Projekt domu Candy

Zdravím, s priateľkou si plánujeme postaviť domček a zaujímal by nás Váš názor na tento projekt: http://www.projektydomov.com/projekty... Čo sa vám páči / nepáči, čo by ste zmenili ? Prezreli sme stovky katalógových projektov a tento dom sa nám zdá byť jedným z najlepších projektov v danej veľkosti a cenovej kategórii. Za Vaše názory ďakujeme ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom ok .Jednoduché a dobre riešené.
Odpovedať
@zdendzi Dobrý deň, dovoľujem si v mene spoločnosti EBG, a.s. reagovať na Váš príspevok. Sme spoločnosť špecializujúca sa na sprostredkovanie hypotekárnych úverov zo všetkých (hypotekárnych) bánk na trhu. Garantujeme transparentný tender so zabezpečením úverových ponúk pre všetkých klientov v rámci celého Slovenska. Pre vypracovanie ponúk nie je potrebné osobné stretnutie, všetko vybavíme online prostredníctvom "úverového dotazníka", ktorý Vám v prípade záujmu pošleme na Váš email. Následne Vám budú doručené nezáväzné úverové ponuky na financovanie Vašej nehnuteľnosti. V prípade záujmu ma kontaktujte. Prajem pekný deň, S pozdravom, Dominika Brišová Account Manager
Odpovedať
@ebg a vidim, ze spolocnosti sa asi velmi nedari, ked sa sem musis registrovat za ucelom reklamy. Prvy prispevok prva reklama. Ak ste taka super spolocnost mali by ste mat tych par eur za status PRO a potom si oficialne davaj reklamu kde len chces. @zdendzi ospravedlnujem za sa prvu cast mojho prispevku, pretoze je mimo temy. Domcek je maly a tomu zodpoveda aj dispozicia. Chyba mi tam uzatvorene zadverie, ktore by malo byt v nasich klimatickych podmienkach samozrejmostou. Aj samotne zadverie je male, chyba tam priestor na odkladanie topanok a kabatov. Jedine, ze by sa to vsetko ukladola do tej skrine, co je neprakticke a uzatvorena skrina/roldor ubera priestor vo svtupe a samotny vstup nech ma sirku 1200mm co je pre RD dost malo. Kupelnovy variant sa mi paci asi najviac C. Su tam aj ine veci, ktore by som osobne nechcel, ale vzhladom na velkost domu to hodnotim pozitivine. Az na to zadverie, pouvazuj o jeho prerieseni. Spocitaj si kolko mate parov topanok v obehu a kde ich budete skladovat? A tiez tam chyba odkladaci priestor pre vysac, umyvacie potreby, naradie, susiak??? ak nebude susicka, a pod. Vyhoda je jednoduchost, to sa odrazi hlavne na cene a rychlosti vystavby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravim, mne sa tiez paci projekt Candy. Mal som k nemu urcite vyhrady, ktore som menil s projektantom. @zdendzi zrealizovali ste tento projekt RD? Ak ano, ako sa Vam staval?
Odpovedať
@zdendzi Tento návrh dispozície by bol ok, ak by išlo o byt. Avšak ak to má byť dom, tak sa v tomto návrhu úplne strácajú výhody domu, nakoľko tu chýbajú odkladacie priestory. Ako bolo spomínané, chýba zádverie, ak mám RD, tak v žiadnom prípade by som nechcela kotol v kúpelni. špajza by mala byť samozrejmosťou a tiež nejaká technická miestnosť, kde bude kotol, poprípade práčka, kôš na prádlo, vysávač, metla a pod. veci, na ktoré v tomto návrhu nie je miesto. Zádverie je veľmi malé. Ak by ste sa aj tak rozhodli pre tento návrh, ja by som minimálne ak by to dovolili úrady vzhľadom na susedov, presunula okno v obývačke na bočnú stenu. Za prvé, nie je dobré umiestnenie TV oproti oknu, za druhé, mohla by sa vymeniť sedačka s TV a mali by ste pri pozeraní zároveň pekný pohľad do záhrady a aj dohľad na deti, ak máte, plánujete.
Odpovedať
@pavel202 Zdravím, momentálne sa realizácia u mňa nachádza vo fáze stavebného konania, na jar budem vedieť ako sa stavia. Od projektanta mám autorský súhlas a tiež budeme robiť malé zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@zdendzi Tak to sme na tom rovnako....a este otazocka? projektant je pan Szabo z djsarchitecture alebo niekto iny?? budete stavat niekde pri Ilave?
