Projekt domu nacrt-predstava

Dobry den, prosim Vas budem Vam vdacny za akukolvek kritiku, namietky a rady od tych, ktori maju skusenosti a rozumeju sa tomu :-) Planujem stavbu domu a som dost limitovany velkostou pozemku a penazi tiez nie je vela. Mam pozemok o rozmere 17x30m a hladam riesenie - idealny projekt. Koeficient zastavanosti je 0,25 a koeficient zelene je min 0,4. Navrhol som si prvotnu predstavu bungalovu a poprosil by som Vas o radu, usmernenie. Sme 3-clenna rodina a max. zastavanost moze byt 127,5m. Idealne riesenie by bol bungalov, avsak nevyhodou tohoto riesenia, ktore som navrhol je absencia jednej izby. Mozno by som izbu urobil namiesto garaze, ale garaz som vzdy chcel :-). Alternativa je aj poschodovy dom, avsak co som videl projekty, tak to bolo vsetko uz nad moj rozpocet. Chcel by som sa dostat na max. hranicu 110 000€. A tu su moje otazky: -myslite, ze je mozne takyto dom postavit do tych 110 000€ -pocita sa do zastavanej plochy aj ten pristresok pod strechou co je vidiet v plane? -ak by som namiesto garaze urobil izbu a garaz riesil externe mimo domu, pocitala by sa tiez ako zastavana plocha, vsak? :-( -viete mi odporucit stavebnu firmu, dozor, projektanta z okolia BA? -bola bz komplikovana strecha na taketo riesenie? Dakujem pekne za podnety a rady. Pekny den
Odpovedať
1
2
Dost som sa inspiroval tymto domcekom : http://www.modrastrecha.sk/blog/svetl...
Odpovedať
Skus riesit izbu v dome pre dieta a namiesto garaze. A garaz ries neskor samostatne ohlasenim drobnej stavby. Ak to bude z odstupom pochybujem, ze niekto zo SU bude zistovat pri drobnej stavbe zastavanost celeho pozemku :) a co sa tyka podorysu moj postreh, inspiruj sa dalej. Juh si viac presln a snaz sa technicke pchat na sever. Subjektivny nazor :)
Odpovedať
@fuso Dakujem za podnety. Ak by to s tou stavbou garaze bolo tak, potom by to bola parada. Len to je take 50/50 :-)
Odpovedať
tak som urobil mensie upravy (zmensil garaz na dlzku) a tym sa zvacsili izby a zachoval som tym predpisany koeficient zastavanosti. Tymto sa ale zmensila aj obyvacka s kuchynou na rozmer 4x8m
Odpovedať
A co poviete na takyto projekt? Celkom sa mi paci. Je tam o izbu naviac, ako v predoslom.
Odpovedať
Ktora varianta je podla Vas najlepsia? Dakujem pekne za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
Prepáč, ale každá varianta je uplne zle. Nechce sa mi rozpisovat chyby. Ale vieš čo chceš a potrebuješ, všetko si to spíš a zájdi za projektantom (nemusí byť drahý architekt). Taký jednoduchý domček ti nakreslí ako treba.
Odpovedať
Tie postele su 140cm, ci kolko? vobec tam proprcne nesedia. Ziaden odkladaci priestor, vstupy uzke kam date kabaty,topanky, tasky, prilby,zimne oblecenie na von, papuce............. Takychto projektov je kopa hotovych. Jednoduchy bungalov.
Odpovedať
@matosl Hlavne by som si rozmyslel tú garáž :) Garáž ako súčasť domu je žiaľ luxus a ako ty spomínaš, chceš ekonomické riešenie a potrebuješ sa zmestiť do zastavanosti ... Na tvojom mieste by som ju úplne vypustil :) BTW: Všeobecne sa hovorí o čísle 1000 Eur / m2 užitkovej plochy pri stavbe na klúč (to ber ako odhad) = tak si spočítaj, koľko ta vyjde taká 24 metrová garáž. Postaviť ju vonku, vedľa domu, za domom, vyjde na zlomok ceny ... Osobne by som na tvojom mieste okrem spomínanej garáže zvolil čo najjednoduchší tvar (kocka, obdĺžnik) bez výklenkov a podobne :) PS: 110 tis. Eur je slušná suma, otázka je, ako chceš stavať, tj či to necháš postaviť nejakej firme, alebo ideš stavať svojpomoc, aké materiáli ?
