Projekt pasivneho domu

Dobry den, Chcela by som poradit ohladne projektu pasivneho domu , krory momentalne riesime.Budu nam ho robit projejektanti ,krori sa venuju pasivnym domom.Zaciname vlastne od nasej predstavy, ktoru som sa snazila vytvorit v jednom programe.Vsetky podklady vkladam aj sem ,lebo chcem vediet nazor hlavne ludi ktori sa venuju pasivnym domom ,alebo si postavili pasivny dom a rozumeju problematike.Zasielam aj podklady ako je pozemok otoceny.cisla parcely je 160.Rozmery tohto navrhu su 12x11,5m.Chcem hlavne vylepsit projekt, alebo vymysliet lepsie riesenia,ale zaklad musi byt jednoduchy ,bez vyklenkov ,ci balkonov.Je tam samostatna bytova jednotka a potrebujem rady ohladne kurenia ,rekuperacie....Hlavne je- pozerat na peniaze ,najjednoduchsie a najlacnejsie riesenia.Nepredrazovat zbytocne dom. Dakujem za kazdy nazor Lenka
Odpovedať
Ten pôdorys je nejaký pokazený, ja sa z toho nevyznám. Asi sa ti to zle naskenovalo.
Odpovedať
@lenkakovacova prepacte davam nove fotky na ktorych mozno vidiet plnu velkost projektu.
Odpovedať
Dobrý deň, smiem sa spýtať čím by ste mali záujem to izolovať? Tiež ako by ste chceli riešiť kúrenie?
Odpovedať
Len dnes som posielala nasim projektantom navrh ,este sme o tom nediskutovali.Predbezne by to mala byt 25 az 30 polystyren.Prave to vsetko chceme prebrat aj na MS, lebo cim viac budeme vediet ,tym lepsie.Kazdy ma iny nazor a preto zbieram rady.Samozrejme od ludi co sa vyznaju.Zabudla som ze tam bude len elektrina .Plyn nie .Takze nic nieje iste ci krb ,cic nie .Vsetko zalzi od dobrych rad co sa oplati a co nie.
Odpovedať
Profilova fotka
to je odfoteny monitor ? :D nabuduce bude radsej ALT+PRINT SCREEN, alebo vo windowse je Nastroj na vystrihovanie .
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova Sorrrrry, ale pokiaľ sú to normálni projektanti pasívnych domov (nie šuflikanti, čo na webe tvrdia, že stavajú EPD a v živote nepostavili ani 1), tak otvorením tejto "diskusie" si im dala peknú ranu pod pás. To akože každý, kto sa tu môže skryť za anonymný nick, má právo kafrať do roboty ľuďom, čo sa tým profesionálne zaoberajú...? To akože ten, čo spieva karaoke, môže "radiť" hudobným skladateľom, prípadne im prepisovať noty...? To akože tí projektanti, ktorých si si zaplatila, majú skladať účty tomuto diskusnému fóru? To zajtra povieš projektantovi EPD, aby prekreslil tú stenu, lebo mu to odkazuje cvrček007...? 8-( 8-( 8-( Nooooo... Daj si cigu a zaraď spiatočku, kým Ti to tí chlapci nepoložia.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova ...ideme optimalizovat? Dobre, spravme z toho domu kruhovy podorys....na zaciatok staci ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom o com preboha tocis ? Nerob tu z projektantov neomylnych bohov, je tu viacero prikladov, preco je rozumne o tom diskutovat. A ak je naozaj niekto dobry ma argument preco cvrcek007 pravdu nema.
Odpovedať
@leonardom takymto prispevkom naozaj nechapem...ked si chcem kupit auto, chladnicku, alebo chcem dat spravit stolarovi skrinu, postel, programatorovi web, eshop... vzdy sa je dobre o tom poradit.. vypocut si nazor inych. Aj tu na MS su profesionali, ktori dobre poradia a preco si neprecitat ich nazor. Niekedy jeden ciel ma niekolko moznych rieseni a vsetky mozu byt dobre..tak preco taka reakcia, tak tomu naozaj nerozumiem.
Odpovedať
Chcem od Vas serioznu diskusiu. Ak mate znalosti a chcete poradit ,tak sa vyjadrite .Ak sa citite, ze viete o com hovorite,Na nejake hadky medzi Vami ani nebudem reagovat.Dakujem
Odpovedať
@matosl plne suhlasim :-)
Odpovedať
@lenkakovacova skus sem radsej dat normalne dispoziciu od projektanta s detailami namiesto tych matucich obrazkov bez potrebnych detailov tiez asi skus konkretnejsie otazky, lebo "potrebujem poradit ohladom stavby PD" je podobna ako "poradte s vysokoskolskou matematikou", problematik je tam mnoho a na konkretne otazky ti tu urcite skuseni ludia co stavali PD poradia ak chces vseobecne info tak je kopec dostupnych informacii na webe ohladne PD
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matosl O.K. Tak napíš do Citroena, aby posunuli to zrkadlo viac hore a trochu doľava a nárazník, aby posunuli vyššie, lebo Ti špiní gate... To si fakt dokážeš predstaviť, že sa niečomu profesionálne venuješ a klient Ti povie, aby si tam niečo zmenil, lebo to má od nejakého cvrčka...? Čítaš tieto diskusie - koľko "odborníkov" tu prispieva? Ja nevelebím projektantov - veď je taký vtip (a hovorí sa aj o advokátoch): stretnú sa 4 architekti a majú 5 názorov. Ale poznám aj mnohých architektov (minimálne 10, čo sú špička v EPD) a neviem si predstaviť takýto systém práce. To si ideš dať laserom skorigovať dioptrie a očiarovi povieš, že Katta123 mu odkazuje, že najprv ľavé - potom pravé...? Z tohoto tu sa mi ježia vlasy. Sorrry.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tu sa nekoriguju vyrobene auta, nediskutuje sa tu ani o operaciach oci, ale navrhuje sa dom. A ver tomu, ze ked ku mne prijde klient s tym, ze nieco chce inak, tak to predebatujeme a ak nezmeni nazor, dostane to inak ! A je jedno, ze ja mam 18 rokov praxe a on prave prisiel do biznisu.
