Projekt cez internet. Prípojky a stavebné povolenie?

Profilova fotka
Vie mi niekto pomoct? Objednali sme si cez internet projekt 6 pare z euroline. Ako postupovat, ked si chceme ist dat dorobit tie pripojky? Da sa to len osobne? A kolko stoji vybavenie stavebneho povolenia? Kolky a proste a vsetko dokopy.. Staci mi jedna priblizna suma.. Dakujem vsetkyyym ochotnym za pomoc..
Odpovedať
danka pisala som ti uz v inej teme. podla mna aj ked urcite sa to da je lepsie najst niekoho kto vybavi to stavebne povolenie ako keby ste to mali davat robit sami. my sme nasli slecnu ktorej sme dali katalogovy projekt a ona ma za ulohu dorobit a dotiahnut vsetko ku koncu a odovzdat nam uz len papier stavebneho povolenia. kresli nam aj tie pripojky. podla jej info jedna pripojka by mala stat 6000,- to je plyn voda elekt. a myslim ze zumpa alebo nieco co budete mat. ale ked sme kupovali projekt tak nam ponukli ze nam urobia aj ten osadzovaci no nechceli sme :-p urcite ked sa opytate tak vam ich dorobia tam kde ste objednavali. cenu vam urcite povedia.
Odpovedať
aj my to davame robit jednej pani tie pripojky a stavebne nas vybavi další pan.
Odpovedať
Ahojt Danka, aj my sme mali prvotne vybrany projekt z eurolinu, ktory vychadzal okolo 30 000,- Sk. Chybalo tam osadenie na pozemok cca 2500,- a napojenie na inzinierske siete cca 7500,-. Opytaj sa v Euroline,oni Ti ponuknu cloveka, ktory to robi. Tomu musis dat potom, dokumentaciu existujucich prip. plánovaných sieti /cesty, chodnik/, aby Ti to vedel projektant osadit a napojit.
Odpovedať
ked uz je to o pomoci laikom mozete mi povedat ked ste uz mali stavebne povolenie ako ste pokracovali? viem ze urcite dakou hypo alebo co. no ked preskocim hypo tak co? zaujimalo by ma co vsetko ste museli zabezpecit zohnat a tak pri svojpomocnej stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, uz mi je to jasnejsie.. ked nam pride projekt, tak pojdeme za obchodnym zastupcom z euroline v nasom meste a dohodneme sa s nim.. co uz, ked to tolko stoji.. s tym sa da ratat, ked chceme byvat vo svojom :-|
Odpovedať
Profilova fotka
mima1, no neviem ako si na tom s murarom, my nemame v rodine ziadneho, nakolko sme s manzelom prvy co spomedzi bytovkarov stavaju dom a mali sme dost velky problem zohnat dobreho majstra murara...(nakolko vacsina je v zahranici) prvy co sme nasli nam pokazil komplet zaklady, takze po 2 tyzdnoch sme mu vraveli zbohom a dalsi tyzden sme opravovali co pokazil...samozrejme stalo nas to dalsich 20 000Sk a cas....dalsia vec ziadost o ohlaseni zacatia stavby v obci....a kedze sme este neboli pripojeny na nic tak ziadost o pripojenie na vodu a kanalizaciu, ziadost o pripojeni na el. prudu a zavedenie vlastnych meracov....no a popri tom sme sa skontaktovali s vymeriavacom,bagristom a islo to...zameranie domu sme mali za doobedie a vykopane zaklady aj s vodou za popoludnie..potomi vodari, zapojili nas ...no a potom to uz islo da sa povedat rychlo... x-)
Odpovedať
ahojte,viete nam poradit kolko kubikov betonu potrebujeme na dom? Ked dom ma 9x11m a zaklady su 40x80 cm? Mozno blba otazka ale pre mas dolezita.... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
tak si to spocitej - 9 x 11 = plocha desky, ale ty potrebujes m3 ne m2, takze: x = 9 x 11 x ?, kdy ? bude vyska zakladni desky a to vam musi rict odbornik. A vubec delat si zakladni desku sam, je dle meho totalni kravina, kdzy nic jineho tak tohle bych prenechala odbornikum
Odpovedať
Ahoj zuzmag, 9x11x0,15=14,85 m3 betónu-zakladova doska /0,15 m je vyska zakladovej dosky/ /9+11/.2=31x0,4x0,8=9,92m3 betonu-základy + este asi 4,96 m3 betonu na zakladove pasy ktore idu krizom. takze asi priblizne takto, vypocital to manzel, pracuje dennne s betonom ;-). Dufam, ze pomoze.
Odpovedať
zojica,veľmi pekne ďakujem pomohlo nám to...
Odpovedať
Nie je zac. :-)
Odpovedať
ahojte. chceli by sme zacat stavat dom na ktory mame uz projekt a vybavuje sa stavebne povolenie. zacali sme planovat kde co bude. mozete nam poradit ci by sa dala dodatocne urobit mensia zmena a kam by sme museli ist? jedna sa o kupelnove okno. chceme ho zmensit alebo posunut o kusok dalej. co s tym? poradte niekto ak mate skusenost dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mima1, zajdi to nahlásit na stavební úřad. U nás tyto drobné změny ani neohlašujeme písemně, jen to tam přijdeme oznámit, pokud se to týká vzhledu, který bude směrem do ulice a domluvit se. Drobné změny, které děláme uvnitř domu, s těma tam ani nechodíme, ty se až pak předloží při kolaudaci jako změny projektu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Da sa ziadat o pripojenie odberneho miesta na plynarnach skor ako ma clovek projekt domu. Ide o to, ze rodicia maju pozemok na ktorom sa coskoro dokoncia inzinierske siete a nevedia ci maju ziadat o pripojku teraz ale az ked budu mat projekt domu. Aby sa nestalo ze clovek bude platit dva krat za tu istu vec: teraz a neskor by vybavovani stavebneho povolenia..viete poradit?
Odpovedať
tatata: na plynarne musis predlozit projekt
Odpovedať
Dakujem teda - citala som pokyny na stranke SPP ale nebolo mi jasne ci sa moze ziadat uz pred zakupenim projektu domu. A myslela som si , ze kedze na pozemku dokoncia na jesen siete tak sa moze ziadat o pripojku uz teraz napriek tomu ze rodicia chcu stavat az za par rokov. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?