Odpovedať
@matosl za peniaze co mas....a to je slusny balik...oslov architekta, daj si poradit a ty porad jemu...s rozumnym uvazovanim mozes mat napr. toto... http://www.modrastrecha.sk/blog/drevo... v tvojom pripade to nemusi byt ultra moderne ale vzhladovo sa da vsetko upravit...nad garazou by som ani neuvazoval skor nad pristreskom
Odpovedať
cez aký program si to kreslíš ? dík
Odpovedať
Dakujem za prispevky. Samozrejme navstivim architekta a projektanta, bez toho to ani nepojde. Chcem ist za nim s nejakou uz konkretnou predstavou, takze preto so sa spytal na nazor tu na MS. Potreboval som ako taku predstavu, radu naco si mam davat pozor, skratka radu od Vas co mate nejaky ten dom za sebou... @lubk0 Ano, velmi o tom premyslam...ci garaz, alebo je to velky luxus. Vidim v tom obrovske vyhody mat garaz, avsak vzhladom na parametre pozemku ju budem musiet zrusit. Uvidim ake riesenie mi da architekt. @atlaska Ano postele su 140. Su tam supnute len pre predstavu z nejakeho amaterskeho programu. Pre dieta je to siroke, pre mna s manzelkou uzke :-). To kde si dame veci az taky problem nie je. Sme iba 3-clenna rodina a je tam jedna izba navyse, ktora sa pravdepodobne pouzije ako satnik a priestor na Vami spominane veci. @jankazb :-) dik aj za takuto odpoved.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wladivostok Sweet Home 3D. Nasiel som na nete a je zadarmo. Tak na akutaku amatersku predstavu myslim staci :-)
Odpovedať
@lubk0 stavat to budem musiet dat urcite nejakej firme. Premyslal nad eco-domov. Stavaju za cca 890€/m2. Svojpomocne to nedam :-(
Odpovedať
@matosl Ďakujem, ako si postupoval, mal si nejaký manuál ?
Odpovedať
@matosl ziadna... najrozumnejsie je dat to do ruk odbornika... slepe crevo si doma tiez nerezes sam :-D Robis pravdepodobne najvacsiu investiciu v zivote a napriek tomu setris na tom najdolezitejsom - dobrej dispozicke. Beries na seba riziko ze dom nebude splnat tvoje ocakavania, pretoze si chcel usetrit par stovak a vyhodis kvôli nim do luftu 110.000euro. Skoda...
Odpovedať
@meamak asi si si neprecital pozorne moje prispevky. Na nicom nesetrim, to ze nekupujem kavovar, ale idem investovat do domu mi nemusis pisat :-) Pisal som, ze vsetko budem riesit s architektom a projektantom. To ze som tu dal nejaku moju predstavu je preto, aby som k nemu isiel s nejakym nazorom a predstavou. Nikde som nepisal, ze takto to budem stavat a hotovo :-) Do tejto diskusie som prispel preto, aby som sa co najviac dozvedel, naucil, mal aku taku predstavu a vdaka Vasim radam nepritakaval projektantovi na vsetko co mi povie ako ovca, ale cerpal mozno aj s Vasich skusenosti. Nic v zlom, len sa tu riesi nieco ine ako som chcel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl ved oslov projektanta, daj sem jeho prvý nástrel a s tým sa urcite tu potrápime. A mozno aj nie. Lepsie sa radi pri projekte ako pri laickej kresbicke. Dolezite je ze vies co v dome potrebujes.
