Projekt domu - kritika :-)

Dobry den, chceli by sme si postavit takyto domcek, najlepsie nízko energetický alebo pasiv...zaujmaju ma vase navrhy na vylepsenie..oriantaciou by sme nechceli menit pretoze cesta bude z juhu a chceme mat terasu v zakryte nie od ulice. Dakujem:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 kto toto prosim kreslil? Mne tu skoro vsetko vadi =-) =-) =-) Dlhe ako sliz, terasa pri izbach, kuchyno-obyvacka zvlaste zorganizovana...
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 a este doplnenie...nizkoenergeticky to uz musi byt...inac nedostanes SP...
Odpovedať
@lenka_21 my sme si kreslili...snazime sa prisposobit sirke pozemku a orientacii.. pozemok je cca 17m a cesta od juhu...
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 tak odporucam vyhladat projektanta/architekta. Dobre je mat zakladnu predstavu, ale zvysok nech nakresli profesional...
Odpovedať
@nin25 Amaterske. Okna sa nekreslia ako dvere a to su skôr strielne nie okna. Chodba priuzka cele to je podľa mňa moc natiahnute.
Odpovedať
@nin25 vies, ze N na tej severke znamena North ako sever? ked je cesta z juznej strany, preco ste tam teda navrhli tu terasu? Inak silno odporucam najst projektanta a prebrat to s nim, za toto tu bude ozaj len kritika...nic v zlom...
Odpovedať
Cesta z JZ.. v podstate popred dom. Je to amatersky nakreslene nie je to realny projekt. Je to len pre vizualizaciu. A mate aj konkretne napady uprav?
Odpovedať
@nin25 Pozrite si najprv nejake projekty napríklad na ,euroline,promiprojekt,a podobne stránky a určite niečo nájdete aj na Váš pozemok a co Vám bude vyhovovať,Potom stou predstavou navstivte nejakeho projektanta
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 Niekto ťa už odporučil za profesionálom, to bola asi najlepšia rada čo si dostala, 17 metrový pozemok nie je tak úzky aby na ňom nemohol byť dobrý dom ( sú tu ľudia čo stavajú aj na 10 metrových pozemkoch a majú to lepšie vymyslené ). Nie každý čo sa vie bicyklovať môže byť Sagan a tak isto nie každý čo sa naučí robiť v programe na nete môže navrhovať domy.
Odpovedať
Dvere z kazdej miestnosti von? Niektore asi maju byt okna. Nizkoenergeticky musis vediet ako navrhnut, amaterske skice nemaju zmysel, zvlast ak je pozemok uzky. Nemas tam ziaden odkladaci priestor, pri jedalni zbytocny tancplac a sedenie v obyvke miniaturne.
Odpovedať
Takze cely dom zle? Mozete niekto prosim poslat link alebo navrh co by bolo vhodnejsie? Netvrdim ze je to hotovy projekt...prave preto sa pytam na napady, co by ste vylepsili,zmenili a pod, no rada by som pocula kritiku typu napr. Nie taku orientaciu pretoze budes mat malo svetla... :-) Skritizovat ale aj s nahradnym riesenim dakujem :-)
Odpovedať
@nin25 Nadomnou je samá kritika a žiadny konkrétny návrh, takže si to nevšímaj :-D Pekne ste to vymysleli, miestnosti sú dobre rozmiestnené aj otočené, dve kúpeľne, pekná, čiastočne zastrešená terasa, aby slnko furt neplešťalo do izieb, priestranná obývačko-kuchyňa. Nemám k tomu žiadne výhrady. Na pasív to nedostanete, ale NED v pohode :-) Ešte treba domyslieť parkovanie aspoň pre 3 autá pred domom a bazén vedľa terasy a bude to super :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
vstup do domu zväčšiť miestnosť s ? je čo? šatňa? mne sa navrh podava
Odpovedať

Odpovedať
@majina.b male wc
Odpovedať
A co tak radsej nieco taketo? http://katalog.zdravydom.sk/zd-014/
Odpovedať
@nin25 aha, to som si prehodila vstup s wc ;-)
Odpovedať
@jurkoboss a neni to takmer to iste iba s tym ze od predu domu je predlzena obyvacka aby terasa bola v zakryte od ulice? A jedna kupelka sa mi zda malo...
