Projekt domu - prosím recenzie, info, nápady a postrehy

Ďakujem vopred za akékoľvek informácie, recenzie, nápady a postrehy ohľadom tohto projektu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martina818 A akože čo...? Veď to je katalógový projekt. Či teraz chceš, aby sme Ti písali, aby si zvalila nejaké steny, poposúvala priečky....(?) Buď si kúpiš tento, alebo - ak sa Ti nepáči - iný. V katalógovom projekte nemôžeš len tak prehodiť izbu s kúpeľňou, ako si niekto myslí. Ale podľa mňa je to úplne normálny projekt, aj keď ja osobne preferujem kuchyňo-obývačku naprieč celou hĺbkou domu. Ale ako vravia bratia Česi: někdo holky, někdo dolky.
Odpovedať
ta miestnost 1,5 m2 je nejaka technicka miestnost? pride mi to dost male, ale neviem co tam chcete mat a ake kurenie budete mat. taktiez neviem kolko vas bude v dome, ale na RD je jeden zachod malo. pride mi taktiez malo odkladacieho priestoru. terasa je na aku svetovu stranu? neprehodite to okno v spalni radsej na druhu stranu tam kde je skrina? takto vam bude kazdy hladiet do spalne z terasy, vsetky smrady (grilovanie, fajcenie) z terasy pojdu rovno do spalne.
Odpovedať
@akoinac prečo je podľa teba na RD jeden záchod málo?
Odpovedať
Profilova fotka
Keby som nevedela že RD, povedala by som panelák. Všetky nekomfortne riešenia. Každá návšteva prejde okolo detských izieb, vyrušuje to. Na stôl vidis od vchodových dverí, každý poštár vidí čo obedujete :). Stôl iba pre 4, neviem, ja v dome mam potrebu dostať k stolu i širšiu rodinu či priateľov... Vstup do spalne cez obývačku.... jeden člen chorý či unavený, tv či návšteva vyrušuje. Rovnako po hygiene prechádzať cez obývačku keď tam možno niekto sa baví.... Mať v dome dve wc je fajn. Jasne v byte stačí, ale v dome treba využiť komfort bývania. Mne tu chýba krb, ale to je veľmi subjektívna potreba, pre mna ale krb k domu proste patrí :). Domček nie je tak malý aby nemohol mať rozumnejšie riešenia. Za mna komplet celý zle. Prepac, pytala si sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb & @akoinac & @martina818 Tak som ho vygooglil: http://www.projektydomov.com/projekty... Na tomto dome sa mi napr. páči ten bazén... ;-) @jankazb - ale krb tam predsa je, či.....?
Odpovedať
Podla mna je to celkom fajn. Pri tomto rozmere domu si clovek velmi nevyberie, ale stale je to dom a nie panelak. Vzdy sa najde nieco co bude niekomu vadit, takze je to len na vas a o vas...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom áno, prehliadla som ho. :). Takže za mna jediný plusový bod ;)
Odpovedať
Každý, podľa svojich možností a potrieb :) Zbytočne sa takto pýtať ... Z môjho pohľadu ide o maximálne jednoduchý a menší domček. Cena za výstavbu bude nízka, rovnako ak sa spraví v dnešnej A1 tke aj mesačné náklady budú minimálne ... Jednoduchý tvar, bez zbytočných vecí ... Ostatné je skorej subjektívne. Ty musíš vedieť, či Vám stačí jeden záchod, či Vám stačí daný priestor, či Vám stačí stôl pre 4 osoby, ako máš staré deti, resp. či vôbec máš alebo plánuješ deti atď. Niektorý ľudia totiž silou mocou túžia po veľkom baráku, nech je tam onen komfort, aj ho postavia a aj potom roky nevytiahnu päty z domu, lebo ich zožiera veľká hypotéka, veľké náklady a napríklad okolie domu majú X rokov nedorobené, lebo nevyšli peniaze ... Preto som v úvode písal, každý podľa svojich možností a kompromisov, ktoré je ochotný spraviť. Niekto si napríklad radšej kúpi menší dom na menšom pozemku a má ho v meste, iný radšej odíde na dedinu, má väčší dom, väčší pozemok ale každý deň dochádza a stane sa taxikárom svojich detí ... Všetko má pre a proti :)
Odpovedať
Pride mi to cele nejake male, osobne som za trosku vacsie domy, aby sa mal clovek aj kde pohybovat, dat veci, kamos ma tiez nieco podobne a musel postavit "dalsi dom " vzadu, aby mal kde podavat vsetky veci co treba do domu.
