Prosiiim komu sa podarilo postavit domcek do 55 000 eur? Ak je tu niekto nech napise aky sa podari .

Viem ze je tu toho viac ale chcem aby to boli realnejsie sumy kedze ceny sa hybu , a jedna sa o okolie TT . Jedna sa o to ze skusenosti su skusenosti , a penazi nie je moc , vieme si toho spravit vela samy, okrem strechy , elektriky. a takych odbornejsich prac, Budem rad ked si popiseme a otvorite oci ze sa to da a aky domcek , takze tak budem rad a moc vdacny za kazdu skutocnu radu , dakujem, pekny den
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Môj milý.... Neviem, kto všetko - a ako - Ti odpovie na Tvoju otázku, ja Ti odpoviem asi takto: Áno, dá... Ak: 1/ máš v rodine niekoho, kto Ti spraví stavebného dozora za symbolický peniaz a pritom Ti ušetrí 20-násobok toho, čo mu zaplatíš... 2/ nebudeš mať veľké oči a nepustíš sa do domu o podlahovej ploche väčšej ako cca 90 (max. 100) m2... 3/ ak istý diel prác - najmä tie "cigánske" t.j. kopanie, fúrikovanie, miešanie malty, premiestňovanie stavebného materiálu, podávanie škridly a tehly....... - a pod. budeš riešiť svojpomocou 4/ a odbornejšie práce necháš na spoľahlivú partiu (2 až 4) remeselníkov, ktorí sa profesionálne týmto zaoberajú... 5/ budeš trochu švindľovať pri depehačke a platbách "na ruku" a "za hotové" práve pri rôznych remeselníkoch a furmanoch... Áno, dá.... Ale počítaj s tým, že za projekt, prípojky (voda, plyn, elektrina, kanalizácia), ploty, múriky, vrátka a chodníky vysolíš ďalších minimálne 10.000€. A niečím ten dom budeš musieť aj zariadiť... Takže pod 70 litrov nerátaj - pričom ja teraz rátam s tým, že pozemok už máš... Veľa šťastia...
Odpovedať
Ahoj, nam sa to podarilo. Mame bugalov 117m2, material Ytong Lambda, škridla Bramack Protect, podlahove kurenie, okna Rehau Geneo 3sklo, zateplenie 15cm pol., fasada zaplatena - neurobena zatial, krbove kachle za 700€, zariadenie kuchynska linka a spotrebiče, roldory, všade dlažba. Na materialy sme nejako nešetrili, treba len vedieť trochu vyjednávať s dodávatelmi :-D a premyslieť to. Úver sme mali zo SFRB, takze skoro vsetko na faktúru muselo byť. Za robotu sme platili iba za strechu, potery a okná, zapojenie elektroinštalácie. Ostatné robil manžel sám, prípadne s odoborným konzultantom na vodu a kúrenie. Celkové náklady doteraz do 50.000,- nemám to nakomplet zrátané. Stavali sme 2 roky, manžel je zodraný, ja som na nervy, ale od jesene už bývame v novom :-D Teraz ideme na úpravu dvora, garáž a oplotenie, uvidíme koľko grošov vydá na to... Prajem veľa síl a pevné nervy
Odpovedať
Myslim ze sa da aj ked s odretymi usami, ale zalezi od pozemku, inzinierskych sieti atd. Plot, garaz, ani zahrada v tom nebude zapocitana. Ja ti poradim len tolko, ze vela sa da usetrit na projekte. Teda nie na samotnom projekte ale vo faze projektovania. Nemat velke oci a stavat jednoduchy domcek, s jednoduchou strechou. Vela citat a zistovat si veci, stavebne materialy, technologie. Pri zaistovani materialu robit "vyberove konanie" teda rozposlat ponuky viacerym firmam (kludne aj 10) a vybrat najlepsiu ponuku teda s najlepsim pomerom cena/vykon. Tusim som cital jeden blog, kde pasivny dom postavili do 70000, pricom hruba stavba vysla na milion este vtedajsich korun. Tusim to bolo tu: pasivnydom.blog.cz Skoro vsetko si ale robili svojpomocne. Oplati sa to precitat. A potom sa oplati mysliet aj dopredu. Mam na mysli naklady na byvanie. Hladat vyvazenu cestu co sa tyka jednorazovej investicie do technologie a nakladov na byvanie (kurenie, TUV). Pouvazovat nad tym ci chcete mat plyn alebo kurit drevom+elektrinou. Plynova pripojka sa v poslednom case riadne predrazila. Pasivny dom tiez nemusi byt predrazeny, kedze v nom netreba instalovat klasicke rozvody na kurenie (ak sa dobre navrhne). Sice potom je potrebna vetracia jednotka, co ale znacne zvysuje kvalitu vzduchu v interieri. Pouvazovat nad drevostavbou realizovanou svojpomocne. Zaklady na betonovych zakladovych patkach (dom zdvihnuty nad teren). Nehovorim ze to bude pre vas najvhodnejsie riesenie, ja len tak ze existuje aj takato moznost. Moj brat daval okolo 70 kubikov betonu iba do zakladovych pasov a platne.Dal za to vyse 4000 eur. Za zelezo do zakladov a venca 2900 eur. Moj poschodovy dom zalozeny na penovom skle bude potrebovat okolo 30 kubikov betonu. Keby je zalozeny na zakladovych patkach, tak 8 kubikov. Tam ale treba zelezne stlpy potom co tiez nie je zadarmo ale aj tak to vyjde lacnejsie. Presne udaje nemam ale oplati sa vediet ze su aj ine ako "klasicke" sposoby zakladania. Musite vela citat a zistovat informacie.
