Projekt bungalov - nástrel

Profilova fotka
Ahojte strecháči. Prikladám fotku pôdorysu, zatiaľ len nástrel nášho domu. Chceli by sme Vás poprosiť o cenné rady, zmeny, dispozičné riešenia. Ako by ste to lepšie urobili vy. Najviac by sme chceli trocha pomeniť veľkosť izieb a dispozične riešiť kúpeľňu. Boli by sme vďačný, ak svoje názory nám pošlete nie do komentára ale do správ. Ďakujeme. A + P :-)
Odpovedať
@patula_andy chapem to spravne ze si zalozila temu na fore a nechces komenty??
Odpovedať
Profilova fotka
tazko povedat ked nepozname hranicu pozemku svetove stratny a okolitu zastavbu,
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to paci ... sukromna zona je uplne oddelena od spolocenskej. Co by som premyslela, je zvacsit vstupnu chodbu. A urcite by som zrusila tie dvere z chodby pri izbach do garaze - to je riadne faux pas :-( to je cele zleeeeee :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tú chodbu máš veľmi dlhú a ešte dokonca sa aj točí, budeš sa tam cítiť veľmi zle, keď tadiaľ budeš prechádzať. Ako spomnali vyššie, treba dať vedieť, kde sú svetové strany, ako je dom orientovaný. Medzi prechodom z garáže a chodbou musíš mať nejaký tzv. "filter". Ovbývačko kuchyňa je v podstate dobrá, tam nie je čo riešiť. Ale to napojenie dennej a nočnej časti máš zle vyriešené, Asi tolko. Skús popracovať ;).
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka vstupná chodba je fajn,netreba zväčšovať. Ako by si teda vyriesila dvere z garaze? Kde by si tam dala prechodnu miestnost napr? V dennej casti bude inak sedacka, nebude tam ten murik alebo stena v kuchyni. @jblaze Svetové strany sú. Východ vľavo hore, západ vpravo dole, sever vľavo dole a juh vpravo hore. Susedia stavaju odnas daleko. Mame velky pozemok su dost dalej a aj hranice. @jozino89 Neviem ako by sme inak vyriesili chodbu. Bola rovnomale vznikol odskok pri garazi, to nechceme. Ako by si teda tam napasoval tu prechodnu miestnost ty? Vstup do obyvacky takto mava vacsina. Nebude tamta stena co je v kuchyni. Sedacka aj tv budu inak orientovane... ako mam v albume inspiracii fotky,jedna ta m je, ze je tam v strede murik a maju tam krb,my tam dame tv :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vstup z garáže do domu úplne zrušiť. Vonku pretiahni nadkrytie vchodu až nad garáž a krásne suchou nohou prejdes do domu.
Odpovedať
@patula_andy vstup do garaze do domu je samozrejem dobry, nebudes hadam otvarat velke dvere a chodit dookola aby si daco vybrala z garaze/auta apod. Z tej chodby je to ale trochu divne, dal by som to vstpnej chodby, tak isto ked uz tam mas tu striesku rped vchodom mozno by som vysunul garaze viac do vonku zarovno s tou stenou.
Odpovedať
Je to cele neupratane divna chodba zakruty vstup z garaze do dennej zony domu maly vstup vychod na terasu z obyvacky a este popred TV aj ten satnik v strede domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@patula_andy tak potom je tam nekonecne vela moznosti, zvolit si tu spravnu bude o to tazsie, ked uz to chcete takto orientoval by som to zrkadlovo, zbavil sa toho vybezku vpredu chodieb pri sirokom dome sa to da vyriesit elegante s minimom chodieb, a tu kupelnu ked tak prehodit so satnikom, tak bude v strede dennej a nocnej zony a nebude rusit tu jednu izbu na juhu , a nevsimol som si technicku mistnost ale rozvody s kuchynou by boli blizsie pri sebe
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ten prechod z garaze dajte do tej vstupnej chodby, kde je ta vstavana skrina.
Odpovedať
Profilova fotka
v garáži je komín? Benzínové výpary z áut...to by som neriskoval. Inak dispozícia mi nevadí, prechod z garáže dajte do chodby - zádveria.