Odpovedať
Profilova fotka
@vanessa06 k Vasmu prispevku....ano su to rozumne pripomienky. Avsak mam velky pozemok, kde budem mat oddelenu garaz a hobby miestnost s pivnicou...takze prave preto som nechcel skladovat napr. ""zavaraniny"" v dome a ine. Kotol mi v kupelni nevadi, kedze bude elektricky a spolu s bojlerom sa sikovne schovaju do priestoru kupelne. A rozmery RD mi tiez sedia, kedze dom bude iba na weekend.
Odpovedať
@vanessa06 Áno máte pravdu je to naozaj ako byt. Všetky veci ktoré spomínate si plne uvedomujem a súhlasím s nimi. V našom prípade ale tento výber ovplyvňujú viaceré faktory. Jednak sme mladá priemerná slovenská rodinka a sme naozaj radi že ideme stavať dom a nemusíme ísť do paneláku. Všetko sme si dobre prerátali a tento projekt sme vyberali 2 roky, takže naozaj vieme povedať že je to pre nás jeden z najlepších katalógových projektov v danej kategórii, ktorý plne uspokojí naše nároky, nakoľko momentálne bývame u rodičov. Oproti tomuto domu by bolo aj bývanie v paneláku oveľa drahšie, pretože vieme koľko u nás v okolí TN stoja 4 izbové byty a to ani nevravím o poplatkoch do spoločného fondu opráv ktoré sú podľa môjho názoru neadekvátne vysoké, hlavne keď vidím spoločné priestory ktoré bývajú často v katastrofálnom stave a vždy keď nastúpim do výťahu mám pocit že už z neho nevystúpim. Vždy ma napadá že kde sú tie prachy čo ľudia platia do toho fondu ? Tento dom je navrhnutý ako nízkoenergetická stavba a náklady na jeho prevádzku budú naozaj minimálne, čo si myslím že je v dnešnej dobe veľmi podstatná záležitosť. Teraz bývame v dome o podlahovej ploche 240 m2 a vidíme aký je to energetický žrút, ale treba dodať že je to staršia stavba a aj to nás utvrdilo v tom že chceme malý domček. No a čo sa týka výhod domu, každý na to máme iný názor samozrejme ale pre nás je výhoda domu vlastná záhrada, terasa, nemusieť sa nikomu prispôsobovať. Tak snáď som naše rozhodnutie pre tento domček dostatočne obhájil. :-)
Odpovedať
@pavel202 Áno projektant je p. Szabó z djsarchitecture, odtiaľ som projekt objednával. Našiel som ho aj na inej stránke, ale vedel som že to je iba stránka čo sprostredkúva predaj projektu a to sme nechceli tak sme pátrali priamo po projektovej kancelárii a našli sme :)
Odpovedať
@pavel202 A ešte k miestu výstavby, áno bude to pri Ilave v malej dedinke.
Odpovedať
ano,projekt candy ponukaju na viacerych strankach, ale podla mojich informacii je priamym autorom projektu portal projektydomov.com a ing.szabo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hlavnú prednosť tohoto domu vidím v jeho jednoduchosti a finančnej nenáročnosti. Vidím to skôr ako štartovný dom pre mladú rodinu, alebo naopak dom pre manželský pár, kde už deti odišli. Pri tomto dome hraje primárnu úlohu rýchle bývanie za dobrú cenu + nízke mesačné náklady. Ak by som však mal 5-člennú rodinu a rastúce deti, tak by som tento dom určite nestaval. Čo sa týka ceny, tak môj odhad je, že sa dá tento dom pri troche stavebnej rozvahy postavať už za 40 000 EUR, tak, aby sa tam už dalo bývať. Na rozdiel od bytu si ale treba pripraviť ešte ďalšie peniaze na úpravu okolia pozemku (chodníky, plot, atď...).... Má tu už niekto stavebnú skúsenosť s týmto domom? Ak áno, za akú cenu sa vám to podarilo postaviť?
