Projekt new small family - názor :)

Profilova fotka
Ahojte, prosím vás o názor na náš projekt, s radosťou prijmem vašu kritiku, aby sme náš domček ešte vylepšili. Ide o užší pozemok, preto ten tvar, sused je len zo severnej strany, z juhu je potok a za nim ulica, vchod do domu bude z ulice, ale bude ďalej ako keby v záhrade za starším domom. Najviac čo by som uvítala sú rady ohľadom kuchyne, ako rozložiť spotrebiče a celkovo ako ju spracovať, aby v nej bolo čo najviac pracovného priestoru, keďže sa určite pri varení nezmestím na 2m, ako momentálne v paneláku ;-) (sporák bude indukčný..) Vopred veľmi pekne ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj veľmi pekný projekt. Ja by som kuchynskú linku potiahla do L, mala by si viac pracovného priestoru a vchod do komory by som dala z chodby.
Odpovedať
Podobne máme obývačko-kuchyňu riešenú aj my s drobnými úpravami by som zmenil nasledovné: - do priestoru špajze, ktorú by som skrátil - zbytočne je veľká na mňa by som integroval chladničku a rúru - t.j. dve vysoké skrinky v prvej by bola chladnička a v druhej rúra a mikrovlnka + ti tam vznikne aj priestor nad a pod nimi na odkladanie (napr. plechy, panvice, zapekacie misy a podobne. - špajza sa tým pádom zmenší iba o 120 cm - čo je nič - nakoľko využiješ aj stenu, resp. priečku na ľavej strane - po vchode do špajze - na tej stene vzniknutnej skrátením špajze môžeš dať police - teda budú do tvaru U. - vstup do domu by som nezapúšťal - je to zbytočné - najmä týchto pár cm čo máte vy - a najmä zbytočné tepelné mosty a komplikovaný tvar. Radšej mať väčšiu chodbu, väčšiu šatníkovú skrinňu a predĺženú časť strechy - určite nie takto. - tým pádom by som zrušil aj výklenok na tej druhej detskej čo je v chodbe - nech je pekná väčšia. - posledná vec že nie som zástanca týchto poloostrovou - radšej ostrov do stredu aby bola kuchyňa praktickejšia - t.j. prístupná z každej strany. K ostrovu by som pripojil stôl - lebo na tých barových stoličkách budete sedieť možno 5x za život - nie je to moc praktické iba to dobre vyzerá, ale jesť budete za stolom alebo pri TV v obývke. Inak je domček pekný, kompaktný, izby sú dostatočne veľké, páči sa mi. Dúfam, že som trochu pomohol :) - ale to je moja predstava a tá sa ti nemusí páčiť, preto odporúčam si trvať vo veľa veciach na svojom. Ak je kritika konštruktívna -treba zvážiť pre a proti :)
Odpovedať
Aj my rozmýšľame nad podobným domčekom, aj orientáciu máme presne takto :) Akurát sme dali opačne kuchyňu a obývačku kvôli slnku. Mne by vadilo stáť pri sporáku a škvariť sa na slnku, lebo okno máš presne na juh, akurát na teba bude svietiť počas varenia. Ja by som asi dala terasu na druhú stranu, aby tienilo kuchyňu. Zádverie by som tiež zarovnala s domom, škoda za nevyužité metre. Špajzu by som ja nezúžila, ale ty potrebuješ vedieť koľko miesta potrebuješ. Z kuchynskej linky možno by som spravila U, ale hore pri sporáku. Mne by sa nechcelo vkuse ísť dookola ak potrebujem niečo zo špajze. Nie som odborník, a stavať budem prvý krát, životné skúsenosti s domom nemám žiadne, preto môže byť, že vôbec nemám pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimusss Za mňa toľko ak je to katalógoví projekt vyber si iný a netlač veľkú kuchyňu tam kde na ňu nieje miesto a ak je to individuálny projekt ešte ľahšie nech ti to projektant upraví veď ho platíš aby to bolo na mieru. k zvyšku ten výklenok pri dverách mi príde že sa snaží zamaskovať dlhú chodbu vo vnútri ale nechal by som ho len je dosť