Projekt domu cena

Dobry den mal by som zaujem o stavbu domu .Projekt je z polskej stranky ale paci sa mi jeho prevedenie .Na stranke uvadzaju ze stavba domu do stavu dom na kluc je cca 105 000 je to mozne za tu cenu postavit ?Vie mi niekto poradit orientacnu cenu domu svojpomocne ? tyka sa to ceny platne ,murovania ,elektriky ,podlahovehoveho kurenia. Strecha a zasklievanie by robila firma.Pozemok mam.
Odpovedať
@marcus58 koľko má ten dom m2?
Odpovedať
@marcus58 Ty si fakt myslíš, že by ti to hebedo (nemyslím tým, že je škaredý, ale že je veľký) niekto postavil za 105 tisíc? A na kľúč? Čo si predstavuješ pod svojpomocou? Že si cez víkend vyhrnieš rukávy, zavoláš brata, bratranca a budete 2 roky po víkendoch stavať? Trúfneš si to, čo si vymenoval urobiť svojimi rukami? Si tak zručný? Dopredu nikto nevie povedať, koľko bude dom stáť. Aj firma ti dá len odhadný rozpočet, niekedy presnejší, niekedy menej presný. Záleží od projektu a podrobnosti výkazu výmer. Ale hento tipujem odhadom tak na 200 tisíc. A to nie je konečná suma.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcus58 Asi takto ak sa ti niekto podpíše pod to že ti to postaví na kľúč za 105 000 eur aby to spĺňalo u nás platné normy ani neuvažuj hneď to ber, tento dom bude za takú sumu problém postaviť aj svojpomocne. Dnes tu bol príspevok ako nejakej žene nacenila firma na kľúč hrubú stavbu bungalovu 130 m2 na 48- tisíc.
Odpovedať
To do 105k nedáš ani svojpomocne. Tam len strecha bude za 20k. Všade rohové okná a tak nad tým bude kopec železa. Svojpomocne 150k a firma na kľúč min 200k. Ceny už idú hore a firmy si to nechajú zaplatiť.
Odpovedať
@marcus58 za 105tisic mozno tak s blachovou strechou, 3-komorovymi oknami, linoleom, drevenou kadibudkou a kadou na zahrade. Alebo je to bolo nacenene v krizovom roku 2009.
Odpovedať
@8r cca 180m2
Odpovedať
Profilova fotka
-@marcus58 rataj od 800-1000E/m2. My akurat dokoncujeme dom 220m2 a lizli sme 200kE a to sme si vela veci robili sami alebo cez rozne partie zivnostnikov. Firma nam ten nas nacenila na 240.000E :-(
Odpovedať
@marcus58 neviem či sa ti svojpomocne toto podarí postaviť za 105tis.
Odpovedať
@marcus58 pridáš link? Ako moji známi pred 2mes.dostavali dom 2 podlažný nejakých 220 m2 a dali to za 100 000€ Tehla škridla strešné okná a poväčšine partie živnostníkov im to stavali Ceny za matros ukážkové predsa známosť v stavebninach. Ú Poliaka všetko možné :-) tak ze ak sa nedá na SK pretože tu metrak vraj 1000 eciek najmenej tak súp šup Dám im nás projekt nacenit a nech stávajú 😂😂😂
Odpovedať
My dokoncujeme dvojpodlazny 190 m2 (aj s garazou) na 70% svojpomocne. Chceme sa zmestit do sumy 130 tis. A aj to bude tazko. Preto sa mi suma 105 tis., za vami uvedeny projekt, zda velmi, velmi nerelna.
Odpovedať
Tú strechu kto zaplatíí?? :-D
Odpovedať
@marcus58 Polský projekt ? :-D Cena na klúč ..? však 1 apríl ešte nie je. Aj v rakúsku poliaci stavali jednému futbalistovi drevodom za 180 tis. na klúč a ešte pred dokončením im celý splesnivel ...fušerina ktorá sa neoplatila opraviť a odporučili zbúrať ... a z peňazí nič neostalo firma zanikla a zmizla ...súdne naťahovačky .... https://www.youtube.com/watch?v=qNwj-... Video 16 minúta 10 sekunda - treba pozrieť ale 5 minút ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na začiatku hovorí že zlá izolácia spodnej časti .... je vidieť že nelepili polystyrén celološne ...ktorý strhli aby bolo vidieť či sa to dá zachrániť ... a že sú tam pekné vstupy pre chrobákov , mravcov ...ktorý cítia vlké drevo , neskôr spomína že nosnú koštrukciu napadla plesnina , merá v nej vlkosť .... stav domu je tak poškodený ...že len zobrať motorovú pílu ... porezať a odviesť ... Je mu ľúto že fanúšik drestavby musí toto vidieť ako to dopadlo. Ešte spomína parozábranu ktorá nebola dobre prevedená s medzerami. Mohli dať o štvrtinu viac peňazí a postaviť to kvalitnej rakúskej firme s externým dozorom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@fijory byvam blizko Polskej hranice sledujem rozne stavenbe poslke fora uz dlchsie ked ze planujeme stavat dom a cena sa u nich pohybuje okolo 200-300zl za meter zalezi v akej casti PL to je. Ten projek co sa mu paci najdes na archon.pl alebo archon.sk nechapem tie ceny za projekty u nas na SVK okolo 1000E v PL po prepocitani okolo 300-500E zalezi od projektu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?