Projekt na rekonstrukciu domu a podkrovia

Dobry den,chcela by som vediet vase skusenosti s projektom na rekonstrukciu domu. Je takyto projekt drahsi ako projekt na novostavbu typiveho domu? Co mam,resp. mozem vyzadovat od projektu? Ake podklady si mam pripravit? Koho oslovit?
Odpovedať
Profilova fotka
treba zohnať pôvodný projekt, ak nie je, urobiť zameranie. O to bude projekt drahší, ostatné je ne dohode. Prestavbu, pokiaľ nemeníte zásadne fasádu a strechu môže projektovať každý oprávnený technik.
Odpovedať
dakujem za odpoved. povodny projekt nie je:-( fasadu neplanujeme menit,ake chceme zobbytnit podkrovie. nechceme nadstavovat,ale budu tam myslim dva stresne okna. aj vtedy to bude stacit iba od opravneneho technika? a bude to stacit na stavebne povolenie? dakujem za odpoved:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som kompletne rekonštruoval 75-ročný dom na dedine. Žiadna černota - zašiel som za starostkou, vysvetlil som, čo robím (inak podľa návrhu riadneho projektanta) a ona mi povedala, že čo robím vnútri, ju nezaujíma. Elektrárne chceli odo mňa revíznu správu s guľatou pečiatkou, že elektrina je, ako má byť - a dali mi aj nízku tarifu na elektrické kúrenie. Ale obec chcela iba ohlásiť osadenie novej žumpy (vrátane certifikátov) a ohlásiť zateplenie fasády, lebo to som menil vzhľad objektu a behal aj po pozemku susedovcov. Ale nikto nežiadal žiadny projekt na rekonštrukciu interiéru (wc, kúpeľňa, kuchyňa...kúrenie, okná, dvere, podlahy...), nič sa neschvaľovalo. To je osobná skúsenosť spred 1/2 roka.
Odpovedať
waw,tak to asi aj my tak spravime,chceme tp spravit tiez poriadne. dakujem za odpovede:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takýto projekt je lacnejší, ak nemáte pôvodný projekt domu, kt. chcete rekonštruovať, treba zamerať skutkový stav. Od projektu môžete vyžadovať vkusnosť, krásu a samozrejme to aby projekt rekonštrukcie (prístavby, resp. nadstavby) nebol na relizáciu a financie náročný. Osloviť môžete aj projektanta stredoškoláka so 7 ročnou praxou, resp. niekoho kto má oprávnenie projektovať jednoduché a drobné stavby. Čo sa týka ceny projektu na rekonštrukciu domu u mňa je to 700 eur u ostatných projektantov je to cca. okolo 1000 eur, príp. aj menej - je to individuálne - ale každopádne ako som hovoril, je lacejší ako projekt novostavby o cca. 20-21 %, lebo netreba robiť niektoré profesie špecialistom, ako pri novostavbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?