Projekt so vstupom na západ, resp. nie príliš drahý projektant NITRA

Ahojte, neviem nájsť žiadny katalógový projekt :-( Chceme stavať bungalov (3 izby + obývačka + kuchyňa s komorou + kúpeľka + wc + chceme aj krb a nejaké miesto na práčku a sušikčku) a máme pozemok 20 x 85 metrov. Vstup od cesty je na západnej strane. A tam som teda skončila, keďže údajne by malo byť viacero okien na strane južnej. Mám taký pocit, že asi neexistuje menší bungaov, jednoduchý na svojpomocnú výstavbu, ktorý by nám vyhovoval. Nemali ste prosím niekto podobný problém? Prípadne nepoznáte niekto dobrého projektanta z Nitry a okolia, ktorý by nám vedel spraviť individuálny projekt za rozumnú cenu? Pridávam aj obrázok ako to asi vyzerá tie svetové strany :-D Červené obdlžničky sú domčeky susedov. ďakujem :-)
Odpovedať
Odporucam najprv nakreslit obrys domu ako by ste to chceli - obdlznik, L ci nieco ine. Potom zakreslit okna kde by mali byt a potom organizovat miestnosti do obrysu. ALE POZOR! Nezabudajte ze musite dodrzat odstupove vzdialenosti od hranice pozemku (min. 2 m) ale aj od susednych nehnutelnosti (7 m od vedlajsej stavby), pripadne najmenej 4 m ak nebudu na tej strane okna, tzn. ak na jednu stranu date okna uz musite ratat s uzsim vyuzitim pozemku. Odporuca Vam zacat tuto http://suncalc.net/ , aby ste videli ako sa Vam bude tocit slnko na pozemku, t.j. dajte si hore adresu parcely a osvietenie pozemku jar leto jesen zima.
Odpovedať
@niless suncalc som už použila. V podstate slniečko sa bude točiť od tej východnej strany tak pekne až po západnú a sever absolútne nezasiahne. Preto by som na ľavej strane nechcela mať žiadne okná. A domček by sme chceli stavať vzadšie na pozemku, keďže vpredu je starší dom, z ktorého chceme v budúcnosti časť zbúrať a prerobiť ho na garáž. Tým pádom nebudeme stavať zarovno susedov, takže tie okná by nemali byť veľký problém. Všetko je ešte ale vo hviezdach. :-|
Odpovedať
a nieco taketo: http://prodom.sk/?p=projekty&project=131 napr.
Odpovedať
Profilova fotka
@macka67 mame podobny pozemok aj velkostou aj orientaciou a tento nam celkom sedi s mensou upravou :) http://www.mfpro.sk/projekt/bungalov-147
Odpovedať
Profilova fotka
@macka67 Noooo... ako nám pribúdajú tropické letá, viac sa asi budeme s terasami orientovať na východ, než na západ. Poprípade budeme si robiť takéto terasy aj 2... To, že máte na pozemku už nejaký starší domček - to je kapitál, s ktorým sa dá predsa počítať do budúcnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?