Projekt domu 11800x10300 - vaše názory?

Ahojte, sme vo fáze riešenia projektu a rada by som od vás poradiť. Dostali sme prvý návrh od projektanta a síce sa nám návrh páči, len rozmýšľame kde sa pohybujú tak ceny domov a či to čo chceme budeme aj vedieť finančne utiahnuť. Dom má rozmery 11800 x 10300, úžitková plocha prízemia a podkovia je 150m štvorcových. Dom však bude v kopci, tak máme naprojektované aj pivnice, čo pridáva ďalších 78m štvorcových. V pivnici je jedna garáž, technická miestnosť a dve ďalšie miestnosti. Takže, čo som pozerala na nete, tak sa ceny domov na kľúč pohybujú tak 1000€ za 1m štvorcový. No to si neviem predstaviť, že by sme to utiahli. Na začiatok máme nejakých 50 000€. A žijeme v zahraničí, takže stavať svojpomocne nepôjde. Tak jedine asi formou stavania na kľúč alebo partia živnostníkov. Ale teda rada by som vaše názory, či to fakt toľko stojí? Teda murovaný dom tehla 30cm, izolácia 10cm. Nerada by som sa vrhla do niečoho na čo nebudem mať. Preto by som rada vaše názory, kde sa tak asi pohybujú ceny takých domov. Či by sa dalo vtesnať možno do sumy 130 000€- 140 000€ s takýmto domom štádium holodom??
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac to vazne?? nie je holodom uz aj so sanitou, podlahami a obkladmi? som myslela, ze do holodomu uz len nabytok a kuchynu :-S
Odpovedať
@denisalv Na holodom by to malo stacit. Len aby boli potom peniaze na podlahy, kupelky, kuchynu, svietidla atd. Vonkajsok spapa tiez par tisicok- chodniky, plot , brana ...
Odpovedať
@denisalv nedaj sa odradit mne tiez tu pisali kolko to bude stat a nasiel som firmu kde sa da postavit dom za dobru cenu.Len je dolezite vela nebyt narocny nemat zlozitu strechu a da sa to do 80tisic na komplet.
Odpovedať
@romis28dom Staval si na kopci a máš aj pivnice? ;-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik nie nemam preto je to v jednoduchosti lacnejsie :-)
Odpovedať
@romis28 dom sam dom o sebe nie je narocny, jednoduchy tvar obdlznikovy a jednoducha strecha tiez. Len tie pivnice fakt musia byt. To nie je o narocnosti, ale o nutnosti. Daj do IP nazov firmy ;-)
Odpovedať
@romis28dom
Odpovedať
Profilova fotka
@denisalv holodom rozhodne nie je "len nabytok a byvam". Holodom su v podstate mury, vonkajsia fasada, strecha, okna a vonkajsie dvere, zakladna vnutorna uprava stien, instalacne siete bez koncovych prvkov a .. .zvysok si musis dorobit (podlahy, vnutorne dvere, vypinace, zasuvky, obklady a sanita). Kolko ta bude stat z holodomu vyrobit obyvatelny dom velmi zavisi od toho ako drahe materialy zvolis. Toto je cast stavby, kde sa da asi najviac usetrit ale aj najviac minut. Ja by som si na tvojom mieste nechala nacenit ten holodom, pretoze pravdepodobne to bude suma, s ktorou velmi nepohnes a aspon zistis, ako velmi budete moct vyskakovat so zvyskom. Firmu ale poradit neviem, v kazdom pripade by bolo dobre oslovit viacerych, nech mozes porovnavat.
Odpovedať
@maslenka47 aha tak dobre vediet. v tomto som bola trochu vedla. dakujem za radu. an, mame v plane oslovit viacere firmy alebo aj zivnostnikov a uvidime ci daco zaujimave najdeme..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?