Projekt Laguna 419

Profilova fotka
Prosim o nazor, radu k tomuto projektu. vela sme hladali, co by bolo optimalne na nas pozemok, aj vzhladom na nase potreby a tento projekt sa nam pozdava z tych co sme videli najviac. Je tam par veci, ktore by sme zmenili, len este nevieme ako :-), napriklad detom by sme dali vanu a nam by stacil sprchovy kut do kupelky... Pozemok ma rozmery cca 19 x 70 m. Pozdlz cesty je dlhsia strana. Vidite este nieco, co by stalo za zmenu, alebo co by ste urobili inak.... Vdaka za nazor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@norcima Vcelku milý - sympatický... Deťom bude treba prehodiť okná - sever by bol nem dobrý. Naopak - obývačka na juho-východ je sympatická orientácia. Inak ľudia tu len tak vypisujú, čo by pomenili na projekte, ako by poobracali izby, poposúvali priečky... - nie je to však také jednoduché. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ano. Okna presunieme a zo severu by sme chceli dat garaz.
Odpovedať
@norcima kupelne su obe zalostne male a la panelakove, zvacsil by som ich na ukor satnikov. To wc vedla vany je o nicom ked je spolu v kupelni bolo by ho vhodne oddelit murikom, aj z hygienickeho hladiska, vana obrovska, a napriklad bidet tam nevidim. Na rychle umytie spodku je to urcite na castejsie a pohodlnejsie pouzitie nez trepat sa pokazdym do vane. Technicka miestnost tiez mala. Tym padom ak vacsie kupelne zase nema to dost uloznych priestorv, ale aj tak do tych skrin na chodbach vacsie veci by ste nepopratali. Zase klasicky problem, ten dom chce vsetko akoze mat, ale pritom sa to tam vsetko skresavalo, ze vysledok sice na papieri vyzera bezproblemovo, dokonca elegantne a pohodlne avsak real potom neprijemne prekvapi. Ak postavite naproti v zahrade dalsi domcek na haraburdy, bicykle, naradie, lyze, korcule, sanky, kosacku plus resp. tu garaz, nepoviem ani slovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 nam kupelne postacuju, v panelaku mame 2, 85 m2, tak nam tak zalostne male nepridu :-) . S tym WC mas pravdu, to isto nejako poriesime, nejako predelime. Miesto vane bude mozno sprchovy kut, uvidime. Garaz bude urcite aspon na jedno auto a casom aj zahradny domcek. Mne sa tento dom zdal privelky :-D , ale tak na zaklade tvojho komentu asi nie je az taky velky a bude akurat :-D
Odpovedať
@norcima ahoj, mne sa zda tento podorys velmi zaujimavy, premysleny a paci sa mi. Akurat neviem, ake mate stare deti, mne by trochu vadilo, ze by som mala spalnu dalej od deti, ale ak su uz vacsie,(alebo naucene spavat uz sami celu noc) tak to nie je vobec problem :) To ze budete mat dve samostatne kupelne a k tomu este mini prirucne wc je naozaj super.velmi prakticke. Kuchyna s obyvackou je presne aj podla mojich predstav, spojena, ale aj troche oddelena, dostatok pracovneho priestoru, jedalensky stol hned poruke a aj terasa :) a spajzu nechcete? a ta technicka, pokial tam budes mat iba bojler, pracku, mozno susicku, podla mna staci :) ta spalnu s vlastnym satnikom a kupelnou je uzasna! (asi teda radsej so sprchou, ako si spominala (ak nahodou s vanou, nedavajte si ju pod okno :D , my sme to tak mali nakreslene(a ani sme si to nevsimli) a je to dost neprakticke nacahovat sa cez vanu otvorit okno) a pod strechou planujete mat ulozny priestor?
