Projekt domu - Vaše návrhy a pripomienky

Ahojte strechaci. Podarilo sa nam s architektom doladit celu dispoziciu nasho buduceho domceka. Chcela by som Vas poprosit o nejake Vase navrhy a pripomienky ako to ešte vylepšiť :) najviac by ma zaujimal Vas nazor na balkonove okna na terasu a tym padom nejake umiestnenie nabytku hlavne v kuchyni a obyvacke. Nie som totiz na 100 percent stotoznena s tymi veľkými oknami, no moj drahy na to neda dopustit a predsalen treba robit kompromisy. . Chceli by sme podlhovastu kuchynu vlavo s ostrovcekom a vpravo pozdlz okna by mal byt stol. Terasa je na vychod.. Vopred dakujem vsetkym za reakcie :)
Odpovedať
@en_em ahoj ja osobne by som rodor v predsieni dal na celu dlzku predsiene.ver mi.vyuzijete to.mame 3m v byte a je to akurat. Tym padom by som posunul krb smerom do obivacky ktora je dost velka takze jej to neublizi. A priestor vedla krbu co vzdnilne by som vyuzil na penke ulozenie dreva.a nad drevo nejaka pekna dekoracia.policky.obraz atd. A dalsie je wc v kupelni. Vies si predstavit ze niekto tam nakaka a ty si potom pojdes umyt zuby alebo dat si sprchu? Nic prijemne. Inak velmi pene vyrieseny domcek. Nieje co ine vytknut :-)
Odpovedať
Klasicky maly bungalov. Tie okna do zahrady su fajn, urobte ich tak aby ti vysla pekna paralelna kuchyna. Wc a technicku nejak inak, do technickej nic neodlozis , dvere bvon su uplne zbytocne a uberas si aj zo spajzky.
Odpovedať
@en_em Ja by som kúpeľňu rozdelil na dve, jednu so sprchou, WC a umývadlom by som spravil s vchodom zo spálne. Druhú s vaňou WC a umývadlom s vchodom z chodby. Pridal by som ešte veľké francúzske okno na južnú stenu obývačky
Odpovedať
A kde su akoze tie "velke" okna. Tohoto je v katalogoch ako hnoja, tak sa inspiruj tam.
Odpovedať
v izbe 1.16 by som posunula dvere v prípade nejakého roldoru, keď sú v strede ani na jednu ani na druhú stranu sa nedá dať, čo je v tom výklenku v kuchyni medzi wc a špajza?, tam by som dala krb tým pádom sa zväčsí aj vstupná hala, ten východ z 1.21 von a prechod cez špajzu no neviem aký to má zmysel ale každý má iné potreby, inak tá kuchyňa s obyvkou je podobná našej dispozícii.
Odpovedať
Obývačko-kuchyňa je zbytočne členitá. Ľavú priečku by som zarovnal v jednej línii so špajzou na pravidelný obdĺžnik. Jedálenský stôl by som nechal zhotoviť spolu s kuchynskou linkou a bol by čiastočne stôl, čiastočne ostrov. Pozri web. Umyvárka z vchodom z exteriéru je možno zaujímavá, no buď si istá, že pre ženu tragédia na umývanie. To bol asi chlapský nápad. Dá sa vyriešiť záhradným domčekom a vodou tam, resp na záhrade. Priestor by som po zarovnaní obývačko-kuchyne využil na špajzu. Ak sú v RD protiľahlé dvere dal by som ich vždy oproti. Okná na terasu by som s prihliadnutím na kuchyňu urobil jedno úzke, druhé o to širšie. Netuším, čo sú tie obdĺžniky pri špajze?
