Prosím o kritiku a váš názor na náš projekt

Profilova fotka
Vychádzali sme z bungalovu 968
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ten dom je super. Ale strecha musí byť z priehradových väzníkov lebo tam máte veľké rozpätie medzi stenami.
Odpovedať
@suffo Myslím si pravý opak, ten projekt je veľmi zlý
Odpovedať
Profilova fotka
No urcite by som porobil zmeny a nie jednu
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to bral. Akurát záchod a kúpelňa nemá okná.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Tak to si ešte zlý projekt nevidel.
Odpovedať
@suffo Mám pocit, že toto je jeden z tých najhorších čo som tu v poslednej dobe videl
Odpovedať
@vikiem S tými kúpeľnami a záchodmi je to prehnané, okrem toho tie bez okien sú menejhodnotné, radšej menej a poriadne. V dnešnej dobe v garáži ustajňovať autá je ani nie luxus, ale akýsi paradox, nezmysel, lebo kto má na dom, obvykle má aj na to že po 10 rokoch mení autá tak načo ich šanovať, keď aj tak sa po čase vymenia. Jedine, že by človek býval v oblasti kde furt sneží a mrzne, tam to istý význam má...Okrem toho takto integrovaná garáž do domu, cez priečky, neviem neviem vidím v tom zdravotné riziko, výpary, výfuky skrátka aj tá komora na potraviny susediaca s absurdne dvojdvernatou garážou je navyše ešte bez okna. Obývačkokuchyňa nábytok porozmiestńovaný násilne, rozchodbičkovaný priestor, žiadna veľká plocha neostane, žiadna veľkorysosť, Všeobecne nechápem tú filozofiu oddelenia spánkovej a dennej časti - v tomto prípade navyše ďalšie rozchodbičkovanie domu. Spáľna bum hneď pri dverách človeka ovalí rohová opacha skriňa, nechcel by som ani aby mi do spálne chodil niekto poza hlavu.
Odpovedať
@suffo To čo nemá okná je jeden záchod a to druhé vyzerá ako práčovňa. Čo je ďalší nonsens, lebo keď už mám práčovńu, tak tam môže pani domu okrem práčky aj sušiť prádlo, môžu sa tam čistiť čižmy a podobne, odkladať kýble a handry a to bez okna nejde, tam treba vetranie a čerstvý vzduch...
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Tá garáž je luxus, ak si to môže dovoliť tak prečo nie. Videl som už také a dali tam do garáže aj peknú dlažbu :-) S tou práčovňou musí byť nejaký kompromis (odsávanie vzduchu, ale zase nepohodlné a vetranie dverami.)
Odpovedať
Dnes nieje problem, mat bez okna pračovnu,ci wecko. Co brani umytiu ciziem,ak nieje okno? Dokonca aj susit pradlo sa tam da, ja susim aj tam kde nieje okno, aj tam kde okno mame,ale okno neotvaram nikdy,mame reku a v poho stiha aj mokre pradlo aj susicku. a ak si niekto moze dovolit garaz pre dve auta,preco nie? Dom je pre moje pohodlie. Zda sa mi zbytocny ten vstup do garaze zvonka cez 2 dvere a este aj 2 okna. Uplne staci brana. Aj cely ten vtup do domu komplikovany. Kludova zona domu je divna.