Odpovedať
nepises ci pozemok mas alebo nie. ak nie tak moja odpoved je nie neda sa postavit do 55tisic. ak pozemok mas tak odpoved je nie neda, jedine tak o rozlohe tych 70 az 75m2 max. hovorim teraz o sume od prveho vybavovania priprava pozemku stavebne povolenie pripojky provizorne oplotenie kadibudka studna miesacka proste veci ktore mnoho ludi zabuda zapocitat a je ich viac a potom tu vznikaju sum ake vznikaju. mam pocit ze o chvilu sa budu stavat za 30tisic.
Odpovedať
@1simo11 pozri si tento link http://www.modrastrecha.sk/blog/lubka...
Odpovedať
Profilova fotka
110 m2 Bungalov montovany zo zakladovou doskou sa da postavit za 55 000 vratene elektriky a pod. Manzel ich stavia zijem s tym uz niekolko rokov. :)
Odpovedať
ja som dal uz 90tis a to ešte skoro nic nemam :-D
Odpovedať
Davidovi Copperfieldovi a este dcére nášho bývalého primátora ( ked sa prerabalo námestie tak každé tretie auto s materiálom išlo tam :-N )
Odpovedať
Tak to ste teda fakt optimisti:)))))))))))))
Odpovedať
@tinach ha ha:-)
Odpovedať
@palino82 no len ty stavias hrad nie dom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@1simo11 ja iba na to ze da sa, ale musis mat tak 80% svojpomoc...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@1simo11 aj @bacinko postavil do takej sumy.
Odpovedať
@martuska nie nepostavil, este mu co to chyba a hore uvedenu sumu uz prekrocil.
Odpovedať
Profilova fotka
Som na sume 58000 ale aj so zariadenim. Momentalne robime trativod a ise sa zateplovat v tej sume uz mam zapocitany aj fasadny EPS.dom ma rozmer 12.5x9 pozemok som mal. Ale treba ratat ze tam stravis vsetok svoj volny cas. Nemame garaz.Ta bude zo stareho domu co mame vpredu na toto vsetko treba mysliet. Kam das zahradny nabytok.kosacku a milon naradia ktore pri dome potrebujes.nam sa to podarilo byvame ale este musimespravit terasu a chodniky anovu branu takze 70 to bude urcite :)
Odpovedať
@hop377 @bacinko tak nič teda :-)
Odpovedať
@moni839 mozes mi prosim poslat projekt , ako vyzera a aky je to dom ten montovany za 55 000eur? dakujem
Odpovedať
Aaano jasne , cena ze bez pozemku a bez garaze myslim len cisto dom obyvatelny
Odpovedať
Profilova fotka
@1simo11 fotoblog. :)
Odpovedať
@janzi noo takychto ludi potrebujem :D ako motivacia ze sa to da ked je clovek zrucny, neake foto s vasej stavby by padlo aky mate dom? projekt . dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
500 až 600 EUR za m2 úžitkovej plochy na kľúč . Veľa veci treba pritom riešiť svojpomocne. Hlavne pomocné práce a materiál kupovať sami. Za 55 000,- EUR by sa dalo postaviť dom s úžitkovou plochou 110 m2. ŠFRB to má nastavené veľmi tesne. Poskytujú max.takúto sumu na 20 rokov a treba im vrátiť 64000,- komplet.