Odpovedať
@mayami aj na byt je podla mna jeden zachod malo (ak tam zije rodina 3 a viac ludi). Je to o komforte byvania. Staci nieco pokazene zjest a striedate sa na zachode ako na beziacom pase... ak stihnete striedania :-p
Odpovedať
Ide zatiaľ len o návrh, je to najbližší projekt k tomu, čo by sme s manželom chceli. Preto sa aj pýtam na vaše recenzie, za ktoré Vám všetkým veľmi pekne ĎAKUJEM. Vážim si každý názor, či už pozitívny, alebo aj negatívny VĎAKA. Je dobré keď človek vychytá na začiatku všetky muchy a bolo by dobré si daný projekt, keď si ho aj vyberieme pozrieť reálne už niekde postavený, človek sa vie lepšie zorientovať a predstaviť si to. Sme 4 členná rodina, deti 4 a 7r., záchod plánujeme ešte jeden do kúpeľne, ostatné veci by sme zatiaľ nemenili. Samozrejme môžeme zvoliť aj individuálny projekt, preto pomôže každý názor - postreh. Odkladací priestor je aj v podkroví, náradie poriešime v záhradnom domčeku. Tlačíme sa v malom 2 izb.byte, chceme niečo väčšie, pohodlnejšie, súkromnejšie ale hlavne za rozumnú cenu, preto nevolíme obrovský dom, ale aspoň niečo väčšie ako teraz (49m2). DIKY MOC za váš čas a názory :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akoinac Úplný ideál potom máme my: máme 2 menšie domčeky vedľa seba (v 1 býva svokra + víkendové návštevy) a v 2. my s polovičkou + deti cca každý druhý víkend. Takže máme dokopy: 2 kuchyne, 2 rúry, 2 indukčné platne, 2 mikrovlnky, 2 veľké chladničky, 2 práčky, 3 sprchy, 1 vaňu, 4 záchodové misy a 6 TV... :-D Keď sa niečo pokazí (alebo len trucuje), máme náhradu. :-D @martina818 - myslím si, že za tie peniaze ponúka tento domček dostatok muziky. Samozrejme, že je lepšie ak sú v rodine 2 autá (narážam na počet záchodov), ale aj 1 dokáže dobre poslúžiť. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martina818 Neviem tie individualne vyhrady, kua som asi asocial navsevu som nemal roky ale kecy ze navsetva pojde okolo deckej izby a ruisi? ako? Preboha staviam pre navstevy alebo pre seba. Tak nevolam navstevy. Malo pristoru? po srani idem, cez obyýuvaku to je problem??? Ludia ste vsetci mimo, je to maly dom 10x10 s 3 splanami. Co by ste chceli 4 hajzle, kupelnu v splani a sklad na bordel? Ano aj oni ale nie kazdy ma na dom 15x15. Su proste ja mensie domy kde su kompromisy a hotovo. Dajte lepsie rozlozenie pri danom podoryse a pocte izieb. Ked stavat dom nech stojio za to? ano ale ked raz na to nemas tak co? To rovno hovorim ze byt v byte jedno ci 2 -3 izbovom je utrpenie a volim radsej smrt ako zit v takej hroze. Alebo naco kupovat dacie, renolty a podobne zmrdy? sak dosetri a kup rovno S klase, hadam ked uz investujem tak nasazne sedala lebo chrbat mam len jeden nie.... martina818 ak sa da ja by to kludne bral a pripadne natiahol na jednu stranu o 1 m, na cenu to nema dramaticky vply v z zikas dost miesta navyse,
