Projekt prístupovej cesty a projekt tepla

Zdravím. Je podla vás potrebný k domu aj projekt prístupovej cesty? Sučastná cesta je makadam a neviem či je nutné riešiť aj tento projekt ak je hranica pozemku hned vedla cesty. Je to potrebne? Dalej zvažujem ponuku projektu tepla za 200e kde je rozkreslene ako a kde pojdu radiatory a podobné pre mna asi nepodstatné somariny. Nie je lepšie si radšej namiesto toho dať spraviť projekt spotreby tepla ktorý sa mi zíde pri výbere vhodného vykurovania?
Odpovedať
@truly Vo všeobecnosti nie je potrebný projekt cesty k domu. Ale stavebný úrad si môže stanoviť podmienku, že ti dá stavebné povolenie len vtedy, ak k domu bude viesť riadna komunikácia. Potom budeš musieť tú cestu vybudovať. Ale záleží na stanovisku stavebného úradu. Pre teba nepodstatné somariny - ale ako ti potom kúrenár rozmiestni radiátory? A kadiaľ povedie trubky vykurovania? Alebo si to určí len tak zbrucha? Nepotrebuješ to, ale potom musíš mať niekoho skúseného, kto ti to rozmiestni tak, aby vykurovanie bolo účinné. Spôsob vykurovania treba určiť už v projekte, nie potom. Daj si spraviť, čo potrebuješ a považuješ za potrebné. Je to len na tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Cestu by som riešil v tedy ak by mi stavebný úrad nechcel vydať stavebné povolenie kvôli tomu že nemám skolavdovanú cestu a tým pádom prístup na pozemok a pozemok pre to nieje stavebný. Ale ak píšeš že tam nejaká cesta vybudovaná je tak v tom prípade by som išiel za tým čo už do toho investoval a spýtal sa na dátum kolaudácie prípadne či netreba niečo prispieť ak to je spoločná cesta pre viac pozemkov. Ten "projekt tepla" nie je dobrovolný to je povinná časť dokumentácie na stavebné povolenie robí to profesista z TZB a to bi ti mal zariadiť projektant ak si si u neho objednal komplet projekt pre stavebné povolenie, neviem či k tomu patrí aj projekt rozvodov vykurovania ten asi povinný nieje tam ide o to či budeš veriť firme čo ti to bude realizovať či spraví čo má keď sa nebudú môcť oprieť o projekt.
Odpovedať
ok chapem. Tak tu cestu necham.nech mam pokoj uz teraz. Co sa tyka tepla dokaze projektant fundovane navrhnut rozvody podlahovky ked ani nevie kde co chcem mat rozmiestnene v dome? Mam ziadat v tejto sume aj vypocet spotreby tepla? Ak mam kurenara a teplo idem dat robit firme ma tento projekt vyznam? Ak si firma sama navrhne kde vo najleosie rozmiestni? Podlahovku asi nebudem davat robit kdekomu ak by to tak bolo tak mozno ano ale... ci?
Odpovedať
@truly cesta má akú dĺžku, je verejná? pokiaľ nie, tak budeš musieť pri žiadosti o SP preukázať právo cesty k stavbe, t. j. zmluvný vzťah s vlastníkom cesty a pozemku pod cestou.. skutkový stav, že tam je nejaká cesta nemusí byť v súlade s právnym stavom v KN (má samostatné parc. č. ?)..
Odpovedať
cesta ma 100m je to makadam. Pozemok mam kolmo na tuto cest a hranica je spojena s touto cestou Cesta (makadam) je obecna a je na pozemkoch obce. Asi 20 parciel.
Odpovedať
@truly Tak potom komunikačný prístup k stavbe máš z verejnej komunikácie, odhliadnuc od technického riešenia vozovky, ktorá môže byť aj štrková, nič nebráni SÚ vydať SP na stavbu. Akurát cesta pri takejto dĺžke, pokiaľ je slepá, by mala mať na konci úseku obrátisko, ale to už by mala riešiť obec z hľadiska protipožiarnej ochrany stavieb, ale aj z hľadiska cestnej premávky.
Odpovedať
slepa nie je takze pohoda :) Ok cize mozem projekt cesty vylucit? 100€ usetrene
Odpovedať
Ved ak ho obec vyzaduje potrebujes ho ak nie nepotrebujes. Tu ti to nik nepovie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň, Nemáte kontakt na projektanta pre prístupove cesty Kosice?
Odpovedať
@kamila_jozef https://verejnyportal.sksi.sk/search/... https://verejnyportal.sksi.sk/search/...
Odpovedať
@kamila_jozef https://verejnyportal.sksi.sk/search/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?