Odpovedať
Tie kupelky su otrasne ja by som ju spojila zo spalnou a dom by som zvecsila lebo ta garaz je hrozne mala a radsej by som si tam urbila obytnu miestnost tento dom by som nechcela
Odpovedať
@suffo Zase keby bol z tej sorty extrabohatých, nestaval by takýto dom, preto som napísal že tá garáž je v tomto prípade nielenže zbytočný luxus, ale paradox, pretože tie prachy čo vyhodím za garáž si môžem ušetriť a mám v budúcnosti ľahšie našetrené na ďalšie nové auto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@snowy66 tak podla mna teda garaz nie je luxus, nechali sme sa projektantom nahovorit na zmenu z 2garaze na 1 garaz, povodne chcel garaz uplne zrusit - tiez nas presvedcil argumetami ze cena auta a cena garaze je neporovnatelna a neoplati sa to .... a lutujeme - garaz je jedna z najuzitocnejsich miestnosti v dome, mohla byt radsej 2 garaz. Pri stahovani sluzila ako sklad, a to dost dlllll...ho, kym sme vsetko vybalili, tiez je to dodatocny skladovy priestor k nezaplateniu, pre muza staci vyparkovat auto a je z toho dielna, ked nam deti zaspia cestou v aute, nechame ich v aute v garazi dospat, tiez vynasat nakupy z auta v dazdi nie je ziadny med, nehovoriac o tom, ze auto nie je v zime ladove a v lete rozpalene ked donho nastupujem.... ak sa garaz postavit da, a su na to peniaze, stavala by som ju, a nejde o to, ze by to bol priestor pre auto, ale sluzi pre nas.
Odpovedať
@margarita však nechcem sa hádať, ale sama si napísala, že Vám chýbal sklad tak ste si urobili z garáže skladovací priestor. Chýba Vám dieĺňa tak auto dáte von aby ste ju mali. Koľkokrát do roka prší, keď práve ste urobili veľký nákup? Čo tak žiť bez stresu a pozvoĺna a vyložím nákup vtedy keď doprší...okrem toho nehovoril som, že namiesto garáže nesmie byť žiadny prístrešok....malé deti by som v garáži nenechával dospať, ten vzduch tam vôbec nie je zdravý...čiže mne z toho vychádza, že ste sa ochudobnili práve tým, že ste garáž postavili, namiesto nej ste mohli rozprojektovať skladové miestnosti, dielničku, prípadne iné užitočné miestnosti s normálnym vstupom, možno trocha širšími dverami na stroje a pod., miestnosti s účelnými oknami, a dispozíciou, presne tak, ako si napísala, priestory majú slúžiť ľuďom ale oni si urobia garáž, no potom ju predsa používajú na niečo iné...
Odpovedať
@snowy66 garaz je predsa multifinkcny priestor-nikto ju nema predsa prazdnu. Umyvaju sa tam spinave veci-topanky, zablatene lyziarky, niekto aj psa, parkuju auta, biky, truhla na auto, rozne naradie, pneumatiky, trebars rekuperacna jednotka, korcule,lyze,sanky.........v zie prezimovat oleandre. Preco stavat dielnicku,ked o kus vacsi priestor uz moze byt aj pre auto. Mali sme garaz pre jedno auto a v novom dome sme ani neuvazovali,zeby nemala byt pre dve auta.
Odpovedať
podla mna garaz super, kupelne a wc zle, ... izby tiez zle kuchyna obývacka sa mi nepaci
Odpovedať
Co ma ten vas navrh spolocne s bungalovom 968?
Odpovedať
@atlaska podľa mňa je len otázkou času, kedy sa bude ku garážam integrovaných v dome pristupovať z bezpečnostného hľadiska ako ku starým strechám s obsahom azbestu. Že z výfukov sa garáž kontaminuje dioxinmi , furánmi atď, že z pneumatík sa uvoľnuje pvc, z autobatérii ťažké kovy, kadmium, olovo atď. to je známe, a iné chemikálie, potencionálne škodlivé ľudskému zdraviu, rakovinotvorné atď. preto ak by som plánoval garáž tak len na uskladnenie vecí súvisiacich s autom, nič iné (preboha a tobôž nie napr. hračky) a už vôbec by som nespájal garáž s domom vnútornými dverami a ani priečkami ktoré všetky tie jedy nasiaknu a idú ďalej do obytného priestoru. Napr. najhoršie čo môže byť, keď si niekto umiestni spáľňu nad garáž, lebo tie výpary a škodliviny to všetko ide najviac smerom hore.