Odpovedať
Ahoj, my máme podobny bungalov 8,5*16 :-)
Odpovedať
Terasu mame tiez na vychod, budeme mat A-ckovu strechu a bude potiahnuta az nad terasou, tak som sa bala,ze bude v obyvke a kuchyni tma, tak sme doplnili okno v obyvacke vedla TV a mozno bude otvoreny strop - priznany krov a tam dve stresne okna nad ostrovcekom - ale to si este rozmyslime, aby sa nam to zas moc nepredrazilo. Alebo dame okna z lexanu nad teraskou, aby sa to presvetlilo. V kuchyni som aj ja chcela ostrovcek, tak snad nejaky malicky tam napracem, rozmyslam este nad umiestnenim rury a chladnicky, ci vedla spajze alebo za ostrovcek.... Technicka je sice mala, ale nevadi, zvecsovat dom sme uz nechceli, a ten satnik vedla vchodu je druha detska izba, len je to v projekte nazvane satnik ;-) Chcela som dve kupelky a dve WC, bo si dobre pametam, ako sme sa kedysi so surodencami rano a vecer dotahovali o jednu kupelku :-O
Odpovedať
V celku pekny maly klasicky bungalov, nic strasne tam nevidim. Akurat tie rady s kupelnami by som si zobral k srdcu ;-)
Odpovedať
v technickej je komín na peletky? preto tie dvere vonku? ak je to iba na plyn tak zbytočné dvere je to také malé že tam ani kosačku nedáš, radšej potom dorobiť vonku priestor napr. pri altánku. Radšej urobiť druhú kupelnu - takú pracovnú kde bude aj práčka. UVidíš že tú technickú nebudete využívať lebo je malá, a budete stavať vonku vačšiu,,,,je to menší dom treba sa vzdať takej malej technickej v prospech miesta na úžitkovosť. Vchod trošku prerobiť ako ti radia vyššie s tým že vchod posun aspon 60 cm dovnútra čo ti so strechou urobí prekrytie cca 120 cm a tým nepotrebuješ dodatočnú striešku, dobre to bude vyzerať a ušetríš na strechároch a budeš mať závetrie
Odpovedať
Pre mna by bola kuchyna mala. Spravila by som ju paralelne a medzi kuchynsku linku by som dala vstup na terasu. Tiez by som kupelnu rozdelila na mensiu so sprchacom a vstupom zo spalne a vacsiu s vanou a vstupom z chodby. Vstavanu skrinu v predsieni jednoznacne na celu stenu, urcite bude vyuzita, krb tym padom vysunut do obyvky.
Odpovedať
@pa5786 dakujeme velmi pekne :) ten roldor si este premyslime, nad takym riesenim sme ani nerozmyslali ze by krb bol posunuty do obyvacky. Co sa tyka wc, prvotne bude pouzivany ten, ktory je zvlast, kedze sme zatial len dvaja. Potrebujeme 2 wc v dome a inak sa to vyriesit nedalo. @jakino ďakujem za postreh, ale bohuzial kvoli nosnej stene nemozme mat dve rovnake kupelne. Nosna stena musi byt tam kde je a tym padom na lavo od nej uz emam priestor zvacsovat samostatne wc. To je trosku vacsie aby sa to v buducnosti mohlo využiť ako viacmenej plnohodnotna mala kupelna na ranne potreby (umyvanie zubov, a pod). V obývačke bude este pridane jedno okno na juznu stranu, len to zatial nie je zakreslene :) @andrea228 skrina v detskej bude pravdepodobne na jednej z bocnych strán, ale dakujem mozno tie dvere trosku posunieme. Vo vyklenku medzi spajzou a wc su schody hore do galerie,takze tam krb nemoze ist. Prechod zo spajze do technickej sa mi tiez nepáči, ale inak sme to vyriesit nevedeli. Ta "kocka" spajza technická, wc a schody musi ostat tam ako je, no inak ich rozclenit dispozicne, aby boli ok sme nevedeli, iba takto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@8veverka8
Odpovedať
@8veverka8 Dakujem za prispevok. Ten Váš pôdorys je teda veľmi podobný tomu nášmu. My budeme mať tiež Ackovú strechu, nad obyvkou bude galeria a dalej nad izbami bude pochôdzna poval na odkladanie vecí. Ostrov v kuchyni by som tiež chcela, ale eešte neviem či pôjde z ľava zo steny medzi schodami a spajzou alebo bude stáť paralelne v strede kuchyne. Technická je malá, ale bohužiaľ zvačšovať dom už nemôžme a nedalo sa ani ten vchod zo špajze inak vyriešiť. @ezbrane V technickej bude klasický plynový kotol, no chceli sme tam dvere aby sme mali aj nejaký ďalší vstup do domu ( v prípade zabuchnutia vchodových dverí a podobne). Technická je malá, no kosačku tam dávať určite nebudem, tá pôjde do záhradného domčeku. Do technickej pôjde navyše asi len práčka a nejaké umývadlo, takže na to by ten priestor asi stačiť mal. Možno to na pôdoryse nevidieť ale vchodové dvere sú zasunuté cca 60cm dovnútra. @ajinka007 aj mne je tá kuchyňa malá ale zvačšovať dom už nevieme, takže nám to bude musieť stačiť. Ako som písala vyššie linka bude ešte jedna paralelná. A čo sa týka kúpelní,tiež som písala vyššie že kvôli nosnej stene bohužiaľ nevieme ubrať z hlavnej kúpelne a pridať do samostnaného WC. A spálna nebude tam kde je naznačená, čiže je nelogické prepojiť kúpelnu s izbou vedľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em podla mna to mate tak akurat. Mame s manzelkou podobny dom, len je trocha natiahnuty cca 2 m. Ale ako tak pozeram, tak rozlozenie izieb mame rovnake :)