Odpovedať
@horsey nechcem vseobecne info.Chcem konkretne vediet ake kurenie ,ako riesit rekuperaciu, kedze su to dve obytne jednotky.Aku skladbu stien by ste poradili.Potrebujem poradit ,ci je moj navrh dobry ,izby dobre umiestnene ohladom orientacie pozemku?Kde ,ake izby je lepsie umiestnit?Aku strechu je lepsie dat v mojom pripade. .....Urcite pridam aj navrh od mojich projektantou.Lepsie najprv sa poradit a vypocut si nazory ,lebo viete ,kazdy v dnesnej dobe predava tie svoje produkty....Niekedy ludia radia predrazene a drahe technologie ,len koli zisku pre nich.Bez urazky
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj O.K. Teba som tým cvrčkom na mysli nemal, ale pripúšťaš, dúfam, že je tu kopec exotov, ktorí tu dokonale mútia vodu, pričom nezriedka sledujú svoj biznis, či.....?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova Inak k projektu: mne sa páči. Možno, že strecha je - na môj vkus - príliš komplikovaná (a teda bude aj viac stáť), ale je pekný, funkčný, vymyslený. A mám taký dojem, že ten, čo Ti to kreslil, pozná dráhu slnka na oblohe v jednotlivých ročných obdobiach. ;-) A vonkoncom sa mi nezdá členitý.
Odpovedať
@leonardom ma pravdu, ides nato uplne zle, hlavne ak chces pasiv a o pasivoch nevies zhola nic. Dnes si predsa vies najst referencie a ludi, co kreslia taketo domy, maju za sebou niekolko desiatok stavieb. Nemas podorys a chces vediet aku rekuperaciu, zateplenie.,kurenie-srandujes?........co sme tu vestice?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova Sorry - to o tom členení a streche je omyl - myslel som, že píšem k inému pôdorysu 8-( beriem späť. Mea maxima culpa.
Odpovedať
@lenkakovacova k dispozicii sa ti mozno viac ludi vyjadri ked sem das citatelny podorys s kotami a nie fotku obrazovky :) kurenie - neuviedla si ake mas moznosti (je plynova pripojka?), podla pozemku zrejme nie je dost miesta na kolektory pre TC zem/voda, bude pre teba investicia do riesenia s vrtmi akceptovatelna? chces kurit len elektrinou, pripadne pevnym palivom? skus pre inspiraciu prejst napr. tieto 2 albumy aby si si trochu priblizila komplexitu stavby pasivnych domov v porovnani s beznymi novostavbami a s nimi suvisiaci okruh otazok http://www.modrastrecha.sk/blog/abobo... http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova ak chces EPD a projektant to vie bude sa snazit optimalizovat rozlozenie domu aby co najviac vyuzival slnko a vase pripomienky rovno by som pritom planoval aj zahradu a vysadbu listnatych stromov (tienenie v lete) aby sa to doplnalo ako celok kurenie/rekuperaciu ..... to az potom akonahle sa rozhodnes s coho stavat a ake bude mat dom energeticke naroky
Odpovedať
@horsey ten podorys musim spravit znova .Pridam ho znovu zajtra .Pisala som, ze tam neni plyn.Takze este krb.Vsetko zalezi od cien .Co je najlepsie a najlacnejsie riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakovacova krb a epd to bude vyzva na dodavatelov a nebude to lacne skorej by som sa mu snazil pri epd vyhnut kedze je to bez plynu siel by som cestou elektrickeho podlahoveho kurenia a rekuperacie
Odpovedať
@lenkakovacova pasivny dom a krb nejdu velmi dokopy
Odpovedať
@sappa mame projektanta, ktory vie, ze chceme pasiv .Aj uz dva domy urobil .Ale presne mi ide o rady ako ste mi dal .Ak sa chcete vyjadrit aj konretnejsie a dat dalsie rady cez IP budem rada.Dakujem
Odpovedať
@peta_petruska no aj ja si myslim,preto tam v podoryse ani neni,jedna pani z MS mi radila podlahove kurenie .Ze vraj je to najlacnejsia a dobra alternativa.Chcem vediet, ake mam moznosti .
Odpovedať
@sappa dakujem za nazor
Odpovedať
@sappa takze krb isto nedame ,lebo hlavne je nepredrazovat a nekomplikovat stavbu.Dakujem za nazor
Odpovedať
@leonardom Citroen nemam rad...
Odpovedať
@lenkakovacova Som sice unaveny ale ked pzoeram na tie obrazky absolutne to nechapem, chces sa radit o streche, skladbe steny apod, tak daj co ti navrhli nech sa k tomu moze niekto vyjadrit. To mi pride ako elementarne veci ktore by mohol projektant zvladat, skor by som cakal otazky ohladom dispozicie pod. Rekuperacia, aku radu ocakavas? Neviem nic o PD ale kurenie plynom? neni to trochu zbytocne? straty by mali byt male. Najprv asi radsej napis co ti navrhli a potom konzultuj.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?