Projekt pre Rodinu s dvoma detmi.

Rodina s dvoma detmi. Co poviete? Zastavaná plocha: 380 m2 Úžitková plocha: 260 m2 Pozemok: 1 250 m2 Konštrukčný systém: pórobetónové tvárnice Ytong Zateplenie: kontaktné, expandovaný polystyrén EPS, na niektorých miestach minerálna vlna Strecha: plochá Strop: drevené zbíjané nosníky, sadrokartónový podhľad Okná: drevené (s izolačným dvojsklom), v obývacej časti posuvné dvere s bezpečnostným zasklením (portály HS) Vykurovanie a príprava teplej vody: tepelné čerpadlo voda/vzduch, kozubová vložka napojená na komín (obložená tepelnoizolačnými doskami) Terasa: exotická drevina bankirai, frézovaná, hrúbka 25 mm
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
To bude stáť toľko, že ak sa nechcete len pochváliť, tak si radšej zaplaťte posudok od iného architekta.
Odpovedať
@stewko Ja len že: - nie dvojsklo, ale trojsko treba dať. - máš terasu veľkú ako letisko ešte aj s bazénom a izby grcálky, menšie ako panelákové izby. To chceš mať deti v králikárni? Síce tam nemáš rozmery, ale tie detské izby (podľa veľkosti garáže a auta) odhadujem na 3,2x2,8 m. - spálňa OK, rodičom postačí. - veľkosť pracovne - dajme tomu je OK - celkovo dispozícia nie je zlá, ale treba trocu prerozdeliť priestor. Keby to bol dom 120m2, tak nemám nič voči veľkosti detských izieb, ale takto mám pocit, ako keby si chcel ušetriť miesto na úkor detí. Ešte aj pre 2 autá si dal viac miesta, ako pre 2 deti. - príde mi tam trochu veľa chodieb - 2 dlhé slíže. Radšej pridaj na izby z terasy.
Odpovedať
@jan45 Myslíte, že to navrhol architekt?
Odpovedať
som si myslel ze 2 sklo sa dnes dava akurat tak na zimne zahrady, ale na terase zase bude bankirai,uzitkova plocha 260m2, dvoj garaz, este ze do detskych sa vmesti postel, ste tak daleko od reality, vyborny vyber sir!
Odpovedať
kazdy kto staval dom si zrejme touto fazou (priserne, nelogicke a po praktickej i technickej stranke nevyhovujuce vlastne projekty) presiel, takze radim len jedno - oslovit architekta :)
Odpovedať
@stewko Nie je tam mierka tak k rozmerom sa ťažko vyjadruje ale mne sa javia detské tiež dosť malé. Okrem toho by mi chýbala špajza a väčšia predsieň. Ak to pri obyvke je hosťovská tak nemá kúpelňu ak pracovna tak ok. To prístupné z vonku je nejaký sklad? Dala by som niekde bližšie k bazénu Wcko (optimálne aj so sprchou).
Odpovedať
@stewko A okrem toho čo som už napísala, by ma zaujímalo prečo potrebuješ náš názor na dom z časopisu? http://mojdom.zoznam.sk/cl/10063/1477... Mohol si rovno pridať aj nejaké fotky. :-D
Odpovedať
si tu asi z nas robi pistik srandy tak isto ako aj casopis mojdom, ze vraj energeticky a usporny, to si museli pomylit lebo bungalow=usporny?, urcite nie
Odpovedať
@stewko zaujímala by ma cena toho jednoduchého :-D úsporného :-D bungalovu, potrebného pre rodinu s dvomi deťmi :-D
Odpovedať
@stewko úžitková plocha 260 m2 pri 2 deťoch nie je to málo?
Odpovedať
Pre rodinu s dvoma deťmi je zastavaná plocha 380m2 pri tých detských izbičkách veľmi málo. Pridať m2 do detských izieb a zaokrúhliť na cca 450m2. Potom by som to bral. Dvojsklo rozhodne nie ! Stačia mreže na oknách. Tú cca 500 tisícovú investíciu treba zabezpečiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ufff, pan alebo pani su miliardari? v tom pripade ano,inaksie by som si to len vytlacil a pozeral sa na to a drzal by som sa pri zemi :)
Odpovedať
Troška vytrhnem s témy ... Čo všetci chcete deťom robiť letiská ? :D Mi to príde také, ako keby tam mali umrieť :) Preboha, koľko detí na SK by bolo rado, keby malo vlastnú izbu alebo že by rodičia nespali na rozťahovacom gauči v obývačke ... Čo dieťa potrebuje ? Postel, skriňu, komodu, poriadny stôl nejaké poličky a hotovo :) Ako dieťa by som prijal menšiu izbu a väčší bazén :P No možno má každý iné priority ...
