Projekt rodinneho domu na uzky 9m pozemok

Ahojte, mozno niekto bude vediet poradit....Chceme stavat domcek,pravdepodobne "na hranici", kedze pozemok ma sirku iba 9m (dlhy je dost) a este zvazujeme, ze bude musiet mat prechodnu garaz. Uvazujeme aj na pochodovym aj bungalovom (co bude lepsie vyhovovat). Mate niekto skusenost s takymi uzkymi domcekami,pripadne nejake konkretne typy? Dakujem za kazdu inspiraciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj podla zakona by novostavba mala stáť 2m od hranice pozemku , a taktiež treba dodržať vzdialenosť od susedovho okna (Sused okno ------ 7m------Tvoje okno) .
Odpovedať
@micjak nie je ziadny sused zatial zo ziadnej strany....Len asi kazda cast ma svoje specificke podmienky,ze. Ale pocula som, ze na hranici je mozne stat oboma stranami.
Odpovedať
@micjak existujú aj stiesnené podmienky a výnimky, to môže byť cesta po ktorej môžu skúsiť ísť aby sa tebou uvádzané obmedzenia upravili. @luci66 skús začať týmto https://www.google.sk/search?q=dom+na... a potom zájdeš na SÚ porozprávaš sa ako je navrhnutý územný plán v tvojej lokalite a aké máš možnosti.
Odpovedať
Vzhľadom na odstupné vzdialenosti požiarnej ochrany od stavby, ktoré je nutné dodržiavať , si myslím že stavať na 9 m pozemku je utopia.
Odpovedať
@luci66 prever odstupove vzdialenosti. Mne by sa pacilo nieco taketo. Ale je to vec vkusu. https://tinyurl.com/y8rn4l57
Odpovedať
Profilova fotka
@luci66 Ja si tiež myslím že aj keby sa to dalo nebude to celé stáť za veľa, určite sa treba ísť opítať na stavebný úrad či sa tam vôbec dá stavať a aké sú podmienky, ak tam v okolí žiadne stavby niesu neviem ako ti uznajú stiesnené podmienky. Nie každý pozemok čo sa zdedí alebo sa dá lacno zohnať môže slúžiť na výstavbu. Keby to tak v budúcnosti urobili aj susedia že by sa nalepily na hranicu, skončíte v radovke. A samozrejme toto nieje pozemok na katalógový projekt tam by zo určite chcelo niečo individuálne od naozaj dobrého architekta.
Odpovedať
@luci66 treba vyšpekulovať http://blog.zdravydom.sk/dom-architek...
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarat si tiez staval dom na taktomto uzsom pozemku a musel si vybavovat tie vynimky lebo mu nevychadzali tie vzdialenosti. Nastastie to slo ale budete toho musiet trochu viac vybavit a nikto vam nezaruci, ze aj vam tu vynimku udelia. A uz to ci chcete bungalov alebo poschodovy musite vy vediet, zalezi od toho kolko miestnosti chcete, ake velke ich chcete a podobne. Ak vam staci aj menej miesta tak mozete kludne postavit aj bungalov, ten by podla mna aj lepsie vyzeral na takom uzkom pozemku
Odpovedať
@luci66 potrebujeme viac informacii, aby sa tu dalo "spekulovat". skoc na stavebny urad, prezisti si, ako mozes stavat na tvojom pozemku. ak by si vedela stavat na celu sirku pozemku, siel by som do typu starej dedinskej vystavby - dom od kraja ku kraju, velka brana, ktora je prejazdna dozadu na pozemok a dom vedla a nad branou.
Odpovedať
@luci66 My sme planovali stavat na 10m sirkom pozemku, dom mal 8x15 metrov (obytne podkrovie) a k stavebnemu povoleniu sme potrebovali podpisany jednoduchy suhlas od susedov, ze su oboznameni s odstupom, z jednej strany 0.5 metra a z druhej 1.5. Starosta obce prisiel na pozemok, stretli sme sa so susedmi a dohodli sa. Stavebne povolenie nam schvalili. Vdakabohu sme ale nasli iny pozemok, tentokrat 20 metrov siroky a na nom teraz staviame. Teraz si uz neviem predstavit na tak uzkom pozemku postavit dom, ale ked sa chce da sa vsetko 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?