oboch. Kúpeľňu by som rozdelil na dve, jednu so vstupom zo spálne a druhú pre deti a návštevy z chodby
Odpovedať
nikdy nepochopím význam týchto 4izbovo bungalovitých bytodomov,v com sa lísia od bytu,mne sa zda že len v tom že na wc možeš ísť rovno z dvora ako na autobusovom nastupisti.ako tam budete žiť ked deti budu mať 20-25 rokov ,budu si vodiť frajerov,frajerky ,to tam bude čo za kupleraj...každý prve co vstupiš do domu tak vstup do hajzla ,ako u ciganov...podla mna hrozné,latrina za dverami....izbičky ako v garsonke..nechcem Vam kaziť radosť z výplodu ,ale nechcrl by som v nom bývať....
Odpovedať
Všetkým dakujem za komenty. Čerpám z praktických vecí čo sú pre nás doležité. @daralbajda nehnevaj sa namna kupleraj mas doma asi ty ked si taky priamy. Urcite mas postaveny 3poschodovy 300m2 dom na 30á pozemku. Gratulujem
Odpovedať
@bawelnanr prepáč,nechal som sa uniest....prizemie ,podkrovie ,časť podpivničenaá..dolu kotolna,komora,dielna ,prízemie spalna rodičov,velká obývačka,velká kupelka s wc,chodba,schody ,podkrovie spoločenská miestnosť ,2x solo izba ,1xdvojpostelova,kupelka ,wc ,sauna,rozner 9,1x11,3 ,pozemok 800m2.a vošiel mi ešte altanok ,zaradný domček ,pieskovisko ,jazierkoterasa a tu každu 10x16 ,14x 18 ,ako keby ste mali pozemky ako futbalové ihriská....a že to SU dovolí takéto nrkresťanské zabery pody...
Odpovedať
@bawelnanr ja som mala tiez naplanovany satnik s oknom, len to nebolo nejak extra velke okno, tak som ho pocas vystavby zrusila a radsej tam budem mat plnu stenu na policky. A potom ma este napadlo, ze ak by si kusok posunul dvere z garaze od steny, tak by ti tam vosla lavicka na sedenie. U nas sme na lavicku zvyknuty a je to dobre pre mamu, kedze je uz starsia. Lahsie sa jej obuva. P.S. .. pekna vizualizacia obyvacky ;)
Odpovedať
@bawelnanr dětská devět metrů???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nieje to konecny navrh. To mate super. Pre nas to je prakticke. Kupelnu mame teraz v byte uplne malicku. Vyrastali sme obaja so zenou v jednej izbe so surodencami. Nasledne ked svokrovci postavili boli sme chvilu tam a tiez maju “destke” 3x3. Odisli sme a izba je susiaren. Zbytocne velke izby ked ti to potom ostane. No kupelna je miesto oddychu. WC je v chodbe z dovodu, ze ked bude navsteva, tak uzavrem spaciu cast a je tam sukromie. Garaz je moje miesto oddychu a ked mam mat garaz ako sucast domu, chcem chodit s nakupom rovno dnu nie navokol. Strasne si vazim nazory a kto to ako ma. @mnambodka @daralbajda dakujem za nazor no mal by si zmenit vystupovanie. Napr dom ako mas ty by som zas nechcel ja. No ked sa paci tebe a tvojej rodine je to OK. Tak to ma byt.
Odpovedať
@daralbajda ty nepochopíš malé 4 izbové bungalovy, ja nepochopím 200 m2 a viac, poschodové domiská. Dom staviam a počítam aj na starobu.Teba trápi, kam si budú 25 ročný synovia a dcery vodiť frajerov, frajerky. Ja počítam, že v tom veku budú minimálne na škole, niekde na intráku, alebo už budú žiť samostatne. A na starobu je lepšie mať malý 4-izbový bungalovík, ako veľkú poschodovú opachu. Nie každý máme neobmedzený badget na stavbu domu, a potom neskôr na jeho prevádzku. :-)
Odpovedať
@bawelnanr Moj názor. Malé detské izby, spálňa dajme tomu, dlhá chodba. Okná detských izieb sú na sever? Ak, tak prečo nemôžu byť z jednej na vychod, z druhej na západ. 9m2 detská, odrátaj 2m2 posteľ, písací stôl 1m2, stolička k stolíku cca 0,5 m2, hračky min. 1m2, nejaká knihovnica 0,5 m2, Na hranie priestor 4 m2. Pre študenta SŠ, VŠ možno ok, ale pre menšie deti. ??
Odpovedať
Deti budu v jednej izbe. Hracky v druhej. Cez pubertu nech idu solo. Ako male nech su spolu. Budu od malicka odlucene od seba? Vies co myslim?
Odpovedať
@jurkoboss ja myslím že Ta obluda 16x18 musí byť drahšia ako moje 9x11, prečo?základy máš väčšie,strechu väčšie ,priečok viac ,obvodových múrov viac.stropu viac,pozemku zaberies viac,v čom si ušetril?no a na starobu som v luxuse na prízemí kde mám velikánsku obývačku, kúpeľňu, spálňu,mladí nech si chodia hore...a robia tam čo chcú..
