Prosim, co hovorite na tento prvotny nastrel projektu?

Dobry den, urobili by ste nejake zmeny - upravy v projekte? Vo videu su zapracovane nejake uz zmeny ( trosku posunute poschodie s garazou do predu oproti prizemiu) a to preto, aby sme dosiahli pristresok nad vchodom. Video 3D vizualizacia exterier: https://youtu.be/ACHuy7IMqmg Dakujem
Odpovedať
@matosl neni to dobre. Mne by sa tam pohodlne urcite nebyvalo. Zla je kupelna (vela sanity na malom priestore, len tolko podotknem ze cucat na hajzlik z vane tiez neni extra zazitok, detto dalsie wecko bez okna, hnus) plno premrhaneho priestoru, je to rozbite, sorry nemam momentalne cas dalej to rozoberat.
Odpovedať
@matosl Strašne malé zádverie. Ak prídete domov celá rodina, druhý musí vonku počkať, kým sa prvý vyzuje a prejde ďalej do domu. Aj návštevu budeš musieť po jednom vypúšťať z domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl & @snowy66 & @chrobak7 Napriek tomu, že uprednostňujem kuchyňo-obývačku takú, že sa tiahne naprieč celým domom (z východu na západ) - čo tento "nástrel" nemá, vôbec to nepovažujem za katastrofu. Podľa mňa to má aj hlavu aj pätu - akurát treba doladiť detaily. A wecko v kúpeľni na poschodí......(?) Aj ja mám wecko v kúpeľni. Aj tisíce domov v tejto krajine. ;-)
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem, ano toto musim vyriesit inak.
Odpovedať
@leonardom Dakujem, je to prvotny nastrel od ktoreho sa potrebujem odrazit a teraz aj vdaka Vam doladit detaily. Bohuzial clovek musi robit strasne vela kompromisov ( rozpocet, pozemok, obmedzenia UPI atd..), ale snad vysledok bude OK :-) Kuchyna je pre mna stale najvacsi oriesok a nie som s tymto riesenim uplne OK. Toto mam este otvorene. To WC v kupelke vobec nevidim ako problem (aj teraz takto fungujeme). Ta vstupna chodba je naozaj asi mala, preto pravdebodobne zrusim priecku medzi chodbou a vstupom (len potom asi bude vznikat prievan pri otvarani vstupu). Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl ja bysom v kupelni dal vanu tam, kde su teraz umyvadla sprchu oproti zachodu kde je vana dat umyvadla dvere otvarat do druhej strany. cize, ak zabudne niekto zamknut dvere, neotvaraju sa hned do vyhladu na zachod, to iste aj o vani. dalej, ak mate radi relax vo vani, tak nebudete mat vyhlad na zachod, ale umyvadla, kde mozte dat sviecky atd. kdezto vyhlad zo sprchy asi nikto neriesi, hlavne pri reliefovych sklach. takze sprcha moze byt kludne oproti zachodu. dvere od sprchoveho kutu mozte vyuzit aj ako zakryt zachodu modre moze byt napr aj pracka, zelene skrinka, alebo policky.
Odpovedať
@martin153 Vyborny napad!! Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl mile rad :)
Odpovedať
@martin153 nebolo by to az take zle Tvoj navrh, avsak v kupelni pri takom okienecku potom nebude dost denneho svetla. Riesil by som to tak, ze okno by som dal mliecne, co najviac do sirky (na stranu wc) a vysky (klasicky ako izbove okna vyska od podlahy) . Alebo okno moze ostat vycentrovane v strede, avsak muriky oddelujuce wc a sprchovy kut by som nepotiahol az k stropu len do vysky cca 1,90 plus minus a po celej dlzke vonkajsieho muru by som dal svetlik (trebars tiez mliecne sklo) Oknova zostava v kupelni by tak tvorila opticky " T " A sviecky a podobne prkotiny kaslat na to, s takym ludi netreba zatazovat.