Odpovedať
@norcima ja sam nemam velke kupelne, ale dokopy maju plochu kazda takmer dvojnasobnu nez tie Tvoje planovane. A je to na hranici pohodlnosti. A podotykam, ze nie je tam pracka,kose pradelne, nic, iba sanita. Podla mna idealna kupelna v sulade s dnesnou dobou a zivotnym stylom, je viac integrovana smerom do oddychovych obytnych miestnosti, nez cisto ako uzitkova ucelova miestnost. Urcite kto si to moze dovolit by som mu odporucil kupelnu viac ako 10 m2 (pre deti moze byt druha kupelna mensia). Rovnako s oknami by som bol velkorysy nez je zvykom doteraz, urcite si zasluzia kupelne vacsie okna nez mozno vidavat v starsich domoch. Hocikde si naklikaj obrazky kupelni, uchvatne su zvacsa nie kvoli nejakym obkladom luxusnym, ale kvoli priestoru, ktory je v kupelnovych showroomoch dostatocny . Potom moze clovek robit aj take veci ako volne stojaca vana, oddychove kreslo v kupelni, francuzske okno s vyhladom do zahrady a podobne.
Odpovedať
... a nebo se tam muzes chodit mejt
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ale no, zartujes :-D staci mi kupelna ako cisto uzitkova ucelova miestnost, asi som nenarocna, ale obyvacka mi staci jedna a upratovacku nemam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 Dakujem, potesila si ma, ze sa ti paci :-) . pod strechou asi ulozny priestor nebude, neviem ci to bude mozne. Spajzu by som aj brala, ale kuchyna je velkorysa, tak hadam potravinova skrina postaci, mozno misto toho WCka by mohla byt spajza, Ale toho Wcka by bola skoda, aj ked k nam niekto pride, nech nechodi do kupelni...
Odpovedať
@norcima První co mě napadlo, když jsem půdorys viděl, že to WC by se dalo zrušit a udělat špajz. Záleží na vás jaké máte návštěvy, jak časté atd., my nakonec máme dvě malé koupelny a každou s WC. Na wc k nám chodí jen lidi, kteří se u nás můžou i vykoupat, vysprchovat a kdekoliv vyspat.
Odpovedať
@norcima tak to prirucne wc sa vzdy hodi, ci uz pre navstevy alebo aj pre rodinu, hlavne s tym, ze budete mat vlastnu rodicovsku kupelnu a tam vam nikto nemusi chodit. a spajza je uz naozaj iba na vase uvazenie, niekomu ju naozaj netreba, nieko kto ju ma si chvali a niektori zas lutuju,ze si ju nedali. tazko povedat.
Odpovedať
@norcima a samozrejme ako pise @r4d3k74 ten samostatny zahod pri zadveri je uplne zbytocny, lebo navstevu, ktoru pustim do domu, moze nielen pouzit wc, ale sa i osprchovat atd. Jedine ze by ste mali v dome kancelariu kam chodia klienti, tak ok potom. Lepsia a vyuzitelnejsia bude urcite spajz, alebo ak ma zenska vela topanok ci kabeliek a zvrskov, tak dalsi maly satnik, alebo o tu cast zvacsit zadaverie, ked je clovek stary aj posadit sa potrebuje pri obuvani a ked dojdu ludia naraz domov je ich plna chodba, priestor neuskodi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@norcima Dobrý deň prajem. My by sme tiež chceli kúpiť tento projekt, je dokonalý :) Chcem sa spýtať či už staviate tento domček?
Odpovedať
@norcima Ahoj ;)aj my sme si vybrali tento katalogovy dom Laguna 419,velmi sa nam pacil jeho dispozicny plan. Len sme si ho este trosku vylepsili podla svojho ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 my sme sa nakoniec rozhodli pre individualny projekt. Od decemtra sa na nom zacina pracovat :-). Drzim palce, nech skoro postavite a ste spokojni :-)
Odpovedať
@norcima Dakujem,takisto aj ja vam drzim palce ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?