Projekt- poradite?

Ahojte strechaci, sme v stadiu, ze uvazujeme nad projektom domu, zatial sa nam najviac pozdava jeden katalogovy- so zaznacenymi upravami. Dvojgaraz a oddelitelna kuchyna od obyvacky je nasa podmienka, zariadenie na podorysoch je len orientacne- to sme este neriesili. Pozemok ma 700m2, rozmery 20x35m, sever je naznaceny na podorysoch. Mate nejake napady, co by sa dalo urobit inak/lepsie, pripadne, co zmenit a co nemenit vobec? Vopred dakujem :-)
Odpovedať
Len ho správne orientovať podľa svetových strán. Ak je sever tak ako udávaš tak potom dom urobiť zrkadlovo.
Odpovedať
@blackomt dakujem za odpoved - zrkadlovy obraz myslis kvoli orientacii kuchyne, aby bola skor na severovychod ako na johozapad? Ale v tom pripade bude zasa garaz na juhozapad a neviem, ci nie je skoda mrhat takou svetovou stranou na garaz..
Odpovedať
Profilova fotka
Prechod z kuchyne do jedalne by som zrusil a tym padom spravit kuchynu do U. Ziskas hodne ulozneho priestoru ktory vyuzijes kedze nevidim spajzu. Izba je dole je predpokladam hostovska... Sv.strany mas ok, nic neotacaj.
Odpovedať
@madein1974 dakujem, pri tej kuchyni sme rozmyslali nad zasuvacimi dverami medzi jedalnou a kuchynou, ale nie je to zly napad, ak by tam bol zruseny prechod, lepsie by sa dal umiestnit jedalensky stol. Spajza nie je, je len 'sklad/odkladaci priestor' pod schodami Ano- izba na prizemi je pocitana ako hostovska, resp. pracovna
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze zablokovanim toho prechodu len ziskate.... Presne ako hovoris, aj ten stol bude lepsie.... Ten sa mi tiez nepozdava ako je ale kedze pises ze rozmiestnenie ste neriesili, nechcel som sa vyjadrovat.... Lenze.... Zariadenie musim pri projekte riesit. Nemozes len tak postavit dom a potom rozmiestnit veci tak ako vide.... Treba vsetko premyslet.... Za mna jednoznacne ten prechod zrusit, ziskas obrovsku kuchynu akurat nezabudnut posunut aj kuchynske okno....
Odpovedať
Mne by ten prechod chybal, z kuchyne sa stane taka kutica. Vadil by mi aj vychod na terasu okolo tych kresiel a sedacky. Rataj s tym ze v sezone tade budes chodit za vikend aj 100x.
Odpovedať
@han27 a toto ste velmi dobre nasli. Palec hore za to akoby oddelenie kuchyne od obyvacky, ja to tu opakujem stale, kuchyna spolu bez predelenia aspon len zcasti od obyvacky je nestastne riesenie, velky priestor ale hluk kuchyna-obyvacka a opacne je velke minus, mne to vadi a teraz vymyslam ako to urobit dodatocne aspon sklenenou stenou A spalen rodicov u mna MUSI mat vlastnu sprchu+wc, da sa to navrhnut ale to je na vas.
Odpovedať
@madein1974 pravdepodobne ani nebude krb, len nejake krbove kachle/piecka, cize tym padom sa usetri nejaky priestor @atlaska dakujem, ano.. viem - aj o terase (cakala som, ze to napises a aj chapem preco to pises), len tazko najst idealny projekt :-( a co sa kuchyne tyka..kedze nie je klasicka spajza asi bude lepsie mat viac ulozneho priestoru aj za cenu, ze z kuchyne bude kutica teraz ma napadlo, ze idealny by bol vychod z kuchyne rovno na terasu.. mozno v tej casti kde je teraz okno urobit balkonove dvere, len to by sa terasa musela tiahnut aj pozdlz obyvacky.. @jano2007 dakujem za postreh.. ano kuchynu sme chceli oddelitelnu, lebo teraz ju mame viac spojenu ako oddelenu a vzdy ked sa vari/pecie je pri tom hluk. Na vlastnej rodicovskej kupelni netrvame, lebo to by uz boli v dome tri kupelne a to sa mi zda uz moc :-)
Odpovedať
Projekt sa mi páči. Záleží na vás, čo a ako. No ja by som určite prerobil tú prechodovú časť z kuchyne do obyvačky. Minimalne miesto tej steny by som tam dal sklo, tak sme si to spravili aj doma. Zväčšil sa nám ten priestor, z kuchyne vidieť do obyvačky...napr. keď tam máme návštevu. A ešte by som využil tú strechu garáže, spravil by som si tam terasu. To je taký môj nesplnený sen...mať také niečo doma na poschodí :-) Inak pekné...
Odpovedať
nemusi byt vchod na terasu z kuchynu, ale teraz tam mas doslova prekazkovu drahu a nosit jedlo dookola k jed.stolu tiez nieje prakticke a ako pise @madein1974 projekt treba robit spolu snabytkom. Bohuzial katalogove toto neriesia. Svoju kupelnu ocenis ked deti podrastu. Hore chyba sprch.kut.
Odpovedať
@atlaska sprcha- dobry napad, dakujem, to som si neuvedomila, nastastie je miesto kam ju dat (oproti umyvadlam). Dalsia kupelna by sa mozno dala urobit v priestore (resp. z casti) sucasneho satnika, ak by to bolo potrebne. obyvacka: kresla by mozno neboli tak rozmiestnene, ak by bola vacsia sedacka, zrejme by neboli vobec a tym padom by bolo menej prekazok k terase - to by uz bolo lepsie, nie? @rebelix, dakujem, terasa nad garazou skor nie- ak je zahrada, pripada mi to zbytocne, co sa toho skla tyka medzi obyvackou a kuchynou - zaujimavy napad-zvazime :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?