Odpovedať
@lubk0 "Ako dieťa by som prijal menšiu izbu a väčší bazén" hahaha, uplny suhlas :))))
Odpovedať
@lubk0 Ak by sa jednalo o štandardný, menší rodinný dom, tak argumet s menšími izbami pre deti beriem. Ale ak by si chcel niekto postaviť taký palác, tak prečo aj deťom nedopraje viac priestoru. Áno, dnes teoreticky stačí deťom posteľ, stôl, stolička a výkonné PC, Ani len skrine nepotrebujú, vystačia si s PC. Inak k tomu projektu. Keď si pozrieš na tej stránke tú vizualizáciu, tak je zaujímavé, že z exteriéru je plno fotiek, aj z tej veľkej obývačky. Ale detské izby, spálňa ani pracovňa nie sú zobrazené. Ale ak to majiteľom vyhovuje, tak je všetko v poriadku. KAždý sme iný, každý máme iné nároky. A stewko to sem asi nedal preto, že by to aj on chcel postaviť, ale asi chcel vidieť debatu k tomu domu a názory ľudí. Ale to mohol hneď na začiatku povedať, takto to spočiatku mnohí (aj ja) pochopili tak, že je to jeho projekt.
Odpovedať
@thodosy Ťažko povedať. V Trnave majú známi (v podstate rodina) postavený veľký barák, naozaj lacný nebol no deťom spravili nejaké takéto podobné slíže ale majú ich zaujímavo vyriešené, že postel je v podstate nad dverami a popri stene ide schodisko, pod ktorým sú zabudované všetky úložné priestory, na konci izby majú veľký stôl so všetkým potrebným. Mne sa to veľmi páči a podľa mňa tam tím deckám nič nechýba ... Ako malý som vyrastal vo veľkej, veľkej izbe ... Jediné, na čo som mal každú sobotu nervy, bola veľkosť tej izby a čo som musel všetko upratovať a kde som musel utierať prach :) Naozaj, regulérne, by som dal vtedy čokoľvek za menšiu izbu .... Proste, aj keď budem stavať dom, nebudem robiť deckám zbytočne veľké izby ... Ani zbytočne veľký dom ... To je len môj názor ... Ja osobne ani nesúhlasím s obrovskými m2 v dome = koľko priestoru človek má, toľko zaprace, väčšinou kravinami a nepotrebnými vecami ... Pre mňa je hlavné čaro rodinného domu ten kus súkromného pozemku, tá záhrada, ten kľud na relax, tá terasa a všetko okolo toho a o bazéne ani nehovorím ... Aj dnes nepoznám nič lepšie, ako keď sa človek vracia s práce (školy), celý deň v týchto horúčavách, spotený, unavený a hneď ako príde, šmarí sa do bazéne, schladí sa, osuší na terase, vypije kávu a len tak posedí a prípadne si vonku šmarí niečo na gril :) Preto ani neplánujem budovať dnešný novodobý štandard, na 4 árovom pozemku bungalov ako svet s tým, že všade ostávajú také kúsky o ktorých sa bojím aj povedať, že sú záhrada :) Tento dom bude isto riadne drahý, no viem si ho plne predstaviť :) Osobne by som akurát asi inak usporiadal izby + možno poriešil inak spálňu, ale inak tip top :) Do garáže sa zmestia za auto 2 motorky a nie je o čom :D
Odpovedať
@thodosy no z izieb a pracovne fotky spravit nemohli lebo si pan fotograf zabudol ultra sirokouhly objektiv (nebol pripraveny na to ze v takom ''komplexe'' najde kurin pre detvaky) a s tym co mal by musel fotit z chodby a bolo by vydno len zarubne kus steny a okno, preto len foto z haly a exterieru :-D :-D :-D a palicu-svojku tiez nemal :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?