Projekt na poziarnu ochranu

Zdravim , Potreboval by som vypracovat projekt na Poziarnu ochranu pre pristavbu technickej miestnosti a zimnej zahrady k domu. Vie mi niekto s tym pomoct. Dakujem
Odpovedať
@lilliensue Najlepšie je osloviť nejakého projektanta, oni majú kontakty na požiarnych technikov, ktorí to vedia urobiť. Tu, na MS asi priamo nenájdeš nikoho, kto by ti to vedel urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lilliensue kto to od Vás pýta? dom je jeden požiarny úsek, teraz sa menili predpisy ale nevidím dôvod
Odpovedať
Vraveli to na stavebnom urade ze to potrebujem a mne sa to tiez nezda aby som to potreboval
Odpovedať
Dodatocne som tam volal a vraveli ze to musim mat
Odpovedať
@lilliensue vyberaj proj. https://verejnyportal.sksi.sk/search/...
Odpovedať
To je somarina, na rodinné domy sa to nerobí, spýtaj sa ich na základe čoho to požadujú. https://www.minv.sk/?spd Štátny požiarny dozor Štátny požiarny dozor sa vykonáva a) protipožiarnou kontrolou dodržiavania povinností právnickej osoby a fyzickej osoby – podnikateľa, okrem rodinných domov a bytových domov, ktoré majú najviac osem nadzemných podlaží, b) posudzovaním projektovej dokumentácie stavieb z hľadiska ich protipožiarnej bezpečnosti a posudzovaním stavieb z hľadiska splnenia požiadaviek protipožiarnej bezpečnosti podľa schválenej projektovej dokumentácie v rozsahu konaní, ktoré upravuje stavebný zákon, c) vykonávaním kontrol stavieb v priebehu ich uskutočňovania z hľadiska dodržiavania protipožiarnej bezpečnosti podľa schválenej projektovej dokumentácie. Zákon č. 314/2001 Z. z. § 25) ods. 1 Štátny požiarny dozor podľa odseku 1 písm. b) a c) sa nevykonáva na jednoduchých stavbách a drobných stavbách. Zákon č. 314/2001 Z. z. § 25) ods. 4 Komentár HaZZ neposudzuje projektovú dokumentáciu protipožiarnej bezpečnosti rodinných domov, inak povedané, projekt požiarnej bezpečnosti rodinného domu nejde na posúdenie k HaZZ.
Odpovedať
Ešte doplním tu: https://www.minv.sk/?poz_prev Ak spĺňaš podmienky na jednoduchú stavbu, tak ti nič také netreba.
Odpovedať
@lilliensue od nás tu požiarnu bezpečnosť tiež požadovali. Môžem poslať kontakt na projektanta, ktorý to robil pre nás. Vyriešili sme to mejlom a poštou.
Odpovedať
aj odomňa to požadovali, a to mám RD ako jednoduchú stavbu... 100e to stálo -_-
Odpovedať
Aj ja mám jednoduchú stavbu a musel som to mať. Tiež tuším 100€. A podľa zákona to treba, veď v tom linku je to jasné napísané. Požiarny dozor sa síce na drobných stavbách nevykonáva, ale posudok k stavebnému povoleniu treba.
Odpovedať
@megdesign Ako kde...
Odpovedať
@kejsix ej ale by si neveril aký vedia byť úradnci.. potrebujú dobre že nie aj vyjadrenie o vyjadrení. Ja som mal všetko a aj tak ma naťahovala 8 mesiacov s tým dôvodom že ma "potrebuje troška potočiť a že to nemôžem dostať len tak aj keď mám všetko" :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefanl @roboza Dobry den, mohla by som poprosit do spravy kontakt na projektanta pre PO? Dakujem A este trosku mimo PO, ale nahodou projektant pre vodu/elektriku, nemate nejaky overeny kontakt? Dakujem.
Odpovedať
+421 903 978 452 Poziarna ochrana
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?