Odpovedať
Ak by ste mali niekto napad ako vyriesit kuchynu, tak sem s nim :-)
Odpovedať
@matosl ano aj kuchynu mas samozrejme celu zle, aj technicka miestnost aj zadverie je o nicom. Strasne si rozbijas priestor s tymi vsetkymi moznymi vyklenkami v miestnostiach. To treba cele prekreslit.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ved hej sviecky a tak :) , to len pre ludi (zeny) co radi lezia hodiny vo vani, urcite aj ty sam nejake poznas. okno v kupelni/wc ja osobne skor chapem ako vetranie. denne svetlo tam az tak osobne neriesim, rano ked je este pritmie, tak aj tak musim zapalit svetlo, sprchujem sa povacsine vecer...a na zachod chodim casto v praci, samozrejme aj doma, ale kadit mi treba aj rano aj vecer, tak potom mi je denne svetlo na prd :D a aj ja som myslel, ze ta priecka mezi vanou a zachodom nebude az po strop, tak 1,60m....a navrch tej priecky dat viacej sviecok :D :D :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prepáč osobne spodok nepraktické natlačené obývačka na kuchyňu oproti iba schody WC bez okná zádverie moc malé. Zbytočná horná terasa nad garážou.kopu do nej vrazis takže na zváženie. Oceňujem veľké okná na prízemí a hneď krytu terasu. Skúste si to este prejsť lebo domček je krásny. Ps. Rýchle postrehy.
Odpovedať
@bartanusova Dakujem za postrehy. Toto vsetko je sposobene obmedzenim UPI. Koeficient zastavanosti mame max 0.25 co je max 125m2 (prizemie) a koeficient IPP je max 0,4. Cize na poschodie uz viac nemozem dat :-(
Odpovedať
@matosl - malá predsieň - TM oddeliť od kúpeľne (má strašný tvar! ťažko sa to zariaďuje) - WC môže byť súčasťou dolnej kúpeľne - keď je sprcha dole, netreba ju aj hore - horná kúpeľka je zbytočne veľká, izby malé - ak to ide, oddeliť schodisko od obývačky, aby sa ním nešíril hluk na poschodie - aj dvere do dolnej spálne oddeliťod obývačky priečkou, nejakou bariérou - na poschodí radšej 2 izby pre deti ako jednu so šatníkom - nástup na schody dajte pri dverách - lomené schody = ušetríte tak miesto... a taktiež výstup zo schodov na hornú chodbu zalomte a získate 1 m2 pre detskú izbu a dole tiež dáky priestor pod schodami - výstup na terasu - nestačí zo spálne? a hlavne: bude sa využívať? návšteva tam nepôjde, maximálne tak so ženou si posedieť... podľa mňa zbytočné
Odpovedať
@matosl Garáž by som vysunula viac von, dvere do nej pri vchodových dverách zvonku, nie z predsiene. Alebo mať dvere v garáž. bráne. Tým pádom sa môže spálňa posunúť doprava, aj jej dvere - aby neboli v obývačke. Získate tak možnosť vytvoriť krytý vstup i malú terasu v odskočených rohoch. Ešte svetové strany by ma zaujímali. Nezabudnite na tienenie.
Odpovedať
Vedeli by ste odhadnut cenu takehoto domu do stadiu hruba stavba a nasledne holodom? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl poschodie máš úplne super, pojem tu kupelku ako ti vyššie radili a nechaj tak.... Na prízemí zväčšiť zádverie tak, že ho posunies ( nechaj ho uzavrete!!) až tak, že do technickej vyjdeš zo zádveria. Výklenok v technickej pri vstupe zmizne a na tu stenu v nej naľavo si daj rebríkoch radiátor- súsit rukavice a čiapky..zložíš hneď mokré lyziarky, špinavé veci tam hodis, lepšie ako z interiéru mat a naspinit si. Tým pádom musíš trochu prispôsobiť Schodiste ale zase mozno získaš hore viac miesta na rodičovskú kupelku, ak ho hore zarovnaný s priečkou medzi detskou a spálnou. Dolnú spálňu máte asi ako hosťovskú?? Aby nelezala ladom dala by som tam len pohodlný rozkladací gauč a používala ho ako šatník celoročne.... Toto sú len take datailiky čo je ale najakutne je stiesnenosť obývačky a jedálne. Ak necháš kuchyňu ako je- môže byt varič a umývadlo vymenene... To určite. Ak by to ostalo v tvare U tak by som na ten jedálenský stôl urobila taký presklený vysunutý výklenok na záhradu, len neviem ci na tu stranu môžeš... Ak nevieš ten priestor zväčšiť, dala by som pekný okrúhly jedálenský stôl lepšie sa pomestite ( aj tie sa určite dajú spraviť rozkladacie) stôl zLicovat s oknom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?