Odpovedať
@creative75 Zdravím, výstavba by mala byť naozaj finančne nenáročná a jednoduchá, všetko tomu napovedá. Nie je tam žiadna nosná priečka, elektroinštalácia je navrhnutá naozaj lacno a jednoducho a tak by sa dalo pokračovať ďalej. Brat mi tiež tvrdí že viac ako 40 litrov to svojpomocne stáť do obývateľnej fázy nebude, ja tomu osobne moc neverím a preto som s ním uzatvoril stávku, ktorú ak prehrám, veľmi ma to poteší :-). My však budeme realizovať nejaké zmeny dispozície, elektroinštalácie, kanalizácie a vlastne skoro všetko nezostane bez zmeny projektu ( okrem statiky a vonkajšieho tvaru domu samozrejme ), takže to ešte cenu navýši. To sú všetko veci ktoré na obrázku nevidieť a dnes si nie som celkom istý či by som ešte niekedy šiel do katalógového projektu. Netvrdím že katalóg je nezmysel, ale poznám prípady keď mali ľudia projekt na mieru podľa vlastných predstáv za cenu katalógu i keď sa jednalo iba o projekt pre stavebné povolenie a nie realizačný projetk. Ale pri takto jednoduchej stavbe to až tak myslím že neprekáža.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry den,postavil uz niekdo tento domcek?Ak ano,ako ste s nim spokojni?
Odpovedať
A postavili ste ten dom za 40 000 ? Lebo ako pocitam tak pocitam 100 m2 sa za 40 000 postavit neda....55 000 je uz realnejsia cena ( s elekt.konvektorom , bez podlahovky a rekuperacky ci 5000 euroveho krbu ) Ale realne...tento dom az na par nedostatkov...vyuziva kazdy cm2....chodba minimalne....zmeny by si vsak ziadal ( pri nenosnych stenach velmi jednoduche )
Odpovedať
@dvorcidlo0 Momentálne sme vo fáze hrubej stavby bez okien a takmer všetko bola tvrdá svojpomoc okrem montáže väzníkov. Projekt je navrhnutý prakticky na úrovni zeme, ale zdvihli sme ho o 3 DT-čka, takže to tiež stálo niečo naviac, ale teda zatiaľ cakum prásk: základy 5200€ tvárnice Porfix 4200€ krov 3500€ krytina Tondach 2350€ komín Tuma 600€ montáž krovu + žeriav 1150€ SPOLU 17000€ Neviem koľko to bude ešte stáť k dokončeniu, nechám sa prekvapiť, ale v každom prípade rekuperáciu asi riešiť nebudeme, ani krb, budú tam krbové kachle a to hlavne z priestorových dôvodov, ale podlahovku tam mať budeme, keďže sme už napchali nemalé peniaze za plynovú prípojku a bol by hriech tam kúriť elektrinou. A pevne verím že aj tie kachle tam budú iba na okrasu, kúriť drevom naozaj nemáme v pláne i keď neviem ako to bude v prechodnom období pri podlahovke, či nebude dlho nabiehať. Možno práve vtedy sa využijú. Zmeny sme nejaké realizovali, viď obrázok.
Odpovedať
Dakujem za prispevok,pomohol.My by sme to chceli nechat postavit na kluc.Takze mozem porovnat.Nakoniec sa na zaklade vasich poznatkov nejako rozhodneme.Penazi nikdy nie je dost.Dakujem?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@zdendzi ... paci sa mi rozumne rozmiestnenie socialok na tak malom priestore (2x wc vyborna vec) len som tam nenasiel umiestnenu pracku...bude v kupelni? alebo v kuchyni? alebo pod kotlom?
Odpovedať
@pavel202 práčka bude pod kotlom, snáď s tým nebude problém v tak malom priestore. Videl som to takto riešené už vo viacerých katalógových projektoch, tak som sa inšpiroval. Lenže papier znesie. Tak uvidím aká bude realita aj čo sa týka prípadnej vlhkosti pri praní na vysoké teploty, keďže celá nika bude ešte uzavretá nejakými dvojkrídlovými dverami ako na skrini.
Odpovedať
Dobry den pan zdendzi,my sme vo faze papierovych priprav stavby tohoto domu.Chcela by som vas poprosit ak mate uz domcek postaveny,kolko to vsetko asi cca stalo.Budem vam vdacna ak mi odpisete .Dakujem .