Odpovedať
@snowy66 to mas pravdu, bezne mame auto nastartovane v garazi. Urcite nadychame ovela menej skodlivin,ako niekto kto byva v panelaku na sidlisku denne niekolkokrat vetra-lebo sa mu rosia okna a pod oknami sa mu premavau tisice aut, nakladiakov co za sebou nechavaju ciernu clonu a v lete vetra celu noc.
Odpovedať
@atlaska ide o rozptyl, v garáži ho nemáš tak ako na voľnom priestore. Nevieš či nadýchaš menej alebo viac škodlivín ako niekto v paneláku, lebo to nemáš zmerané. Horšie je že v garáži sa Ti to ukladá, preniká do stien, do skladovaných vecí. Auto by sa ani nemalo nechávať naštarované v garáži, náhodou, nejakou blbou náhodou sa môže stať, že tam niekto zaspí, odpadne a ráno ho nájdu mrtveho.
Odpovedať
do garaze sa necuva, vojdes,vypnes motor. Kym zavrem branu - vyvetra sa. nasiaknute stieny by museli mat vsetky domy,panelaky uz po 50rokov co stoja plne dechtu. ked je inverzia "nasavaju" ako spongia-podla teba. @snowy66
Odpovedať
@atlaska to som nepovedal
Odpovedať
Profilova fotka
Pre mna teda hlavne pre manzelku vyhoda garaze spociva v tom ze cez zimu nemusi oskrabavat skla, zhrnat sneh, auto je relativne teple... Nedavam auto do garaze aby som predlzil jeho zivot, robim to pre svoj konfort. Plus sklad umyvamie veci atd ako spomina @atlaska
Odpovedať
@vikiem 4 wc a 2 sprchy ... toto by som nechcela umyvat :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo áno viem, strecha bude z priehradových väzníkov
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Prepáčte, ale s wc to nie je prehnané. V dome je jedna izba, ktorá je vyhradená pre mojich rodičov - preto potrebujeme 2 kúpeľne. V dome budeme bývať 6-ti. Okno nie je iba pri tom wc, ktoré je v strede domu. Aj na garáži sú okná - dvoje. A potom tam je miestnosť kde nie je okno - ale tam je práčka, sušička a kotol. Sušiť prádlo tam nemám v pláne. To či má niekto garáž v dome alebo nie - to sa musí rozhodnúť každý sám - mi ho máme teraz zvlášť a strašne ma to nebaví, že vždy zmoknem, kým dôjdem ku vchodovým dverám. Dvore dvere sú na garáži z dôvodu, pre autami má byť sklad pre kosačku, a iné veci, a aby sme sa i nim mohli dostať aj bez toho, aby sme museli parkovať von z garáže. A ešte jedna dôležitá vec - ja som sa pýtala len na rozloženie izieb - zariadenie ktoré tam vidíte nemá vôbec nič spoločné s mojimi plánmi, len to tam dokreslil architekt aby som mala predstavu o veľkosti priestoru ktorý mi zostane.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nič spoločné s 968, malo to byť 978 prepáčte :)
Odpovedať
@vikiem však Ty tam budeš bývať nie ja ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 no ja viem. Len som chcela vedieť, či je takéto zadelenie izieb vhodné - vpredu sú dve detské a vzadu dve spálne jedna pre nás a jedna pre rodičov.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 máme tam dokopy 2 kúpeľne - + 1 samostatné wc. Jedna kúpeľňa je pre mojich rodičov ktorých doopatrujem na staré kolená - tam je sprcha, wc a umývadlo. Druhá kúpeľňa je pre nás 4-roch - tam je vaňa + sprcha + wc a dvojumývadlo. A to samostatné wc je skôr len keď potrebuje niekto rýchlo odbehnúť, nechcem aby sa musel trepať cez kľudovú zónu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?