Odpovedať
@nin25 Boze, obcas by som sa rada pozrela na prve nacrty domov ludi, co tu radi vsetko kritizuju bez toho, aby pomohli =-) Ja mam k tomu par konkretnych pripomienok: 1. Nevyuzite miesto cca o velkosti jednej izby (v kuchynoobyvacke) 2. Velmi dlha uzka chodba, ale s tym asi vela nespravite, pokial trvate na vstupe spredu 3. 3m siroka terasa je velmi, velmi malo, uvideli by ste sami casom. Rozsirila by som ju aj so zastresenim aj napriek tomu, ze bude trcat. Okrem toho okna z detskej izby rovno na terasu je tiez velmi nestastny napad. Ked uz, tak by som to nejako prehodila so spalnou, ale... 4. Vstup - zase len chodby a chodby, zbytocne nevyuzity priestor. Vstupite, prve co uvidite je cca 6-metrova uzka chodbicka, pricom navsteva by sa este k tomu musela dostat cez dalsi uzky priestor ku gaucu. Navrhy: Neviem, ci z tejto podoby nieco vymyslite a ak aj ano, pravdepodobne cele vnutro este poprehadzujete, aby bol priestor efektivne vyuzity. Chapem, ze terasu nechcete pri ceste, ale v tom pripade by som urcite dala vchod niekde v strednej casti domu zboku (takych katalogovych projektov je habadej, popozerajte pre inspiraciu) a terasu by ste tak mohli mat vzadu kludne aj na celu sirku domu. Inak je vstup od cesty vo vasom pripade obrovske obmedzenie. Dom v tom linku, co ti dal @jurkoboss veru nie je to iste ani len zdaleka. Vsimnite si, ze kazda izba, skrina a vsetko ma svoje miesto. To vasmu navrhu zatial chyba. Skusila som tu dennu cast na ukazku trochu upravit, hadam je to aspon trochu lepsie, ale aj tak by som radsej dalej hladala nieco ine.
Odpovedať
@azzflo konečne dakujem za normálny príspevok k nášmu náčrtu :-) keby bolo viacej takých.. dakujem ešte raz, poprehadzujeme, domyslíme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@azzflo pekne si to nacrtla. Takto to znie lepsie ako ten povodny navrh, len rozmyslam nad tym satnikom. Ono mat ho tak povediac priamo v kuchyni, tiez neviem ci by sa napriklad mne osobne pacilo. No ako tak rozmysla, ani neviem kam by som ho este pichol
Odpovedať
@azzflo @nin25 vstup do wc je zle riešene, pohladovo od varneho centra aj stolovania. popravde viac sa mi pači navrh kuchyne nin25 .
Odpovedať
alebo KL na stenu v ľavo od vstupu do domu
Odpovedať
skus pouvazovat nad vstupom zboku. Tak by si cely predok mala kuchyno/obyvacku. Tiez mam vstup na pozemok J/JZ a tak som nakoniec vybrala vstup do domu zboku a tak mi tam vzniklo aj pekne miesto na parkovanie, ktoreho zastresenie sa taha dalej popri dome nad terasu. Sice este nebyvam, ale verim, ze som zvolila dobre. ;-)
Odpovedať
@mnambodka a máte aj nejaký podobný tvar domu ? nemáš náhodou nejaký náčrt nech si to viem predstaviť ? diiiik a ešte váham nad vstupom z pravej strany, tam by pravdepodobne muselo byť aj WC - potrubia by sa museli ťahať cez celý dom..
Odpovedať
a už sme si to trošku poupravovali presne ako napísala @majina.b :-)
Odpovedať
wc k kupelni je pohladovo pri vstupe. Ja osobne by som poriešila kupelňu ešte raz inak @nin25
Odpovedať
@nin25 skusala som aj take tvary, ale nakoniec (aj kvoli vykurovaniu a podobne) som zvolila obdlznik 7mx20m. Siete (voda/kanal) mam pozdlz jednej strany domu. Ako, ja mam trochu ine usporiadanie izieb, detske mam na jednej strane, ako ty obyvacku/kuchynu a na druhej svoju spalnu s malou kupelnickou. V strede domu je obyvacko/kuchyna. Takze, ak ti napr vadi mat v obyvacke dvere do spalne, tak moje rozlozenie ti nepomoze. Ako som uz pisala, este nebyvam, tak neviem posudit, ci mi to bude vyhovoat. Ak budes este chciet, mozem ti poslat podorys do spravy. A vchod mam zlava do domu .. cize terasu mam na "juho-zapadnej" strane.
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 nakreslite si to so vstupom z boku a hned vam to krajsie vykresli a rozumnejsie,, tiez som sa s tym trapil , staviam rozmerovo podobny dom
Odpovedať
@jblaze @mnambodka ak môžete pošlite mi prosím vaše pôdorysy do správy, za každý nápad som vďačná a @jblaze hlavne u vás neviem si to s tým vstupom zboku predstaviť. dakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?