Odpovedať
@candy11 Dobrý deň, vzhľadom k tomu, že o štyri príspevky vyššie som uviedol náklady na hrubú stavbu a to čisto za materiál + montáž krovu, keďže to bola jediná práca ktorú nám robila firma musím konštatovať, že keďže sa vtedy písal dátum 1. 11. 2015, teda záver stavebnej sezóny a my makáme takmer čisto svojpomocne, čiže skoro žiadna firma ani živnostníci , sa práce na domčeku moc nepohli. K vyššie uvedenej sume sme stihli namontovať okná Rehau Synego + hliníkové dvere ( 3500 € ) a dnes majstri robia podbitie strešného presahu ( 960 € ). Takže 17000 + 3500 + 960 = 21460 €. Ale ako píšem tvrdá svojpomoc. Na kľúč by som to do tejto fázy odhadol na 40000 €
Odpovedať
Velmi pekne vam dakujem a prajem uspesne ukoncenie stavby,verim ,ze sa vam v domceku bude vyborne byvat Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na projektydomov.eu je toho viacero z viacerých kancelárií, ja idem stavať EKO85, nakoľko chcem stlačiť náklady na úplné minimum a EKO85 má oddelenú technickú miestnosť... Podľa toho, čo som odsledoval na tomto fóre a čo som sa bavil s viacerými ľuďmi, je svojpomoc a "svojpomoc"... Väčšina ľudí pod "svojpomocou" myslí to, že si svojpomocne zháňa a menežuje živnostníkov a firmičky :-D
Odpovedať
@vapno92 EKO 85 je pekný projekt. Neviem prečo, ale mám pocit, a asi aj oprávnene, že v tejto krajine panuje taký zvláštny názor, že ak nestaviaš aspoň 180m2 radšej choď do paneláku alebo ak nemáš aspoň Passat tak chodievaj autobusom. To sú proste naši ľudia. A nevadí, že polka krajiny drhne u rákosníka za pár šupiek, hlavne, že všetci vidia, že na to "máme". Mne je srdečne jedno kto aký dom stavia, premňa zamňa nech je to aj hrad, len ma trošku vytáčajú ľudia ktorý sa z malých domčekov doslova vysmievajú. Takých diskusii je tu na MS dosť. A to je ešte nič. Kedysi som tu niekde čítal názor jedného uja, ktorý sa vyjadril, že keby má suseda svojpomocného staviteľa, tak by na neho posielal všeliaké kontroly či je stavba vyhovujúca, lebo že podľa neho sú svojpomocné stavby život a zdravie ohrozujúce. Vtedy mi tak zovrela krv v žilách, že keby to povie dotyčný mne, tak mu rovno jednu je*nem.
Odpovedať
V dnesnej dobe ked vacsiu cast clovek prezije mimo domu,teda v praci,deti v skole a na roznych kruzkoch...je domcek Candy idealny na to ,aby sa rodina stretla v rodinnom kruhu.My sme mali velky dom 240m stvor.Som stastna ,ze sa nam ho podarilo predat a uz by som tak rozlahly dom nechcela a tesim sa na tento domcek.Po istom case sa deti rozletia do sveta a dvaja ludia sa tam mozu nahanat.
Odpovedať
@candy11 ked deti odidu treba to urobit ako vy,predat a postavit mensi.v malom by som nemala kam dat vsetky kolobezky,lyze, boardy, prilby,rakety.....stolny futbal a ine veci.
Odpovedať
@candy11 Presne aj my teraz bývame v dome čo má cca 240m2 + pivnice. To je taký brutálny energetický žrút až to bolí. Len tak pre informáciu zhltne 5500 - 6000 m3 plynu ročne, podľa toho aká je zima. Je to síce 30 ročná stavba, ale neviem si predstaviť tú rekonštrukciu aby išla energeticky s dobou.
Odpovedať
@atlaska A na čo sa v podkroví robí úložný priestor ? Myslel som si že hlavne na sezónne veci ;-) Inak neviem neviem. Ja nepoznám moc ľudí čo stavia alebo stavalo viac ako jeden dom za život. Podľa mňa to je skôr stratová vec. Už len preto, že si myslím, že predať napr. 25 ročný väčší dom je problém a ak sa to aj podarí tak to bude za peniaze za ktoré možno postavíte nový a menší, ale nič naviac nezostane a ešte sa ukrátite o priestor, alebo svojich potomkov ktorí budú časom dediť. Mohli by mať viac, budú mať menej...
Odpovedať
Moje deti su nanajvys spokojne s predajom domu,vobec nemame pocit,ze by sme ich ukratili o nieco a ani oni to tak nevnimaju.Naopak,kedze je to dobra lokalita,myslim,ze sme to zhodnotili a ked raz budu ten dom predavat,tak budu predavat dom ,ktory zodpoveda dnesnym podmienkam.Co sa tyka ulozneho priestoru,pripustam,ze v dome toho vela nie je.Ale po vypratavani predchadzajuceho domu sme zistili,ze clovek ma kopu veci,ktore k zivotu vobec nepotrebuje.Samozrejme ,ze kazdy si postavi dom podla vlastnych predstav.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?