Projekt Edna - postrehy a nápady k pôdorysu

Ahojte :-) zaujímajú nás vaše postrehy, názory a nápady k pôdprysu tohto projektu. Prípadne máte tento dom niekto postavený? Ďakujeme vopred za tipy a inšpirácie :-) https://domprojekt.sk/projekty-domov/...
Odpovedať
Ak by ho mal niekto postavený, tak nás poteší foto a skúsenosti, ako sa býva... :-)
Odpovedať
@pecon303 Vyzerá to na celkom rozumný projekt. Ale pár výhrad by som mala, nad ktorými by som popremýšľala pred definitívnym odklepnutím. Ak počítam, že vstup je zo severu, tak spálňa na juh by mne osobne vadila. Radšej by som ju vymenila s detskou izbou. Šatník by som prišupla k spálni, vstup z garáže do domu zrušila a chodba by potom mala trochu iný tvar a dvere do kúpeľne by boli vedľa tých súčasných. Ak je orientácia svetových strán iná, resp. vám to takto z nejakých dôvodov vyhovuje, tak mám zase výhrady voči minišatníku. Urobila by som radšej veľkú vstavanú skriňu po celej dĺžke - myslím, že čo do veľkosti úložného priestoru to vyjde rovnako. Zo zvyšku by mohla byť technická miestnosť s práčovňou. A jedno, čomu fakt neviem prísť na chuť, je okno na toalete rovno pri hlavných vchodových dverách. Tiež toaleta hneď vedľa vane - ja osobne by som dala toaletu radšej k dverám a vedľa vane by som urobila veľký sprchový kút. Garáž 16,5 m2 neviem posúdiť, či je dostačujúca. My ju máme 23 m2 a príde mi tak akurát. Každý dom, každý projekt je aj o nejakých kompromisoch. Ktoré dokážete akceptovať, je už na vás a vašom štýle života. Ja som napísala svoje subjektívne postrehy. Možno pomôžu pri prehodnocovaní tohto projektu, či je to naozaj to, čo chcete, alebo budete uvažovať nad nejakými drobnými zmenami ;-)
Odpovedať
@pecon303 Teraz pozerám, že na jednej strane sa pýtate, či ho už niekto má postavený, chcete postrehy k pôdorysu a na druhej strane už ho máte postavený a ste v ňom spokojní... tak toto mi rozum nebere x-) Aký bol skutočný dôvod založenia tejto diskusie?
Odpovedať
@yasna Ďakujem za komentár a za tipy :-) chcela som viacero postrehov, aby sme to prípadne ešte mohli prehodnotiť a doriešiť, pretože pár zmien ma napadá a váham. Projekt je už ale kúpený. Manželovi sa to páči ako to je, tak ma chcel potešiť že to bude takto fajn, a tak napísal komentár vyššie. Písal ho z môjho mobilu a akosi mu to nedocvaklo :-D tolko vysvetlenie k nedorozumeniu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu nestastne spojenie spinavej zony (vstup z garaze) a cistej zony (vstup do jedi ej kupelne)... Paci sa mi rozdelenie dennej a nocnej casti. Bar v kuchyni uplne zbytocny.
Odpovedať
Profilova fotka
@pecon303 projekt je celkom OK ale ked ho uz mate tak len boh ochranuj toho co bude v tej izbe co ma 10 na zivot.... akoze popravde uz tych 12 metrov co maju ostatne izby je minimum ktore je potrebne na normalne fungovanie... neviem si predstavit ako to zariadite kedze nemate ziadny ulozny priestor v dome... ked si len spocitate kolko m2 ti treba na postel,stol stolicka,vstavana skrine zistis ze nemas priestor ani sa postavit... a to hovorim v uplne vaznosti... ked je este moznost tak urcite par metrov pridat do kazdej izby.. z rozpostu to vela nezozerie ale tie metre vam budu chybat cely zivot v tom dome...
Odpovedať
mne osobne strasne vadia tie male a uzke vstupne chodby ... pre rodiny s detmi katastrofa,obuvanie a chystanie sa na etapy,lebo naraz sa vsetci nepomestia... niekto uz je zas naobliekany obuty,dalsi ani nezacal, pripadne sa este povrtiet pred zrkadlom,posledne upravy, vsetci sa tam tlacia.... mame teraz taku minichodbu a teda je to otras. aj trepat sa cez nu s dvoma taskami velkymi plnymi nakupov... moj skromny nazor :-P (ale teda videla som aj kus mensie chodby 😂) skus pozriet este projekt Rocco ,myslim ze na stranke projektydomov bodka eska. je na 95% totozny,par detailov je inych, mozno pomoze :-)
Odpovedať
ja si myslím, že v pohode, aj keď síce z tej garáže je východ rovno do stredu domu tak je tam aspoň hneď kúpeľňa kde sa môže človek umyť ak je od niečoho špinavý a predpokladám, že topánky zostanú v garáži. jediné nad čím by som ešte porozmýšľal je veľkosť tých detských izieb príde mi to strašne malé jedna aj druhá
Odpovedať
Ešte premýšlame nad tým, urobiť miesto garáže spálňu, z izby 10m2 by bol šatník a garáž by sme pristavili zvlášť, mimo domu.
Odpovedať
@pecon303 aj tak sa da, ak vam to pozemok umoznuje. U nas v rodine maju tento domcek (teda ten rocca co je temer totozny) a veru ze par metrov stvorcovych nazvys by sa zislo dnu :-D (a to maju len jedno dieta :-D )
Odpovedať
Ten vstup z garaze rovno k spalniam je dufam zly vtip. z techn.m. budes v spalni pocut kotol,cerpadlo, rekuperaciu. Velkost izieb, kazdy odpoveda zev panelakh .aju take tiez aziju,takze ak vam vyhovuje OK. 50x dennev lete behat medzi kuchynou a terasou okolo stola a sedacky sa ti nebudechciet. Tiez sme to tak mali kedysi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pecon303 Tak ako aj iní písali, neviem si predstaviť prechod z garáže do čistej zóny domu (ani keby topánky mali ostať v garáži, kto by to držal v pamäti, že či som si konkrétnu obuv vyzul v predsieni alebo v garáži). Za týchto podmienok určite radšej zrušiť garáž v dome a postaviť ju mimo a priestor využiť na zväčšenie obytnej plochy. Ten šatník v spálni sa mi tiež zdá byť veľmi malý, resp. úzky, koľko má? Odhadujem max 1,5m, ale skôr sa mi to javí ako menej. Skriňa zaberie 0,6m, ostane ti medzi stenou a skriňou max 0,9m, keď otvoríš dvere na skrini, ani nebudeš vedieť vyjsť von.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?