Prosim poradte!

Ahojte,posledne dni normalne nemozem spat :) Ide o to,ze po projekt ideme v pondelok,je uz hotovy. Ide o to,ze sa mi odrazu zda a normalne sa bojim,ze velkost obyv.izby spolu s kuchynou vytvori nakoniec maly priestor :( Velkostou to bude celkovo 42,3m2.Prosim poradte,mam dat este zvacsit projekt na tej strane? Napiste co by ste robili.Ak mate niekto podobne rozmery,prosim poslite mi foto.Dakujem! :)
Odpovedať
pre niekoho je aj 70m2 malo, to snad musis ty najlepsie vediet..ale ze by som mal nocne mory z predstavy, ze budem mat obyvacku "malu" ako 1-izbovy byt, to asi nie skor mi chyba v dispozicii samostatne wc pri vchode, takto budete chodit vzdy z dvora do cistych kupelni
Odpovedať
Profilova fotka
vy poznáte svoj životný štýl, množstvo návštev, počet členov domácnosti (aj budúci) predsstavte si koľko ľudí takto zhromaždíte, pre každého je potrebný 1m2, ku tomu nejaký gauč a lebo sedenie pred telkou. To Vám prinesie základnú požiadavku. Ak je to málo, zobverte si štvorčekový papier, každý štvorček je štvrť m2, je to plocha stoličky, kreslo sú 4 štvorčeky, stôl 6. gauč 8, medzi jednotlivýmizariadeniami musí byť vzdialenosť jedného štvorčeka na komunikáciu, hovorí sa tomu typológia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nám vychádza 42,8m2 a nemyslím si, že to bude malé :-).
Odpovedať
Zalezi ake okna,kolko dveri,aky tvar.....Niekedy je fakt 60 m2 nezariaditelnych, inde 40 uplne v pohode. Ved si to rozkresli.
Odpovedať
veľmi záleží od rozloženia tých 42 metrov. My máme cca tú rozlohu a malé nám to nie je. Je fakt, ale že nemáme 4 deti. ;-)
Odpovedať
Pozrite moj podorys. Tiez vychadza na obyvacku + kuchynu okolo 45 m2. Kedze mury a priecky uz su hotove mozem povedat, ze male to urcite nie je ☺. Samozrejme zavisi to aj od rozlozenia nabytku.
Odpovedať
Ja mam 32 m2
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna to malo nemusi byt, to velmi zalezi od toho, ako je to rozlozene.... ci je to obdlznik vyrazny, alebo je to taky normalny alebo je to skor stvorec.... 42m2 je podla mna tak akurat.
Odpovedať
Profilova fotka
Máte pekný pôdorys, známy majú podobne a myslím, že aj štvorcovo im tak vychádza,ako vám a majú to dosť veľké,navyše, obývačková časť je rozdelená od kuchyne aj krbom a vyzerá to perfektne, čiže naozaj to stačí!!!
Odpovedať
idete asi stavat z maleho panelakoveho bytu a mas pocit ze len velke a velke...je dobre... kazdy ako chce. Co urobis ak ti 20 ludi napise ze je to male prerobis projekt ??? budes sa citit v obyvacke horšie?: len pre ukludnenie ja mam s kuchynou 32 m2 a je to az az ked treba upratovat.. A na navseteme mavame aj 10 hosti..
Odpovedať
Profilova fotka
my máme 45m2, v pohode stačí aj 42
Odpovedať
my máme cca 44 m2 a tiež sa mi to zdá málo, len môj problém je, že aj 60 m2 by bolo pre mňa málo - mám rád obrovské priestory, len finančne na to nemám a je pravda, že je to zbytočné, potom vznikajú hluché miesta - neobývané kúty a to sa mi tiež moc nepáči. Ono je to v podstate rozloha už väčšieho jedno-izbového bytu, takže nie je to nič malé, netreba byť megaloman...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takéto obavy sú časté. Väčšinou je priestor v realite väčší ako v našej predstave na základe výkresu. Ja odporúčam skôr menšie plošné miery a ušetrené peniaze investovať do kvalitného interierového návrhu a realizácie, ktorý určí ako efektívne sa priestor bude využívať a akým dojmom aj veľkosťou bude pôsobiť
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne si myslím, že tá podlahová plocha čo uvádzate je dostažujúca, pre mňa až príliš :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?