Projekt domu 13x10m

Ahojte tak po dlhej dobe čakania na pozemok sme konečne už asi doriešili projekt. Už iba dať projektantovi a šup na stavebné povolenie. P.s. tie červené a žlté značky sú rozmiestnenie zástrčiek a vypínačov. Dúfam,že sa Vám bude páčiť. Robené v programe 3D SWEET HOME. Pozemok 560m2 / cca. 19x30m /
Odpovedať
Podla mna je to navrhnute celkom fajn. Akurat kupelna je zbytocne velka, posunul by som jej lavu priecku doprava a aj priecku zadveria tak, aby sa na ukor kupelne zvacsila technicka miestnost. A na zvazenie navrhujem premysliet aj druhe WC, jedno na 4 osoby je malo.
Odpovedať
@blackomt
Odpovedať
@martin1312 Ahoj Ďakujem. Práve,že sme chceli väčšiu kúpeľňu a preto sme to nechali takto. Teraz sme už štvorčlenná rodinka a bývame v 3.iz. byte a jedno WC úplne postačuje.
Odpovedať
@blackomt Ak vam to vyhovuje, tak je to v poriadku. My sme 4 a obidve WC vyuzijeme. Inak, cim dalej sa na ten navrh pozeram, tym viac sa mi paci, chvalim umiestnenie kuchyne tak, aby bolo vidno na vstup pozemku. A este, az teraz som si vsimol ten krb, ten sa mi zda umiestneny tak trochu od ruky, aj ked na vykurovanie bude plnit svoju ulohu.
Odpovedať
@martin1312 šikovný :) . Mňa napadá zahrnúť ten sprchovací kút v kúpeľni do toho wc (zväčšiť ho), aby sa dali využiť aj súčasne. Ale tým pádom by zrejem musel byť vstup z predsiene.
Odpovedať
Upravena 333,akurat ta ma 2wc. V byte nemate inu moznost, a deti budu vacsie, 2toalety ocenite, pritom v kupelni ci kotolni je na wc miesto. Urobila by som aspon predpripravu nan.
Odpovedať
@blackomt mě se to taky líbí, mám hodně podobný půdorys, ale pár změn bych přece jenom udělal. Jak už zaznělo výše, 2 WC jsou právě ten luxus, který si v domě můžete dopřát. Pak je škoda, že se okrádáte o výhled z okna u jídelního stolu. A jen takový detail, dětské pokoje bych udělal stejně velké, ať si pak děti nezávidí ;-) . Jinak fajn
Odpovedať
Paci sa mi kompaktnost - , konecne navrh kde su izby su vecsie ako 10-12m2. Chýba mi tu "spajza" a druhe WC. Spajza sa da nahradit potravinovou skrinou.
Odpovedať
Je to paráda,len nikde nevidím garáž,alebo prístrešok pre auto,ale asi to budete tiež riešiť.
Odpovedať
@ultra Ahoj potravinova skrinka je na na boku kuchyne hlbka 40cm. Nakolko som tam spajzu mal ale sme sa rozhodli ze budeme mať krbove kachle tat som ju zrusil a dal tam tu skrinku. Nad tym WC sme uvazovali tiež ale nejako sa nam nepáči myslienka dať ho do kupelne. Obaja sme sa zhodli ze tomu wc predsa len doprajeme svoj priestor :-D
Odpovedať
@rabies Dakujem dcere som ukazoval tento domcek a jedine co sa ma opytala bolo ze ci moze mat izbu blizsie k našej :-D . Rozdiel v izbach bude cca. Do 10cm.
Odpovedať
@atlaska Povodne som vychadzal z navrhu eko 104 ale vzhladom na svetove strany a pozemok som ho musel upravovať. Urobit viac odkladacich priestorov a manzelke som namiesto druhej tech. Miestnosti doprial šatník 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stolarjano Ano bude aj to ale teraz si stym nejdem lamat hlavu to sa spraví neskôr.
Odpovedať
@rabies Inak to ma nenapadlo to s tým výhľadom pri jedálenskom okne. Ešte to zvážim a možno to posuniem viac k stolu prípadne urobíme väčšie preskelnie.
