Projekt prístupovej cesty

Ahojte strecháči, potrebovala by som poradiť :-) Zistili sme, že prístupová cesta je na LV vedená ako parcela a je ešte len ornou pôdou. Vedeli by ste mi prosím poradiť ako máme ďalej postupovať? Je potrebné vypracovať projet prístupovej cesty? A kto mi to spraví ??? Môže to byť aj náš projektant na dom alebo to musí byť vyslovene dopravný projektant? Ak môžem poprosiť aj ďalší postup. Ďakujem a inokedy odplatím zas mojimi skúsenosťami :-D :-D
Odpovedať
ahoj...vela ti neporadím, ale viem len to, že na stavebné povolenie ku domu, musíte predložiť projekt na cestu, pokial tam nieje....čo nieje....a projektovať musí projektant, čo má akési oprávnenie na projekty ciewst.... My sme tiež v štádiu projektovania cesty, zatial je oslovený, no čaká sa na ukončenie ich rozpracovaných vecí. My máme iný problém. Parcely máma kúpené na pozemku tiež bez cesty a bez sietí. Cesta je už v katastri vedená ako prístupová cesta, no vlastníkmi sme všetci majitelia parciel a preto to ideme riešiť spoločne sami.To znemená , bez pomoci mesta. Len my vlastníci parciel, teda cca 4 rodiny. Je to na dlhé lakte. Projekt na dom už máme takmer vypracovaný, no nemôžme ho ukončiť, nakolko sa nevie, ako budú siete popri ceste. Možno sa téma nakopne a dozvieme sa viac. Viem, že pokial je to vedené ako trvalý travnatý porast, je bez problemov z toho parcela na stavanie, po vynatí . Vynať si musíte potom len plochu pod domom a pod chodníkmi atd. Nám to vysvetlovali na katastri, sú tam rôzne výnimky , od plochy domu atd.
Odpovedať
@adelaidina vidím, že riešime presne rovnaký problém :) my sme tri rodiny zatiaľ a ešte ďalšie dva pozemky sú na predaj.... Siete tiež nie sú natiahnuté a projektant nemôže dokončiť projekt, keď nevie čo bude so sieťami :-) keď sme si šli zas vybavovať siete a vyňatie ornej pôdy, to sa nedalo bez prístupovej cesty.... :-S a takto to ide celé dokola a všetko so všetkým súvisí.... Preto by nám veľmi pomohlo, keby sa našiel niekto veci znalý a trošku nás nasmeroval ako začať a pokračovať ;-) :-S zatiaľ som sa dovtipila, že je potrebný projekt, len neviem, či každá rodina si ho má sama zabezpečiť alebo stačí urobiť jeden spoločný, čo mi príde logickejsie... Akurát potom neviem ako sa to dá vyriešiť v prípade, že posledné dva pozemky ešte nie sú predané :-| snáď sa dozvieme a čoskoro sa budeme vytešovať zo stavebného povolenia ;-)
Odpovedať
@verkalka komu patri ta cesta? Projekt si dajte vypracovat spolocny, aj spolocne tahajte siete, to sa ani jednotlivo neda.
Odpovedať
@verkalka u nás sú volné prvé 3 parcely, a potom posledná, ale o tú má záujem ten čo má posledné parcely....a to sme 3 majitelia zatial a štvrtý je vlastne pôvodný majitel...podla mna sa dalej dostanete až ked bude tá prístupová cesta , resp. ten pozemok v katastri vedený ako parcela typu C, z tej sa lahko dá spraviť vynatie na cestu. Nám toto krásne vysvetlovala ochotná pani z katastra, ale treba fakt ochotnú. Nakolko sme aj my veci dosť neznalý, postupujeme len krok po kroku, postupne. Musíte to riešiť spoločne, u nás je tá cesta dosť dlhá, pozemky majú cca šírky 17 metrov, ale ten za nami má vlastne kúpených 5 parciel a další má 3 parcelycca 200 metrov...čo je fakt dosť . Ak môžeš daj mi na seba kontakt do správy, príp ak si na fb. Pri projekte na cestu, bude zapracované aj to ohladne vody a elektriny, až potom ju môžu elektrárne realizovat. V projekte cesty musí byť vyjadrenie mesta, či bude komunikáciu spravovať v zime, či povolí osvetlenie ap. toto nám zase vysvetloval projektant domu, ktorý sa nechce do toho dať, nakolko nepozná uradníkov v našich končinách, ktorý sú pri povoleniach lepší, ked sa ako tak s nimi pozná projektant, ide to lahšie proste
Odpovedať
Cestu vlastní 1/5 každý z majiteľov príslušných 5 pozemkov, no kým nie sú predané posledné dva, tak v podstate to riešime len dvaja, lebo hneď prvý má vstup vyriešený spredu a nie je ochotný to riešiť. Takže neviem, či ostatným sa to potom, keď budú pýtať náš súhlas na prejazd nejako spätne zúčtuje, či ako sa to rieši :-D a veru, veľa závisí najmä od ochoty úradníkov ;-) idem písať kontakt... Už teraz beztak ďakujem ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?