Odpovedať
@martina818 podla mna v pohode. Dispozicne by som prehodil postele v spalni, alebo v prilahlej detskej, aby nebolo pocut "rodicovske zvuky" :-D A este by som porozmyslal nad umiestnenim jedalenskeho stola - ten prechod medzi nim a kuchynou mi pride dost na tesno...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Nerád, ale musím s Tebou súhlasiť. 8-) Každý sa môže zakryť len takou perinou, na akú má. Jedinou viditeľnou slabinou toho domu je málo skladovacieho priestoru - ale to má 9 z 10 malých domov, vrátane môjho, preto aj všetko nepotrebné (sane, lyže, korčule, krabice....) skladujeme u svokry na povale. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ved zadavatelka chce mať skladové priestory na povale, čo je fajn. @sysell pytala pripomienky,navrhy, tak ich dostala. Nikde som nepísala že zväčšiť dom, len dispozičné poriesit. A rušenie deti ak sa chodí okolo izieb je reálne. Neviem či si asocial, či proste len neoblubeny sused, jedináčik a sirota...ale každý normálny človek občas návštevu má (nie že roky žiadna). Ja som sa snažila zadavatelke poradiť aby budúce bývanie bolo príjemné a pohodlné. Nie som zástanca mega domov, sama mám malý, ale sú veci co zivot vedia spríjemniť a zjednodušiť. A s daciou mas pravdu. Radsej by som dosetrila :)
Odpovedať
@akoinac preto som sa pýtala, lebo tiež si myslím, že to je o počte osôb a či byt alebo dom, to tam nehrá rolu. Osobne považujem za praktické mať záchod v zádverí a druhý v kúpelni blízko izieb.
Odpovedať
@mayami je to o dispozicii, niekedy ten zachod v zadveri ide, inokedy spravi viac zla ako dobra. Mne osobne nejak nevadi zachod v kupelni a tak preferujem - 2 kupelne (v jednej kut, v druhej vana) s 2 zachodmi
Odpovedať
@akoinac ano, s tymi kupelnami by som to riesila tiez tak, jedna so sprchacom, druha s vanou. No vsetko je o tej dispozicii ako pises. Napr. do maleho domu, kde sa planuje len jeden zachod by som ho skor umiestnovala asi k izbam. Len sa mi nepaci umiestnit ho v strede domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina818 maličký, tento krát naozaj domček. Ak si v ňom viete predstaviť žiť, tak kľudne. Jediné čo asi budete mať problém bude ten jedálenský stôl. To však viete vyriešiť skrátením steny o príslušný počet centimetrov. Čo by som však ja osobne určite urobil, tak prehodil šatníkovú stenu a posteľ v rodičovskej spálni. Zvukovo odizolujete detskú izbu. Na terasu aj tak z postele pozerať nebudete, ba práve naopak, večer ak sa bude svietiť iba v spálni a nie na terase, budete nervózny z toho, že nevidíte von. Určite poznáte pojem čierne zrkadlo. To je stav keď vás v rozsvietenom dome vidno, ale z vnútra vidíte len svoj odraz v čiernom okne a nič čo je za oknom. Viem o čom hovorím, mám zatiaľ takú celú stenu.