úzky môže mať šírku tak 1200 mm, ďalej tie izby sú celkom malé a tá kde je manželská posteľ je najhoršia veď ti tam vyjde len jeden noční stolík a 12,2 m2 pre dve osoby to nieje ani podľa normy treba aspoň 14 m2 a keď som už pri tejto izbe okno by som dal na druhú stenu a nie rovno ku vchodu a ani ten krb mi nepríde moc dobre riešený tak zastrčený v kúte, ale aby som len nekrityzoval to riešenie kúpeľne, technickej a wc ušetríš na rozvodoch keď je to tak na kope ešte keby si vymenila obývačku z kuchyňou by to bolo čo sa týka rozvodov úplne najlepšie ;-)
Odpovedať
@xr22 Veľmi ma zaujala Vaša odpoveď, že na barových stoličkách bude sedieť 5 x do roka, lebo sa tam zle sedí :) U mňa doma si na inú ako barovú stoličku ani nesadnem, sú pre mňa jednoznačne pohodlnejšie. Sestra má veľký barák, v jedálni má stôl z 6 stimi stolicami a aj tak jedávajú všetci 4 ia za barom na barových stoličkách - stôl využívajú tak pri oslavách alebo výnimočne pri nedelnom obede :) Takže záver, ja osobne nedám na barovú stoličku dopustiť a určite by som ju tam chcel, lepšie sa mi vysadá na vyššiu stoličku a aj sa mi na nej lepšie sedí, toť vše ... @mimusss K projektu - jednoznačne súhlas zo zrušením výklenku na chodbu a aj v tej druhej izbe :) Hlavne tá chodba je nezmysel. Inak projekt chválim, má krásny jednoduchý tvar a bez tých výklenkov to bude jednoduchý projekt na výstavbu :) Kuchyňu - to by som riešil jedine, že chcete ostrov. Nie každý je s ním stotožnený. Inak si ju viem presne predstaviť tak, ako je navrhnutá. - teda nemyslím priamo umiestnenie spotrebičov, ale tvar kuchyne ako takej. Veľká špajza pojme aj všetky hrnce a zariadenia, takže sa to podľa mňa dá spraviť luxusne a jednoducho tak, ako to je ...
Odpovedať
toto je minimalistický štýl, dom je velmi malí, čo som tu už poprečítaval diskusií, tak ovela väčšie domy majitelia hodnotia ako mini domčuriky, predlžil by som ho min o 2 metre, zväčša staviame len raz v živote, nepáči sa mi že z kupelne sa ide do technickej, chodba cez celý dom, tam by bolo asi vhodnejšie vchod nie z boku ale z predu. Oproti jedálni hned ostrovček, stiesnené, chce to viac m2. V obývačko- kuchyni, kde je jedálen by som nechal medzi 2 oknami viac steny.
Odpovedať
@lubk0 tak ako som písal, je to vec preferencí, každému vyhovuje niečo iné. Takže ak barové stoličky využívate aj teraz, treba si ich dať. Sto ľudí a 350 chutí :)
Odpovedať
@xr22 Hej, s tým súhlasím :) Len ste to napísali presne takto : " lebo na tých barových stoličkách budete sedieť možno 5x za život - nie je to moc praktické iba to dobre vyzerá, ale jesť budete za stolom alebo pri TV v obývke. " A to nevyzerá ako odpoveď, ktorý hovorí "sto ľudí, sto chutí " :) To je celé :)
Odpovedať
@michalpd1977 Toto je opäť na inú diskusiu ... Sú ľudia čo celý život prežijú v paneláku v 3 izbovom byte o rozlohe 70 m2 a sú v pohode, nenecháva to na nich následky :) Nemyslím si, že je tu málo m2, m2 nie sú len zvýšené náklady na výstavbu, ale aj uberanie si z nie lacného pozemku a rovnako väčšia plocha na vykurovanie atď ... Je na každom aby si zvážil, ako veľký dom potrebuje.
Odpovedať
@lubk0, ale veď tu každý píše svoj názor, netreba to brať takto vážne,prípadne sťahovačne. Ja píšem svoj názor, čo sa mi páči a čo nie, vy si musíte z toho zobrať to čo Vám vyhovuje - to je konštruktívna kritika, ktorý by sa nemala dotknúť ale posunúť človeka dopredu a z ktorej si vyberie to čo mu vyhovuje a to čo nie jednoducho hodí za hlavu, preto som nepochopil Vaše reakcie.