Odpovedať
Fajn ale : 1. Predsieň je hranične úzka - ale niekomu bez problémov vyhovuje. 2. Časom budete hrešiť a nadávať na A: Uzky prechodový priestor medzi kuch.skrinkami 72 cm je málo B: Umiestnenie stola - non stop odsúvanie a prisúvanie pretože sa na tie 2 stoličky bližšie k stene - inak nezmestíte pretože 280 cm ( šírka kuch. ) minus 72 cm prechod - 40 cm skrinka - 80 vm šírka stola ostáva neakých 80 cm - t.j 40 z každej strany. 3. Okná 140*120 sú tak isto hraničné na izby o veľkosti 15 m2 a nedajbože že vám ešte niečo tieni,
Odpovedať
@dvorcidlo0 OK som rad,že si sa pripojil. Skrinku na potraviny dám užšiu. Aby bol väčší priestor. Čo sa týka tých okien to som zatiaľ nechal rozmery ako majú rodičia na dome. Nemám predstavu aké veľké okná dať a preto čakám na projektanta,ktorý to asi prepočíta na rozlohu miestnosti. Asi ešte prehodnotím rozmery kúpeľne a trošku ju zmenším na šírku aby sa rozšírila kuchyňa / príp.technická a vstup.
Odpovedať
Možno dobré, no ak už idete do individuálneho projektu, ja by som to architektovi, projektantovi takto neuľahčil. Svoje peniaze by si museli zaslúžiť aspoň dvoma nezávislými návrhmi. Položte si poslednú otázku. Čo ak by to mohlo byť úplne inak a dokonca lepšie !?
Odpovedať
@pripad001 98 ludi zo 100 si kresli domy podla katalogovych a dava prekreslit projektantom. Sice postavene na hlavu,ale neviem preco, tak to chcu. Ist za projektantom, ci architektom s ustnou predstavou domu nedokazu. ked uz davaju zato peniaze,mohli by byt tie domy ine ,mnohe vynimocne , ale.......
Odpovedať
Okná by som riešil s architektom - a prispôsobil " tvárniciam " aby človek sa čo najmenej urezal. Rozmery sa môžu pomeniť šírkou priečok - neviem s akou tento program pracuje ale 12,5 je postačujúcich. A ďalšia vec je nosná stena - tú mať nebudete? Strecha bude vazníková? Tam znova može nastať úplny posun priečok a rozhádzanie miestností - pretože ak by bola nosná napr tá medzi obývačkou a izbou - šírka obývačky je 400 cm - kuchyne 280 cm + 120 cm technická - no medzi ne treba znova umiestniť neakú priečku a miestnosti sa rozhádžu. A cm nevychadzajú ani na opačnej strane - ono sa to zdá centimeter hore dole - ale naraz z technickej može byť 80 cm široká miestnosť v ktorej sa ani nepohnete. Treba skúsiť si tento projekt nahádzať ešte raz do toho programu - a prisposobiť cm priečkam - nosnému múru ( ak bude ) A čo sa týka architekta a uľahčovanie mu " práce ". Moc veľa alternatív pri bungalove nie je - pár návrhov sa opakuje dookola len s menším či vačším obmenením - ak človek chce jednoduchú kocku či obdlžnik bez 100m2 chodieb a bludiska - a nezmyselných výklenkov či úletov.
Odpovedať
@pripad001 @atlaska Samozrejme ,že máte pravdu ale každý si ten svoj domček predstavuje trochu inak a keď sa mám s projektantom naťahovať už od začiatku tak to si radšej nakreslím sám a jemu dám iba prekresliť. Bohužiaľ je to tak ale niekedy Vám ten projektant urobí projekt už z nejakého projektu čo už robil aby sa nemusel trápiť. Stojí to veľké peniaze ale čo už.
Odpovedať
@atlaska to skrátka nevysvetlíš :-) a tak rád by som mu chcel pomôcť. Vysvetľovať, že vždy až ten ďalší druhý, tretí postavený RD je oveľa lepší by nemuselo zvlášť dnes pri neuveriteľných možnostiach vizualizácie a 3d nástrojov platiť. Samozrejme som, pri všetkej úcte, nemal na mysli 3D SWEET HOME.
Odpovedať
natahovat sa s projektantom? ved to su naj chvile pri "stavbe" domu. Rozhovory, co a ako a preco. vela by ti vysvetlil, vyhovoril by ti chyby,ktore chces urobit. A o rok by si tu nemusel vypisovat- mame hrubu stavbu,ale predsalen nebudu tie okna male? Ake mame dat kurenie do domu? nezmesti sa nam vacsia kuchyna, ake umyvadlo dat do wc aby sa dali otvarat dvere smerom dnu? Bude stacit jeden luster do obyvacky? Osvetli to dostatocne? a kopu podobnych.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt kde mate k kupeny pozemok ?inak sa chcem opytat ktoreho projektanta ste vybrali ? my sme mali jedneho ale nebola som spokojna ,mame nakresleny projekt v mierkach potrebujem prekreslit a osadit na pozemok :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?