Odpovedať
@jankazb 1. Tu ide skorej o princíp, navrhni teda lepšie rozloženie miestností pri týchto rozmeroch, rád si pozriem, ako splnia všetky tvoje "pripomienky" ... 2. Nečudujme sa, že deti sú dnes také, aké sú, keď už dávame preboha pozor aj na to, či náhodou okolo ich izby niekto nebodaj neprejde ... OMG ! To vážne ? Za komančov by vela deciek zabíjalo, aby malo vôbec vlastnú izbu ... V domoch sa stavali prechodné izby a pozri sa, všetci žijú. Aj ja som býval v prechodnej a následky to nezanechalo ... A tu riešime, či niekto nepôjde okolo dverí izby ... Ach ... 3. Princíp, čo písal sysell je ten, že dom staváme pre seba. Určite nebudem rozširovať alebo zväčšovať dom, lebo však návšteva. Nám keď príde návšteva, tak sedíme na gauči, alebo na terase ... A nie za jedálenským stolom. Každý to má inak, a nemusí byť preto asociál. Na návštevách sú ovela dôležitejšie aspekty, ako to, či má stôl 4 alebo 6 miest :) 4. Dúfam teda, že jazdíš aspoň na S classe, A8 alebo 7 čke :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 skutočne nemam čas niekomu niečo kresliť. To boli moje pripomienky a iste projektant by nemal problém. Deti...moje tiež vyrástli dve v panelaku 9m2 izbe bez následkov, ale stavať dom, určite by izba bola vacsia, hoci iba jedna pre dve deti. A prečo je zabezpečiť kludne spanie ak je to možné??? Jaaaj, ved kedysi ľudia žili i v jaskyni a prežili, tak prečo nie dnes? A auto...mam túto triedu ale nie Audi :)))!
Odpovedať
@jankazb S klase či 7 čka nie je audi :) Ale to by ste vedela, ak by ste ho mala :D Vaše deti vyrastali 2 v 9 m2 izbe. Tu budú vyrastat 2 v 12,2 m2 izbách. Nebadať rozdiel ? Ale ano, ak plánujú mať na chodbe repro sústavu a budú tam robiť diskotéky, tak jasné, chúdenci deti sa nevyspia :) Vaše pripomienky sa do takto veľkého domu pri zachovaní počtu izieb zapracovať proste nedajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 nepovedala som že mám s klass ani 7. Mam 3liter SUV... Netvrdila som že v tomto dome sú malé izbicky. Len zle poukladané. Ani že domcek je maly, je fajn, nesschvalujem mega domy. Zadavatelka s mojimi pripomienkami problém nemala, verim ze jej do budúcna pomôžu, tak neries. Nechcela chvály na projekt, chcela pripomienky a postrehy. Čo si z toho vyberie je len a len na nej. Ja iba nechapem niektoré reakcie, to aj chlapi chodia na modreho koňa a precitlivuju tam?
Odpovedať
@jankazb Ja už by som sa ale chcel konečne poučiť, ako do 4 izbového domu s užitkovou plochou 84m2 dať všetko tak, ako popisuješ :) Veď toto mi povedz. Na modrého koníka nechodím :P SUV má aj dácia, 3 liter má aj Hyundai :P Tak dúfam, že je to aspoň X5, Q7 alebo GLko :P Na modrého koňa nechodím, neviem ti preto odpovedať :) Rýpem len preto, že tvoja "výtka" mi pripadá asi nejak takto : Zadávateľka: Chcem kúpiť túto 2 litrovú flašu, aký máte na nu názor, vybrali by ste inú. Ty: Ja by som ju nechcela, lebo sa tam nezmestia 3 litre vína (vody, piva, rumu) . Ale nehovorím, že tá flaša je malá, len by som vybrala iný tvar 2 litrovej flaše :P
Odpovedať
Profilova fotka
@martina818 mne osobne sa domcek paci velmi :) ja zas nemam rada tie megadomy. tiez by som len pridala jedno WC.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 mam Nissan Murano :) a viac už tento domček preberať s tebou nebudem. Znova opakujem, bolo to určené zadavatelke témy a koľko si z toho vyberie a či vôbec, je len a len na nej. Skus si energiu šetriť na dôležitejšie veci v živote :)
Odpovedať
Paradny
Odpovedať
@jankazb K auto no comment :) K energii, je zaujímavé, že o šetrení "energie" mi píše niekto starší čo má na tomto fóre o tisícku viac príspevkov :) Peace
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 iné je príspevok čo chce poradiť či pomôcť, iné je masírovať si ego ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?