PROJEKT - stavebná čásť

Dobrý deň. V akej cenovej ponuke sa pohybuje projekt pre stavebné povolenie - stavebná čásť. Projektant odomńa pýta 800e, zdá sa mi to priveľa :-). Jedná sa o jednoduchú stavbu BUNGALOV. Ďakujem.
Odpovedať
My sme platili 1000€ ale nasli sme aj takych co chceli za projekt 2500€.Ja si myslim ze 800€ mate za dobru cenu.
Odpovedať
práveže by som povedal, že to vôbec nie je veľa, to je ešte fajn cena, keby si si pozisťoval od iných projektantov, tak by si bol nadšený z toho tvojho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Za 800€ to by som brala. My platime za nasho 1200€ a mame to aj zo stavebnym dozorom.
Odpovedať
V akej cenovej ponuke sa pohybuje projekt.Krásne napísaná veta.Na základe tvojich vstupných informácii že sa jedná o jednoduchú stavbu BUNGALOV ti odpovedám že 100 až 10 000 eur.Nemáš začo.Tolko námahy si si dal s otázkou a tolko by si aj mal dostať späť.
Odpovedať
@marekgajdos Ste sa nedohodli dopredu skôr ako spravil štúdiu? Ono veľa zaleží čo tam je. Ja som to mal za menej a to jednoduchá stavba a najnutnejšie veci ale zas kamarát mal toho viac a tak aj platil 3x viac ako ja
Odpovedať
@marekgajdos Je jedno, či je jednoduchá stavba bungalovu alebo poschodový dom. Ide o to, ako detailne je projekt vypracovaný. A projekt môže stáť od 500 do 5000 €. Aj topánky kúpiš od 10 do 1000 €. Ak sa ti 800 € za to, čo potrebuješ zdá veľa, nájdi si iného projektanta. Nechaj si vypracovať cenové ponuky aj od desiatich a potom môžeš porovnať.
Odpovedať
@marekgajdos Nie je to veľa... Ale píšeš, že stavebná časť, k tomu ešte treba prirátať aj profesie, ďalších 800€ cca. Keď je to 800eur spolu zo všetkým, čo k tomu patrí, TZB, Statik atď. tak je to žalostne málo, výsmech práce projektantov.
Odpovedať
1450 € projekt stavebný aj realizačný, kvalitne prepracovaný, aj s projektom napojenia voda, kanál, plyn, elektro. Bungalow 180m2
Odpovedať
co cakas ze to bude robit zadarmo? presne ako hovori @matusovas , tych 800 je vysmech ale za tu sumu dostanes aj zodpovedajucu sluzbu/tovar. Vyberas si doma na cely zivot nie topanky, ktore obnosis za rok...
Odpovedať
Len za architekturu je to pekna suma, priatel je projektant a kedze ludia za celkovy projekt domu nie su povacsinou ochotni dat viac ako 1500-1600, tak pri vsetkych profesiach, tlaci atd o 800 moze len snivat. Jedine ze by profesie robili na ukrajine:D Ale pan pise ze stavebna cast, co je v podstate architektura. Statika atd su uz profesie. 1450 za realizacny? To je vysmech, vzhladom na to mnozstvo co treba porobit ,dvojka je rozumne minimum. Pre laikov su to len ciary na papieri, nevidia co za tym je, to by dotycni museli vyskusat najprv sami spravit taky projekt aby pochopili. To este nepoznaju cennik unika, keby sa vsetci projektanti/architekti dohodli, ze pojdu podla uniky inak nic, hned by to inak vyzeralo. A 800 za celkove stavebko? To tak garaz s pristreskom. Ak za to niekto spravi dom, tak neverim a nechapem akoby mohol vobec nieco zarobit a akurat by len kazil ceny. Staci uz ze ceny kazia katalogove domy.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali 2000€ za projekt pre stavebné povolenie, v ktorom sme mali aj profesie a výpis výplní, bez výkazu výmer. Bungalov 210 m2.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@babi32 nam sa niektore tie ceny zdaju vysoke, to je pravda, ale to je tak so vsetkym, ze si neuvedomujeme realnu cenu toho, co za tym vsetko je ;-)
Odpovedať
@datelio chapem, ze 800€ a viac zas na druhej strane nie je malo, ale skor ma vytaca to ako si tu ludia myslia, ze aki su projektanti/architekti nenazrani... :-| preto sa snazim ludi trosku uviest do problematiky, ale nepomaha :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@babi32 nie je malo, ale tiez to stoji cas a to su peniaze, co ti poviem, skusaj aj dalej :-) dufam, ze niektorym ludom tym oci otvoris ;-)
Odpovedať
Neodporúčam Ing Šoku , robí predražené projekty s chybami, ktoré potom opravuje a taktiež si ich účtu. Okrem toho je arogantný, neochotný a na projekt môžete čakať aj pol roka a nič sa nedeje (pre neho).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?