Odpovedať
Ahoj ver tomu že sa dá inak by nebolo výhodne stavať ale len si niečo kúpiť. My staviame Pasívny dom a už máme všetko nacenené. Treba sa naozaj len dohadovať s firmami a dávať si porobiť všade cenové ponuky, my ich máme toľko že ani nevieme čí sme boli, ale nakoniec sme si vybrali kvalitu za super ceny. My sa zmestíme do ceny aj s pozemkom. Za pozemok sme dali 18 000, za vybavovanie stavebného a za projekt 2000, Základy máme najdrahšie lebo máme rozlohu 190 m2 aj s garážou teda 6000. murivo dávame Porfix a vyšiel nás na 2500. Okná máme od Slovaktualu a tie najlepšie nakoľko stále hladíme na pasivitu s velkým presklením a tie nás vyšli na 2000 bez vchodových dverí a niesú otváracie nakolko budeme mať vzduchotechniku. Strecha je väzníková a stým sme veľa bojovali nakoľko nám dávali cenové ponuky na 7 500 ale nakoniec to bude za 3000. Interiér máme rozpočet okolo 5000 s tým že bude všetko sádrokartónové a väčšinu už máme čo sa týka kuchyne obývačky a pár vecí aj do kúpelky nakoľko sme sa snažili prerobiť starý dom ale vzdali sme to lebo by to vyšlo omnoho viac ako nový. Plus izolácia okolo celého domu podlaha 30 cm, steny 30 cm a strop 40 cm takých 7000 a ostáva nám ešte rezerva 5000 na veci na ktoré človek nemyslí a zrazu sa vyskytnú. Teda tých 51000 vyjde domček na kompletku ale všetko svojpomoce nakoľko firmám by sme dali ešte raz toľko a bolo by to spravené na h...no. Nakoľko poznáme tunajšie firmičky a všetkým ide len o prachy nie spraviť si svoju robotu poctivo. No a máme aj známych čo nám pomôžu a dajú na všetko papiere nakoľko priateľ robí Vzduchotechniku tak má kontakty a hlavne HUBU teda všetky zľavy vybavoval on. A hlavne máme pozemok blízko rozvodov vody a elektriky teda to nás vyjde málinko a je to v cene interiéru.
Odpovedať
@petka202 za zaklady len 6000?A strecha vaznikova za 3000?to kto tak lacno robi? 8-)
Odpovedať
no ako som povedala máme známych teda si nakúpime len narezané drevo to nás vyjde 1000 eur, dáme ho dokopy lebo mám brata čo s drevom robí a na strechu dávame plech nakoľko máme sklon len 15 stupňou a to je tých 2000 chceli sme škridlu no bohužiaľ ten sklon nepustí. Aj na betónovú škridlu sme mali super cenu a dávali by sme ju radšej ako plech. A základy sú toľko lebo nebudú DT ale len čistý betón s roxormi. Budeme si robiť šalovanie rovno z izolácie a dosiek. No a do základov pod dosku sme si vybavili starý dom čo búrali teda platíme len za odvoz k nám.
Odpovedať
@petka202 Treba napísať sumu, keď budeš mať postavené. Toto sú len čísla realita bude úplne iná :-)
Odpovedať
Toto sú čísla reálne všetko čo máme ceny, viem že možno niečo vyskočí ale to je tých 5000 rezerva.... Ešte pred tým ako sme držali projekt v ruke to bolo o dosť menej ale akonáhle sme ho dostali do rúk dali sme si všetko prepočítať a vravím priateľ vie všetko vybaviť nakoľko sme si dali strop a neodíde od dodávateľa dovtedy kým nedostane cenu aby sme sa zmestili.
Odpovedať
@petka202 interier za 5000,- Evri? Snivajte s nami. Schvalne si pockam na konecny rozpocet ked postavite.
Odpovedať
@petka202 v cene interieru za 5.000E mas elektroinstalacie, vodu,sanitu,obklady,podlahy, vypinace,zasuvky, kuch.linku s elektrospotrebicami, svietidla, zaluzie, vstavane skrine, vzduchotechniku, vonkajsie upravy,chodniky,zahrada,terasa..... Neotvarave okna si nedavaj, mas realnu skusennost s rekuperaciou? Ver ze to okno niekedy otvorit treba.
Odpovedať
@petka202 reálne čísla budú vtedy reálne, keď to budete mať hotové. Po dokončení budeš inak hovoriť. @hop377 má pravdu, snívaš.
Odpovedať
Profilova fotka
@moni839 Pošli mi, prosím, link na manžela... Ďakujem....
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?