Aké služby majú byť súčasťou projektu?

Ahojte, co vsetko ma byt sucastou projektu? Resp. co vsetko ziadat (ake profesie)?
Odpovedať
Profilova fotka
@fanatiko ak chcete stavať, tak rozsah pre stavebné povolenie, projektant to už bude vedieť. A ak povie, že niečo nerobí, tak nech nerobí nič.
Odpovedať
toto vsetko nam povedali na stavebnom. dala tlacivo, kde vyznacila co potrebujeme. nasledne projektant povedal, ja spravim projekt, statiku - statik (mal svojho), profesisti - tak ich volal spravia vzduchotechniku, kurenie, vodu atd... projektant vedel presne co treba... vlastne ja som oslovil projektanta a on vsetko vybavil. nemusel som zhanat ine profesie, ani nic podobe
Odpovedať
presne tak. správny projektant má toto pod palcom a sám by mal vymenovať, čo je súčasťou projektu. len rozlišujte potom, čo z ceny ide projektantovi a čo profesiám, aby ste si nemysleli, že všetky prachy zhrabne len projektant a vám sa to bude zdať pridrahé :-)
Odpovedať
@fanatiko hodnotim pozitivne tvoju otazku. Ides na to dobre, vopred si zistit za co budes platiti. Ak si chces porovnat cenove ponuky, smeruj tuto otazku priamo projektantom nech ti odpovedia, co za uvedenu cenu dostanes. Standardne by si mal dostat projekt architektonicko-stavebnej casti, projekt statiky, elektroinstalacie + bleskozvod, vodovod, kanalizacia, vykurovanie, plynoinstalacia, vzduchotechnika, projekt poziarnej ochrany. Pripadne ine podla tvojho konkretneho pripadu. Projekt by mal obsahovat pripojky aj vnutorne rozvody. Tiez je otazka ci ide o projekt pre stavebne povolenie, alebo realizacny projekt. Ale upozornil by som, ze skor ako obsah je dolezitejsia kvalita a uroven spracovania projektu.Otazka je ako toto porovnavat ked si ziadas cenovu ponuku?
Odpovedať
Profilova fotka
najprv sa robi študia- usporiadanie miestností a celkový design potom sa najčastejšie robí jednstupňový projekt pre stavebné povolenie s prepracovaním na realizačný a ten vždy obsahuje: stavebna časť statika požiarna ochrana energetická hospodárnosť budovy elektrika bleskozvod a potom je individualna časť: plyn -ak je TZB -rozvod vody, studňa, vykurovanie, ohrev vody, bojler, tepelne čerpadlo -to je rôzne podla situacie + domova kanalizácia a ďalej pripojenie na verejnú kanal., alebo žumpa, alebo čistička vzduchotechnika Ja si toto všetko ako architekt prejdem s klientom na prvom stretnutí a aj podla toho stanovjem cenu projektu a teda myslím že to tak robia všetci kolegovia architekti a projektanti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?