Odpovedať
Ja osobne: zrusil by som zavetrie - potiahol by som stenu zarovno stien - zvecsila by sa tym vstupna chodba a aj vystavba sa zjednodusi - lahsie zateplenie plasta budovy a nad vchodom by som spravil striesku. v kuchyni by som potiahol kuchynsku linku do L - popod okno -tam kde je teraz kuchynsky stol. Ostrovcek pri vstupe do spajze by som zrusil a prave sem by som premiestnil kuchynsky stol. Izbicky by som zvecsil o 0,5 m do siriky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
je to nesprávne dispozičné riešenie, vstup je cez tichú časť, nie je oddelená "špinavá" a čistá časť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem pekne všetkým za názory, nestíham každému jednému odpísať, no vaše rady zohľadníme pri finalizácii projektu :) @lubk0 @xr22 nedá mi nereagovať však na názor ohľadom barových stoličiek :D myslím si, že je to naozaj individuálne, v našom prípade sme však na ne naučené, u našich vždy pri jedle okrem obedov sedíme práve na barových stoličkách, preto ich určite budeme využívať v maximálnej možnej miere, nakoľko sme zatiaľ len dvaja a toto bude určite pohodlnejšie ako stále prestierať jedálenský stôl... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 zaujal ma tvoj návrh na zmenšenie špajze a spravenie "výklenku" v kuchyni aby tam boli umiestnené vysoké skrine..tie som tam chcela mať v každom prípade, toto je však super nápad, len nie úplne chápem, ako si to myslel, že z ktorej strany ukrojiť z tej špajze? myslíš tam kde je okno v špajzi? s tým vchodom do domu máš pravdu, radšej nej je o trošku väčšia skriňa v tom zádverí, no na chodbe chcem vstavanú skriňu ponechať, predsa aby bolo kam uskladniť bundy, kabáty a všetko rodinné "zimné príslušenstvo" :D @adriaticamt @livisteve medzitým som skúsila navrhnúť, ako by tá kuchyňa mohla vyzerať, čo na to poviete?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 prečo myslíš, že ten výklenok je zlý nápad? je tam ďalšie úložné miesto a myslím, že z tej izby až toľko neubudlo ...a inak ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko je to individuálny projekt, myslím, že v spálni nič viac netreba ako posteľ a úložný priestor, keďže sa v nej človek zdržiava iba v noci. Prečo by som si mala zmenšovať priestory, kde budeme tráviť najviac času, momentálne žijeme ešte v menšom a stačí to :) ale ďakujem aj za pochvalu, tiež sme chceli obývačku s kuchyňou vymeniť, kvôli jednoduchosti rozvodov, ale projektant nám to vysvetlil, že takto je to výhodnejšie pri zohľadnení svetových strán, a tie rozvody, až takú položku v celkovom rozpočte koniec koncov nespravia. Krb sme chceli preto v rohu, aby bol uprostred celej tej kuchyňo-obývačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ďakujem za názor, nakoľko je pozemok úzky, vchod z boku tam vôbec nie je možný, tak verím, že nebude natoľko prekážať, že sa ide do obývačky okolo izieb. u rodičov to máme tak isto, a nikdy v tom nebol problém :)
Odpovedať
@mimusss poslal som ti náš pôdorys - kde si môžeš pozrieť tú špajzu. My ju ale máme maličkú lebo sme nechceli moc veľkú - nakoľko aj pod schodmi je priestor - ty by si sa musela vzdať toho poloostrova a dať ho buď tam kde je okno alebo spravíš ostrovček. Je to už na tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimusss tvoj návrh sa mi veľmi páči... Vyzerá to super aj rozmiestnenie je super.. 😉
Odpovedať
@mimusss nie je to zle, ale niektoré veci sa my nepozdávajú. Chladnička bude vedľa rúry? Od drezu budeš vedieť otvárať okno? Horná rohová skriňa ťažko prístupná, nad rúrou by mala byť odsávač, nie skriňa. Využiješ barové sedenie ak ku strede kuchyne a chladničke bude bližšie stôl?
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez dala kuchynu do L, aspon vznikne vacsia pracovna plocha. male wc bez okna uprostred bytu... to nie je dobry napad. a ano, ta spalna je mala. by som ju zvacsila na ukor kupelne, ta je dost velka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?