Projekt s moznostou neskorsieho zobytnenia podkrovia

Zdravim strechaci, aky mate nazor na projekt s moznostou neskorsieho zobytnenia podkrovia? Hlavnym faktorom pre vyber takehoto projektu je podla mna moznost postupneho dokoncenia velkeho domu (cca 100-110 m2 prizemie + dodatocna moznost vyuzit uzitkovu plochu podkrovia s plochou okolo 50 m2) ale i fakt ze vo vyssom veku by som mal v podstate 3i dom bez schodov a ak by dosli deti maju moznost prespat v podkrovi. Co myslite je tam nejaka uspora oproti standardnemu poschodovemu domu? Napr. takyto typ, samozrejme pre moje potreby by som to vo vnutri inak usporiadal:http://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rodinne-domy/detail-domu/RD-Bungalov-1571.html Mne to vychadza ze v podstate by som nemusel robit kupelnu s WC na poschodi, sadrokartony (omietky), elektroinstalaciu, kurenie, podlahy, samozrejme strechu by som musel zateplit este pred dokoncenim. PS: Viem ide o dost vseobecne veci ked nie su k dispozicii nejake podorysy, ale mne ide o to ci ma vobec zmysel takyto typ projektu co sa tyka uspor, ja potrebujem rychlo postavit a prestahovat sa z podnajmu (nakolko som pustil svoj byt). Dakujem vsetkym za prispevky.
Odpovedať
nezabudni na pripravu doprava energie- elektrika a kurenie
Odpovedať
Profilova fotka
presne som takto rozmýšľal aj ja pred dvoma rokmi , nakoniec som to urobil tak ako mám v albume... teda na prízemí mám dvojizbový, ale keby som vypratal technickú, tak je trojizoizbový a keby som zastavil terasu tak mám štvorizbový s vlastným vchodom cez terajšiu špajzu poschodie som urobil ako samostatný 4. byt, 99m2 s veľkou terasou pod ktorým parkujem auto... náklady na energie mesačne 87,60 EUR
Odpovedať
@niless my ideme stavat dvojpodlazny s tym, ze zobytnime na zaciatok len prizemie. prizemie bude 2,5i s cca 100m2 komplet dokoncene a poschodie bude do stadia omietky (musia byt kvoli BDT), elektrina trciaca zo stien (vypnuta v rozvodovej skrini) a trubky vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless konečne rozumné riešenie, nie 250m2 bungaliov
Odpovedať
co as tyka toho bungalovu 1571. nie su tam tie schody prilis strme? resp. mlynarske schody byvaju strme. ja len, ako budu potom chodit male deti, pokial nevyrastu viac a nebudu mat vlastne izby na poschodi?
Odpovedať
refresh :)
Odpovedať
Známemu presne takto stojí dom. Dom je 3 izbový a má cca 105 m2 obytnej plochy. Strecha je posadená trocha vyššie a je v nej pred-príprava na 1 väčšiu izbu + šatník. Medzi obývyčkou a jedálňou má v strope vyrezaný kruh, vyzerá to ako sádrokartónový podhľad. Na povale má na tom položený veľký poklop z izolácie. V podlahe má pod dlažbou pripravenú "kotvu" na točené schodisko. Hore je rovnako predpríprava na jeho uchytenie. Čo sa týka predprípravy: V podkroví má jedno okno smerované do záhrady. Je tam pochôdza podlaha, avšak bez finálnej úpravy. Krov má samozrejme zateplenie, ale nie je prekryté sádrokartónom. Má tam vyvedené 2 trubky na kúrenie + elektrické kable na zásuvky a svetlá (nemá ich nijak naťahané, len sú pripravené na "inštaláciu" ... Výhody to má nesporné a po pár rokoch bývania sa chystá ne jeho zobytnenie. Prvé dieťa mu už začalo "samo" spávať vo vlastnej izbe, druhe majú krátko, spáva ešte s nimi. Akonáhle deti vyrastú tak, že budú potrebovať vlastné izby, tak si hore spravia jednu izbu zo šatníkom, ktorú si pravdepodobne nechajú ako spálňu. Ak sa raz decká odsťahujú, vrch môžu vypratať a schodisko odstrániť a bude to opäť slušný 3 izbáčik :) PS: Zmierili sa s tým, že si hore nebudú robiť predprípravu na WC + kúpeľňu.
Odpovedať
@bromid Ten dom mna osobne zaujal iba zovnajskom a najma napadom nie obsahom (podorys). Ale v podstate suhlasim s Vami a s myslenim Vash znameho. 1. zaujimava vec, v podstate staviate na podoryse poschodoveho domu bungalov s moznostou neskorsieho dokoncenia poschodia (stavebne prace pocas byvania zrejme nebudu nejaka "vyhoda). 2. ale najdolezitejsie je ze na poschodi je mozne spravit izbu ktoru ked deti vyletia z hniezda zostane v podstate 3i byt a poschodie budu vyuzivat deti/vnucata ak pridu pozriet starych rodicov a my sa nebudeme musiet denno denne tmolit po schodoch hore, budeme vyuzivat iba prizemie. 3. v podkrovi je mozne cast podlazia vyuzivat ako nejaky sklad, bordelaren ci cokolvek ine. Apropo ked som sa na to pozrel z technickej stranky tak jedina uspora pri neskorsom zobytneni podkrovia je ze nebudete musiet robit hned druhu kupelnu (samozrejme spravim vyvody na poschodi), podlahy, sadrokarton, dvere, svietidla + nejaky nabytok...nebude to nic vyznamne co do uspory nakladov a rozhodne by to nemalo rozhodovat o charaktere a rieseni domu, ale pre mna osobne bod 2 je dost zavaznym dovodom do toho ist. Poznam viacero ludi ktorym odisli deti z poschodoveho domu a nakoniec dvaja ludia obyvaju polovicu domu, poschodie je neobyvane. Nemalu vyhodu ma zrejme aj fakt ze na prizemi su dve izby, t.j. az deti by odisli (alebo aj nie) je moznost tu izbu vyuzit az bude nutne niekoho doopatrovat a deti sa presunu na poschodie. Samozrejme podorys sme si upravil podla natocenia na pozemku a nasich potrieb. Nieco podobne ako je v prilohe budeme uz vo februari riesit s projektantom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?