Projekt na armovanie monolitickej betónovej platne

Daval niekto z vas robit extra projekt na armovanie monolitickej betonovej platne? Kolko vas to stalo a ako dlho ste cakali?
Odpovedať
@maroo my mame realizak na statiku, co zahrna armovanie, plany, postupy komplet na cely dom...co sa tyka armovania, kvantity, postupu...stalo nas to 500e a dostali sme to spolu s indivindi projektom RD ...
Odpovedať
@ivamarr ale to ste kupovali realizacny projekt na katalogovy dom alebo vam to vypracoval vlastny projektant? Nam robil projekt na dom vlastny projektant podla nasich predstav, no chceli sme len na stavebne povolenie. Ten nas projekt obsahuje aj staticky posudok, no bez armovania. Teraz ideme robit platnu a potrebujeme projekt na armovanie. Nasiel som jedneho statik ktory zato pyta 250 €, tak rozmyslam ci to je vela alebo nie... :)
Odpovedať
@maroo nie katalog, mame tiez individualny projekt nam na mieru, + realizak na statiku - to je extra projekt na armovanie, zelezo a statiku, nemame kompaktnu stavbu, naročnu na statiku aj zaklady boli zložite a stavame viacmenej svojpomoc tak sme nechceli nic podcenit, tych 250 ak ti spravi komplet realizak tak to je dobrá cena, oproti nám :)
Odpovedať
Profilova fotka
jeden investor mi povedal, keď som sa ho pýtal, prečo dáva tak veľa výztuže: ak dám 200€ za projekt, za to kúpim 200kg výztuže, tak ju tam dám hneď. Mimochodom, čo sa na takej doske armuje? Leží na podsype, výztuž by mala mať hlavne hore.
Odpovedať
ja som si dával robiť statikovi projekt návrhu železobetónovej dosky (armovanie, hrúbka dosky...) a stálo ma to 130€. projekt domu je individuálny, podľa našich predstáv. cakal som na to cca 4 dni.
Odpovedať
@jan45 no ja tu prave riesim tu hornu dosku. nie zakladovu platnu...
Odpovedať
Profilova fotka
@maroo tak to je iné kafé, treba projekt,
Odpovedať
Profilova fotka
papiere sú jedna vec, aj tak ale treba solídneho armovača a ten väčšinou vie svoje, poznám takých, po ktorých statik len dodatočne vystaví doklad.
Odpovedať
takze mam uz spraveny ten projekt, vcera som dal vyrobit armovanie. no statik nam tam vyratal ze musime zburat jednu priecku a postavit ju z plnej tehly. inac je dom z termalici. ze vraj to neudrzi... zda sa mi to cele take divne, ved termalica je tiez nosno murivo, tak nechapem preco by som to mal burat...:( velmi sa mi do toho nechce... ide o tuto priecku na pravo kde su vynechane zuby na dalsiu priecku: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... na nej ma byt prevlak na ten protilahly mur na lavo... burat, alebo neburat?
Odpovedať
@maroo tiež mame termalicu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?