Odpovedať
@matosl za architektom sa chodi s predstavou napisanou nie nakreslenou. V prvom rade ma on prist na pozemok a potom mu predlozis predstavu hostovska, 1 detska, sauna, garaz v dome, kuchyna spojena s obyvackou, na terasu zo spalne,kuchyne aj s detskej..........a on to vsetko nakresli. vyzuvat a vyzliekat zo sankovacky sa budete v tej izbe navyse?
Odpovedať
Poznate nejaky dobry projekt pre moj pozemok (17x30) a teda bez tej garaze? Dakujem
Odpovedať
@atlaska nerozumiem, preco by som nemohol prist k architektovi s mojou nakreslenou predstavou. Tomu fakt nerozumiem. Kazdy kto planuje stavat a je zapaleny, tesi sa nato, tak si doma kresli, v hlave si premieta ako by si to predstavoval a je priam ziaduce, ked si to da na papier
Odpovedať
Dovolim si odpovedat...Lebo uloha architekta je zhmotnit tvoju predstavu, nie prekreslit tvoj projekt :-) a mnohi to mozu brat tak, ze im nedavas volnu ruku- ako lekar ked k nemu ides a uz si si vygooglil diagnozu (to mnohi tiez nemaju radi)
Odpovedať
@han27 aha jasne, urcite je na tom nieco pravdy :-)
Odpovedať
@atlaska s tym prezliekanim...aj teraz mame podobny vstup, podobnu chodbu a podobne rozmery a nie je to az taky problem... ale ako rada to je dobra..ked uz dom tak nech je tam priestor
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl Oslovte architekta - ten Vam to idealne navrhne, vydizajnuje v 3D a vyprojektuje tak, aby firma, kt. to bude realizovat nemala dovod douctovat prace a material naviac, aby boli vyriesene detaily, pouzite materialy. Standardne Vam architekt uz pri konzultaciach cely navrh prezentuje v 3D s virtualnou prehliadkou riesenia exterieru aj interieru. Viete si to dokonale predstavit, ako to bude vyzerat. Ale ak nepotrebujete riesit architekturu a kvalitu, iba stavebne vykresy, resp. podla niektorych pisatelov papiere ako povinnu jazdu pre urad, tak .....vela "stastia" a zufalych "uspechov". Plati tu take ludove pravidlo, ze kvalitna/dobra architektura je draha. Nuz potom treba skusit tu nekvalitnu/zlu architekturu. Bohuzial nepoznam architekta, kt. by chcel navrhnut tu nekvalitnu/zlu. Predsa len je to aj o referenciach. A to iste plati aj pre kvalitny/dobry projekt ;-) Sorka, napisal som to tak obsirne do jednej odpovedi, aby som nemusel reagovat individualne na niektore dost prizemne komenty/rady v tomto vlakne. Stastne a vesele ;-)
Odpovedať
@aag_studio Dakujem za nazor, viem ze ste architekt a preto urcite viete o com pisete a mate skusenosti. Ano, ja som na 100% rozhodnuty ze riesenie bude v spolupraci s architektom a finalny navrh bude dielo odbornika. Ja som rad, ze sa prispieva na mojom vlakne a aspon nieco si z toho viem odniest. Kazda rada ma v niecom usmerni, aj ked niektore su hmm.. Dakujem a rovnako zelam pekne Vianoce :-)
Odpovedať
takyto vstup jedine bez skrine,vsetko povesane na stenach. alebo skrina a ostane prechod 70cm.a to tam este chces dvere otvarat. Neverim ze vam to vyhovuje.
Odpovedať
Kto chce architekta sa tesi na jeho skice,napady,invencnost. Mna nezaujimaju moje kreslene predstavy,ale JEHO nakresy a napady. Ked nam ukazal architekt jeho nacrt to bolo to wau!
Odpovedať
@atlaska ano ta chodba je uzka a treba ju urcite zvacsit
Odpovedať
@aag_studio napisem Vam IP
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?