Prosím o pomoc s kuchyňou

ahojte chcela by som vás poprosiť o pomoc s plánovaním kuchyne, ktorá je spojená s obývačkou. dom môže mať maximálnu šírku 8m pretože máme úzky pozemok ale na dĺžke domu nezáleží. Čiže s tým je najväčší problém a chceli by sme aby bolo to usporiadanie s obývačkou tak ako je na obrázku teda gauč chrbtom od kuchyne. Neviem si dať rady pretože manželova podmienka je aby bol kuchynský stôl v strede kuchyne a moja podmienka je aby nebol sporák pri stene, pretože nechcem za linkou nijaké kachličky ani tie sklenené zásteny by som nechcela. Mala som už vymyslený podľa mňa super projekt kuchyne kde bol kuchynský stôl pri okne a v strede bol ostrovček so sporákom a barovým pultom no lenže to ma manžel zrušil že tam ani nebude chodiť jedávať ak ten stôl nebude v strede kuchyne. :D strašné no takže som tú kuchyňu vymyslela zatiaľ takto a skúsila som ju aspoň trochu oddeliť od obývačky barovým pultom. ale keďže je to robené len v takomto základnom programe tak ani neviem či by mi to tam všetko vošlo keď sa to už naprojektuje normálne. My sme zatiaľ len v štádiu že si doma plánujeme čo by sme ako chceli a až potom to chceme predložiť architektovi prosím poraďte ako by ste to vyriešili vy?
Odpovedať
V prvom.rade nechajte pracovat architekta, je za to plateny. Ta kuchyna je cela zle, ci uzulkzenie varnej plochy, ten barovy pult uplne od veci. Naco za stolom? Naco bar ked si mozes sadnut zastol? Stol ti bude v kuchyni i a zavadzat.
Odpovedať
ten barovy stol urcite nie medzi stol a gauc co takto velky pult na ktorom bude aj varna plocha aj sedenie
Odpovedať
kuchynu by som orientovala smerom na terasove dvere. na stenu susediacu s kupelnou by sli vysoke skrine, chladnicka a tak, dalej ostrov, pripadne ju spravit do U a k terasovym dveram hore vpravo stol. zmesti sa to tam luxusne a bude to mat hlavu aj patu :-) bar urcite nie, na mna to posobi dost lacno,myslim ze to je az dost "out", casy ked ficali barove pulty a fasady marhulkovej farby su uz minulostou nastastie x-) na obrazku je ta kuchyna neskutocne roztahana,vsetko je od seba daleko,nabehas sa strasne
Odpovedať
oprava, stol hore vlavo samozrejme je myslene
Odpovedať
ono tie skrinky sú zatiaľ len akože naznačené že nejaké budú hore a dolu mne teraz ide klavne o to kam dať stôl a sporák aby nebol pri stene @dorali áno mne tiež tá kuchyňa vôbec nesedí preto si tu pýtam radu lebo neviem čo s tým a s tým stolom pri okne by to bola úplná bomba ako som už písala mala som taký prvotný plán ale rýchlo mi ho zrušil manžel že on chce stôl v strede kuchyne a už mi teda on dovolil kadečo čo nechcel tak chcem aspoň nech má niečo ako on chce. a ten bar tam bol len na nejaké také trochu oddelenie kuchyne od obývačky ale už som ho zrušila :-D @janullka myslíte niečo takéto? že by bol vlastne ostrovček s varnou plochou a k nemu by sme prisunuli stôl ? niečo podobné ako je na tých dvoch fotkách?