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em Ja môžem pochváliť akurát tak veľkosť zádveria a izby čo s ním susedí, ináč sa mi to cele nejak nezdá, spálňa rodičov najmenšia izba orientovaná na sever keď do nej dáte ešte nejakú skriňu budú aj panelákové izby oproti nej vyzerať luxusne, ďalšia izba na sever má zasa dvere otvárané von z izby tam predpokladám pár nepríjemných stretov do budúcnosti a celá tá časť od tej nosnej priečky mi príde že sa prispôsobuje jedinému a to schodom do úložného priestoru ste si istý že to je to dôležité ( príde mi že aj tá nosná priečka tam musí byť len kvôli tomu prečo vám nestačia výsuvné schody zo stropu ako sa dávajú bežne do chodieb nie sú moc pohodlné ale tieto vaše nebudú moc lepšie. Najväčší argument proti poschodovým domom je že sa ľudia nechcú mať v dome schody a vy si postavíte bungalov s tými najnepohodlnejšími schodmi rovno v kuchyni a kvôli tomu vám v dome vznikajú zbytočné obmedzenia dispozície. Čiže ak mám niečo poradiť prehodnotte priority a skúste sa na ten pôdorys pozrieť znovu.
Odpovedať
@martosko Ako som už písala vyššie, spálňa nebude tam kde je teraz zakreslená. Tam kde je teraz spálna bude detská izba. Čo sa týka veľkosti, momentálne máme trošku menšiu spálňu aj s roldorom a uplne nám vystačí. Veď tam chodíme len spať...Ohľadom tej druhej izby na sever - neviem o čom píšete, pretože len jedna detská izba je na sever. A neviem či tu čítate všetko čo píšem, ale tie schody medzi špajzou a wc sú hore na galériu (knižnica + pracovňa) a nie ja poval ako ste to napísali. Na tú budú klasické výsuvné schody z chodby. Ak máte typ, od akého iného miesta by sme mohli dať dané schody na galériu, tak povedzte, pretože sme to skúšali rôznymi spôsobmi a keďže galéria bude nad obývačkou a kuchynou - nemožem dať schody zo spálne....
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em Ok moja chyba myslel som že ste písali že terasa je na Juh potom my tie izby vychádzali na sever až teraz lepšie pozerám že je terasa na východ. Čo sa týka tej galérie ak nebude slúžiť ako úložný priestor na ktorý sa chodí len občas ale ako pracovňa nebodaj na to aby sa tam išlo aj viac krát za deň tak tie schody sú ešte väčšia katastrofa ak sa v dome potrebujete dostať cez výšku poschodia pohodlne potrebujete dĺžku schodov aspoň štyri metre vy tu máte dĺžku 1,7 metra viete si to predstaviť aké bude to chodenie po tých schodoch, najlepšie by bolo si to niekde vyskúšať aby ste mali predstavu. PS: dúfam že tam plánujete nejaké strešné okná ináč tam bude tma už od rána.
Odpovedať
@martosko V poriadku, nič sa nestalo. Inak sme izby umiestniť nevedeli, keďže zo severu sú susedia dosť blízko, takže tam nemôžu byť okná na tej strane. Galéria bude slúžiť určite aj ako úložný priestor a bude to slúžiť možno aj ako pracovňa/knižnica/relaxáreň v budúcnosti. Budú tam mlynárske schody a počítali sme to s architektom, čiže by to malo byť v pohode. Skúšali sme podobné schody a tým že to nebude na bežné chodenie tak to bude v pohode, aj keď to teda nebude úplne pohodlné. Zasielam aj fotku ako by to malo vyzerať.
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em To že to budú mlinárske schody mi bolo jasné ale tu sme sa asi nepochopily lebo u mňa nie sú mlinárske schody v pohode ale skôr núdzové riešenie, ale keď teraz vidím ten priestor naozaj nebude na časté použitie. Ešte nezabudnite že tam budete potrebovať zábradlie najlepšie z obidvoch strán čiže zo schodov širokých 800 mm vám zostane 700 mm rozdelené na dva ramená, skrátka vyniesť si po tých schodoch kávu bude chcieť dosť sústredenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?