Projekt "tip" od projekty domov, je vhodny na tento pozemok?

ahojte, prosim vas mohli by ste mi poradit ci je tento projekt vhodny na nas pozemok? jedna sa mi hlavne co si myslite o natoceni domu ohladom svetovych stran a umiestneni na pozemku. Na fotke ako je vyznacena ta cervena plocha rozmyslame nad nejakym spevnenym povrchom pre 2 nase auta a pripadne pre dalsie 2 auta ked pride navsteva. Z pravej strany hore ako zacina nas pozemok rozmyslame nad nejakou zasuvnou branou? Aka siroka by asi mala byt aby sme sa pohodlne vedeli s autami vytocit? Bude tych 5m pred domom dostatocne dost na parkovanie? Stavia alebo staval tento dom niekto? Dakujem velmi pekne za poznatky https://www.projektydomov.com/projekt...
Odpovedať
viete mi niekto poradit, prosim?
Odpovedať
@fandam Šípka ukazuje sever? Ak áno, tak ja osobne by som celý dom zrkadlovo otočila zdola hore, ale aj sprava doľava: 1) denná časť (obývačka s kuchyňou) by sa tým pádom presunula na pre mňa prijateľnejší juhovýchod a nočná časť na juhozápad (detské izby) / severozápad (spálňa). 2) špajza by bola orientovaná na severovýchod, čo je oveľa prijateľnejšia svetová strana na uskladnenie potravín než teplý juhozápad, kde je teraz. 3) izba pri vchode by sa vymenila s kúpeľňou, čím by sa dostala na teplejšiu svetovú stranu a získala viac svetla a slniečka aj v zimných mesiacoch. 4) po takomto dvojitom zrkadlovom otočení však treba prehodnotiť aj umiestnenie na pozemok. Celý dom aj s parkovacími miestami by som posunula do ľavého horného rohu (sever) a životný priestor (záhradu, terasu a pod) by som si nechala vpravo a dole, čiže juhovýchod / juhozápad. Zrkadlovým otočením bude treba trochu doriešiť umiestnenie vchodu od cesty, ale myslím, že šikovný projektant by s tým nemal mať problém a určite nájde riešenie :-)
Odpovedať
@yasna dakujem za odpoved, uz som myslel, ze sa nikto neozve ;) ano sipka ukazuje sever. je to tak ako si myslela na novom obrazku co som pridal? tam ale naozaj bude problem s vjazdom na pozemok a parkovanim, vchod je tymto padom na opacnej strane strane domu to mi pride trochu od veci. Samozrejme suhlasim s niektorymi tvojimi postrehmi ohladom natocenia domu.
Odpovedať
@fandam Áno, toto je základ, z ktorého by som teraz ja osobne vychádzala :-) Treba si určiť priority a zvážiť, čomu venovať koľko priestoru. Dole je vchod - priestor, do ktorého sa môže presunúť technická miestnosť s toaletou aj sprchovým kútom. Kúpeľni by som z priestoru ubrala a špajzu zoštíhlila a predĺžila. Ak by mi medzi kúpeľňou a špajzou nevznikol dostatočný priestor na vstupnú chodbu aj s primeraným úložným priestorom ako v pôvodnom návrhu, zvážila by som, či o pol metra dom rozšíriť, alebo ubrať priestor z kuchyne. Okno na detskej izbe vľavo by som ešte otočila na juhozápad ako má vedľajšia detská izba. Dom je teraz však možno až zbytočne natlačený do severného rohu. Treba tam vytvoriť aj tie parkovacie miesta. Uličnú čiaru máte danú v akej dĺžke od cesty? A kde a ako veľké máte na pozemku stavebné okno?
Odpovedať
@yasna prave v tomto projekte je vsetko co sa nam s manzelkou paci, je dostatocne priestrany plus zvazujeme trochu ubrat priestoru z kupelne a trochu zo spalne a urobit malinku kupelku v spalni, tym padom by sme zrusili zachod a umyvadlo v tech. miestnosti. V tvojom prevedeni by to uz nebolo mozne. Ulicnu ciaru neviem aku mame kedze ta 3m cesta je spolocna cesta 4 pozemkov takze sme od hlavnej ulice druhy pozemok. Prosim ta co myslis tym, ze kde a ako velke mame stavebne okno na pozemku?
Odpovedať
@fandam Stavebné okno je vymedzený priestor na pozemku, na ktorom môžete stavať. Mimo tohto okna vám stavebný úrad stavať nedovolí. Uličnú čiaru tiež musíte dodržať. Je super, že ste našli projekt, ktorý sa vám páči a vyhovuje vám. Nájdite si už len šikovného projektanta, ktorý vám pomôže dotiahnuť ho do posledného detailu a z katalógového projektu vám urobí projekt individuálny, na váš konkrétny pozemok, a pritom spĺňajúci vaše predstavy a požiadavky. Ak sa totiž vrátim k počiatočnej otázke, či je to vhodný projekt na váš pozemok, tak podľa mňa nie. Projekt samotný je fajn, má hlavu aj pätu a vôbec sa nečudujem, že sa vám páči ;-) Ale podľa mňa nie je vhodný na váš pozemok, pretože pol roka vám do obývačky slnko nezasvieti a izba pri vchode bude mať rovnaký problém.
Odpovedať
@fandam http://suncalc.net/ Tu si môžete vyhľadať váš pozemok a nasimulovať slnečný kalkulátor počas jednotlivých hodín, dní a mesiacov roka. Predstavte si na ňom aj ten dom, a potom presne uvidíte, kedy, kam a koľko vám bude slnko svietiť ;-)
Odpovedať
@yasna dakujem ti za tvoj cas, nejaky sikovny projektant v okoli Ba? ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?