Odpovedať
z tychto obrazkov jedine asi tento posledny ... aj ked, stavat kuchynu OKOLO jedalenskeho stola je dost nestastne riesenie a podmienka... kuchyna musi byt v prvom rade prakticka a mozno viac prisposobena tomu, koho je domenou ... mozno este na zvazenie prehorenie rury na pravy koniec link, pripadne tam dat chladnicku. drez musi byt v strede ? uplne to rozbija pracovnu plochu. pri takom velkorysom priestore kuchyne je jej tam zalostne malo ... kolmo na ostrov sa ten stol nezmesti ? tym padom by sa ten mohol zvacsit a pracovnej plochy by bolo viac na ostrove
Odpovedať
Profilova fotka
@dusko90 Dobrý deň, barový pult je fajn, ale takto naozaj nevyzerá dobre.... viac sa mi pozdáva možnosť toho ostrovčeka so stolom. Ale aj tak keby ste dali sporák tak ďaleko od chladničky, tak si neviem predstaviť ako veci (maslo, mlieko, vajíčka) budem pri varení nosiť cez kuchyňu okolo jedálenského stola ku sporáku a potom zasa naspäť, keď dovarím. Možnosť opačná, že bude sporák bližšie ku chladničke ako je na tom obrázku treťom je podľa mňa najlepšia. Ale neviem či manžel schváli stôl kúsok bokom (že nie je úplne v strede kuchyne). No nakoniec ma napadlo ešte jedno riešenie, tak prikladám obrázok. Možno pomôže :) A ak môžem ešte nejaké pripomienky k domu, tak dvere do kuchyne by som dala buď posuvne alebo otváravé do chodby. Skriňa v predsieni je taká prekážka v ceste. tam by som skôr dala len taký úzky botník s vešiakovou stenou a skriňu by som dala vstavanú tam kde máte ten šatník a samozrejme potom vchodové dvere by sa otvárali na opačnú stranu. (nie dvere ku dverám). Detské izby sa mi zdajú byť malé. Tak som prehodila dvere inam a tým pádom sa môže buď posteľ alebo skriňa dať do výklenku izby a priečka druhej izby by sa moghla posunúť a zváčšili by ste tým obe destké aspoň o kúsok. Tiež skúste popremýšľať, či dať WC, vaňu aj sprchu do jednej kúpelne alebo to radšej nerozdeliť na dve, kde bude v jednej sprcha v druhej vaňa a v každej WC. Pretože vždy bude využiteľná len pre jedného. Ak si budete chcieť dať dlhší relax vo vani, tak napr. hodinu nikto nebude môcť ísť na toaletu. Krb na obvode sa nebude zrejme architektovi tiež pozdávať. Ja krb nemám, ale keď sme nad ním uvažovali všetci hovorili, že nie do obvodu, ale niekde so vnútorných stien. (napr. nemohli by ste mať na tej strane valbovú strechu). Samozrejme, že nejaké mierne úpravy vám poradí architket, ak je to taký, že budete konzultovať s ním a nebude to len prekreslovať.
Odpovedať
@dorali ano nieco taketo ak ma teda pani dodrzat mazelovu podmienku stol na stred a staci im pocet miest na sedenie. mozno by bolo fajn pridat konkretne rozmery miestnosti samotnej nie sirku a ci chce vacsiu cast miesta venovat kuchyni alebo obyvacke . ci tam ma aj nejaku spajzu alebo len skrinky kolko chce ulozneho pracovneho priestoru
Odpovedať
Profilova fotka
len nedavaj takto varnu dosku hned pri jedalenskom stole. predstav si, ze budes nieco vyprazat, vtedy to prska vsade naokolo a preto je to nebezpecne pre sediacich. no neviem, aj tak po case chlop pride na to, ze ta jeho podmienka je blbost :-S . nic v zlom, ale ja by som si do toho teda nedala kecat, hlavne ked je to somarina na entu. ;-) kvoli tej podmienke (stol v strede) ti neviem poradit.
Odpovedať
@kamilka22381 suhlasim, pre mna uplne zvlastna a nelogicka podmienka stol v strede. stol nieje alfa omega ... kvoli tomu stolu sa to velmi tazko dopasovava vsetko ostatne
Odpovedať
Ako si chcela dat stol k oknu? Varna plocha polocha potrebuje ostrov aspon 1x2m. Stale na koci linky pri okne nechavas dieru,koly comu? Kam das drez ked nechces zastenu?
Odpovedať
S rozmiestnenim neporadim, iba si zvazte tu velku nevyuzitu chodbu. My tiež staviame na uzkom pozemku 8m siroky dom ale poschodovy. Niektori nas odradzali ze bude drahsi no naopak bud rovnaky alebo lacnejsi ako bungalov s dlhou chodbou a malymi izbami. Ak chcete pozrite v albume :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?