Odpovedať
@jurkoboss nechcem ti brat iluzie, ale dnesne "deti" si radi uzivaju mama hotel a budes rad, ked sa ich do 30tky zbavis :-D, obvzvlast chalani. A dom staviam, aby som ho uzivala teraz, nie na dochodku, co bude do vtedy, netusim, mozno sa ho ani nedozijem, stavat maly len preto, ze mi mozno za 30rokov bude velky...aby si o 5 rokov nestaval vacsi, lebo ti bude tvoj maly...nebol by si vynimka. A dom viem vzdy predat a kupit/dat si postavit mensi. Ja by som v takom bungalove ako planuje bawelnanr zit nechcela. Ked uz staviam dom, nech mam aj komfort, nie unimobunku s vybehom do zahrady.
Odpovedať
@bawelnanr a to chces mat 2 deti v jednej 9m2 izbe? Vies o tom, ze existuje norma s predpisanymi m2 na osobu? Radsej by som bola tvoje auto, ako dieta, to si zasluzi viac m2 ako vlastne deti, okrem toho orientovat tak male izby na sever je ozaj za trest. Nielenze budu male, ale este aj tmave a studene. A kuchyna na juh tiez nie je vyhra, v lete sa v nej uvarite
Odpovedať
@bawelnanr mne to nemusis vysvetlovat. :) ... ja idem z 1-izboveho bytu, kde som vyrastala s bratom a rodicmi. Ako ano, ked sme boli starsi, tak by som mala najradsej vlastnu izbu, ale zas som vela behala po vonku a nesedela v izbe. A teraz idem do domu, co je 2,5-krat vacsi ako byt a mam pocit, ze je to uplne postacujuce. A na vsetko. A tesim sa na veci, ktore v byte nie su mozne. Na ohen v kachlach, nafukovacia virivka na zahrade, domace jahody, nedelna grilovacka a veeeelka postel (aj ked ta sa zmesti aj do bytu) :D Este jedna vec ku kupelni, neviem ake tam mate okno, ale ja som si vanu nastavila tak, aky som sa mohla cez okno pozerat na oblohu. Uz sa neviem dockat, kedy ju vyskusam :) ale z tej vasej rohovej by to asi islo tiez.
Odpovedať
@mnambodka rozumiem. Byt v ktor sme byvali ako deti bola izba 4x3 rodicia rozkladali gauc v obyvacke a chodba bola 8x1,2m. Klasicky krtinec v dubravke. Nezanechalo to namne ziadne neziaduce poskodenia :). @blacklady kazdy nech stava co chce.
Odpovedať
@bawelnanr ved ano, ale potom naco pytas rady?
Odpovedať
@blacklady viem, že teraz je taký trend :-) Toto mám ošetrené. Teraz som postavil dom, ale máme kupené ešte 2 byty. jeden 3-izbový v ktorom sme boli doteraz, a ešte jeden malý 1-izbový v meste, momentálne na prenajímanie. Takže v 18 rokoch má syn postarané bývanie. Sám ho z domu za ušiská vyšmarím z domu :-) :-) :-) Ja viem, že nemá každý také možnosti. Tak len preto som dal príspevok a môj pohľad na to, kde budú moje deti a kde budem ja v starobe. A argument že niekedy v budúcnosti predám výhodne veľký dom a pôjdem do malého tiež neobstojí. Veľký dom sa ťažko predáva. Pozri si teraz čo najviac sa točí v realitách. Malé byty a malé domy. V budúcnosti to už bude vždy len drahšie.
Odpovedať
@blacklady prepac ze ta otravujem. Ja nepytam rady. Len nazor.
Odpovedať
@jurkoboss hovorí sa ak chceš boha rozosmiať povedz mu o svojich plánoch bohvie aká bude staroba.....ži teraz aj dom postáv taký..
Odpovedať
@daralbajda svätá pravda :-) Ale mne aj teraz vyhovuje menší bungalov. Lebo som lenivý, tak aby som mal ľahšie upratovanie, ...
Odpovedať
@bawelnanr Nemám nic proti více dětem v jedné místnosti, ale asi bych ty pokojíky taky zvětšil, tím, že bych ubral jak z té koupelny, kterou proběhnete nebo budete ležet ve vaně a stejně tak bych zrušil šatník a dal pouze šatní skříň v ložnici. Ten metr navíc by jim prospěl a prakticky by to nebylo na úkor ničeho. A okna dát východ západ, jak tu zaznělo. Východ spací pokojík, ať si ráno užijou sluníčka a západ hrací pokojík, ať mají dostatek světla v době, kdy venku bude hnusně a nebudou moci být na zahradě.
Odpovedať
@daralbajda To je pravda, ale mě by se blbě loučilo se zahradou, kterou si chci u domku vypěstovat a kupovat nebo si stavět jiný dům na stáří. Tam už bych se vzrostlejších stromů asi nedočkal, už teď to mám na hraně :)
Odpovedať
@bawelnanr jo a když už bych dělal rovnou střechu, kašlal bych na dřevo a šel do betonu a zateplit EPS.
Odpovedať
@bawelnanr neotravujes, a nazor som vyjadrila :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?