Projekt - názor

Prosím o názory, rady a pripomienky k projektu domu - čo by ste zmenili/upravili prikladám foto pôdorysu 🙂
Odpovedať
@marianna1995 na prve pozretie - vstup dost maly a ci detske budu mat dost svetla kvoli umiestneniu dveri a presahu
Odpovedať
@marianna1995 vstup by som zvacsila posunutim komory do kuchyne (oranzovou) a nu by navazoval vyklenok pre skrine (modrou). V kuchyni by som urobila rohove okno. To barove sedenie mi nedava zmysel ked hned vedla je stol. Kuchynu by som dala do L. Stol by som otocila a prisunula k stene.
Odpovedať
@wivik dakujem za radu. Vstup by sme chceli aj my zväčšiť. A barove sedenie tam nakreslil len projektant, to tam nebudeme mat.
Odpovedať
@marianna1995 Celkom fajn projekt. Moje dotazy: - podľa mňa zbytočne veľká garáž. Zmenšila by som ju a skôr by som pridala izbám a jedno auto nechala stáť vonku pod prístreškom. - chodbu by som zúžila kľudne na 115-120. My máme 120 a je to dosť široké, vrvaim si, že tých 5-10 CM by som radšej ocenila v izbách ako v chodbe. Avšak niekto má radšej širšie chodby, takže je to aj o preferenciách. - v izbách sa mi zdajú malé okná - zo skúseností viem, že viac svetla zaručí širšie (aj keď klasicke okno) ako úzke a dlhé až po zem. Preto by som najmä v detských izbách uvažovala o širších oknách. - mať 5 a pol metra od sedačky k TV je už vcelku dosť. Nie je to nejaka veľká vada, akurát, že asi budete potrebovať veľkú TV😄 - a tiež by som rozšírila tu vstupnú chodbu a kuchyňu riešila ako @wivik navrhla.
Odpovedať
Podla mna na garaz na dva auta je sirka 5 900mm malo mame 7 000mm a je to akurat aby clovek komfortne vystupil a mohol otvorit dvere uplne ( napr. ked davame detsku sedacku)mohol mat po boku este nejake veci/regale.
Odpovedať
Profilova fotka
@visine1 neviem, kde som to postrehol, co to bolo za diskusiu a tam sa tiez rozoberalo nieco podobne. tiez islo o parkovacie miesta ale tusim pred domom, tak tiez pisali, ze radsej viacej miesta, lebo treba predsa len pocitat s tym, ze clovek chce pohodlne nastupit, vystupit, nejaky ten nakup, tasky, hocico dat a vybrat z auta. alebo take deti, ked nastupuju do auta, tak tie potrebuju niekedy extra vela miesta mam pocit.
Odpovedať
@steffan33 presne tak pisem to z vlastnej skusenosti a som rad, ze mame taku siroku garaz.
Odpovedať
v celku vyzera podla mna dobre, le tiez ako pridal by som trocha do tych detskych izieb, neviem, zdaju sa mi byt rcoha male a aj vstupna hala by si zasluzila viac. inak ako aj rozmiestnenie sa napriklad mne zda byt fajn. garaz by som nezmensolval, kezde sa tam asi co to bude aj skladovat
Odpovedať
@valilajk my ten garáž potrebujeme hlavne pre 1 auto a nakolko mame velku zahradu, tak potom skor bude sluzit ako ulozný priestor pre naradie, atd.
Odpovedať
V pokoji 1.11 bude dost šero, pokud nebude mít světlovod.
Odpovedať
vacsina garazi konci ako skladisko plne nepotrebnych veci. cim mensia tym menej bordelu 🙂
Odpovedať
ja by som to trochu zmenila. A do detských a na chodbu by som dala svetlovody, pretože tam bude tma. Máte tam veľmi veľa zbytočných výklenkov. (je to len môj názor 🙂 )
Odpovedať
Článok sa načítava...
približne takto by sme to chceli zmeniť - zväčšiť detské izby, pracovňu a vstup + pridať väcsiu skrinu a špajzu
Odpovedať
@marianna1995 veeeelmi podobný dom majú susedia,akurát majú jednogaraz.. u vás by som absolútne nezvazovala menšiu garáž.. my sme si dali šírku 6,5m,aby sme pomestili aj regále keďže nám nevyšiel moc veľký sklad... ja si vážim aj naše autá,nepadli nám z neba,príde mi normálne mať ich v garáži... V zime nenastupovat do premrznuteho auta,v lete prehriateho a v lejaku don skákať šípku..
Odpovedať
@marianna1995 najlepsie je si otvorit nejaky online program na kreslenie a hlavne zariadovanie domu a vsetko si zariadit realnymi rozmermi. Ja som behala po byte a vsetko premeriavala, vedela co mi vadi co chcem vacsie. Vtedy sa ti ten priestor naozaj ukaze. Teraz tu mas nahodene nejake zariadenia od projektanta ktore ti to len skresluje. Zo spalne by som vynechala tie dvere na terasu a cele detske by som posunula pod spalnu a zarovnala s nou. Nema zmysel tlacit detsku do obyvacky. Nic tym neziskas. A svetlovody v detskych je hlupost. Deti potrebuju pozerat do volneho priestoru a nie do steny. Si vezmi ze teenegeri stravia vacsinu casu vo svojej izbe. A nebudu sediet iba na stolicke pred oknom. Budu na posteli a tam to je jak vo vazeni do steny cumiet. Alebo vymenit a priestor kde je spalna s terasou rozdelit na detske, zjednej detskej urobit spalnu a vedla pracovnu. To si vies rozkreslit aj na stvorcekovy a rozhodnut sa co je lepsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?