Odpovedať
Profilova fotka
@patula_andy Ja by som asi začal od znova, niektoré časti možno ni sú najhoršie ale ich prepojenie nie je dotiahnuté a bude sa to veľmi ťažko meniť, dom sa nemá navrhovať tak že toto som videl tam a toto inde a len to nejak pospájať potom to takto dopadne nechal by som vchod obývačku s kuchyňou a zvyšok prerobil. Ešte ma zaujal ton komín ak je to komín v garáži tam ste plánovali čo. PS. Veci čo sa nepáčia čisto len mne osobne sú rohové okná nechápem prečo by si ich niekto dal ten dom potom z vonku vyzerá otrasne a do teraz som neprišiel na chuť tým dverám na terasu zo spálne neviem na čo by to niekto využíval ak nie ste nejaký exhibicionisti aj tak budú 90% času zastreté alebo sa pred ne postaví kvetináč.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patula_andy - asi Ta velmi nepotesim 1) Stale nechapem zachodu v zadveri... Ani terasa nie je z tej strany, je v "spinavej" a "studensej" zone, Argument ze mozem tam ist rychlo z vonku - tym padom bude spinava podlaha a z vnutra sa nebude pouzivat. Clovek nechodi na zachod co pol hodina, takze aj ked bude dlhsie vonku, mozno ho pouzije raz. Argument ze ked su male deti vonku - rychlejsie dojdu, nemusia sa vyzuvat - to je tak mozno na 1-2 roky. Nase decka maju 4 a 6 rokov a v pohode sa vyzuju a tak idu na zachod. Su to len dvere co zavadzaju v zadveri - duplom ked sa este otvaraju do zadveria. 2) Dvere z garaze urcite nie do obytnej zony. Ani do zadveria by som ich nedaval - museli by sa pouzit tesne (nie klasicke interierove) a viem ci predstavit ze rano nastartujes a vratis sa po nieco, alebo niekto otvori dvere - tak to bude sila. 3) chodba v tvare W (otoc si to trochu doprava) je uz mensie bludisko. 4) dvere zo spalne na terasu - romanticka predstava ze vstanes a pojdes sa naranajkovat priamo zo spalne na terasu - to tak mozno na dovolenke. Este keby to bola pracovne a clovek si prenesie notebook vonku, ked je pekne - beriem, ale zo spalne to bude nevyuzite. 5) terasa bude studena - orientovana je na vychod, viac otvorena severu ako juhu, v extremnych horucavach tam bude prijemnejsie, ale inak poobede tam bude zima. 6) cca 1/4 domu je len garaz. Ak uz garaz, tak samostatnu, ved mate velky pozemok, a dom spravit kompaktnejsi. Tym by sa viac veci vyriesilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Komín je v pivnici. Pod garážou bude kotolňa. @martosko Presne ako som spomínala, komín je v pivnici, ktorá je pod garážou :) Jedálenské je rohové po zem, v kuchyni je medzi linkou. Tak sa nám to páči, tak to bude :) V izbách sú normálne okná, v spálni je veľké otváracie. @mr79 No predsa sa najskôr vyzuje než pôjde na wc takže žiadna špinavá zona :D Terasu sme inak orientovať ani nemohli. Musí byť len takto. Myslím, že ak dáš dvojgaráž ako samostatne ďalšia stojatá ´budova´ je nákladnosť oveľa väčšia. Dvojgaráž sme chceli v dome. Chodba je troška čudná, ani mne sa to nezdá, asi ešte poriešime jej rozloženie, možno premiestnime šatník, zmeníme veľkosť izieb. Kuchyňa, jedáleň a obývačka je čisto len nástrel. V kuchyni bude možno ostrovček, dvere na terasu sa budú otvárať z druhej strany, sedačka a tv bude inak orientovaná.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale chceli by sme Vás poprosiť o rady skrz tú chodbu a inak veľkosťou rozmiestniť izby. Spálňa je rozmerovo 4200 x 4300 ale je tam ten odskok. Keď som si premerala našu posteľ s dvoma stolíkmi a skriňou, víde to tak ako je na projekte, a tam ako je taký odskok vedľa šatníka, víde akurát komoda. Ale kam v budúcnosti dáme detskú postieľku? Izba číslo jedna tá vľavo super veľkosťou v m2 ale 5400 x 2900 nie je trocha blbý rozmer? A tá posledná napravo, už 16,90m2 je priveľa aj pre dve deti. Ale zasa rozmerovo je celkom rozumnejšia. Kúpeľku by som málinko zväčšila. Prosím, kľudne aj prihodne náčrty, ako by ste tie izby a chodbu inak riešili. Ostatné je fajn, podľa našich predstáv len teda tie izby.
Odpovedať
@patula_andy tak potom fakt nechapem naco je zachod v zadveri. Spinava zona je to zadverie. Ten zachod tam nema zmysel!
Odpovedať
@patula_andy suterén, dvojgaraz a 16,9 m2 sa tí zdá priveľa pre dve deti. My si staviame takú 1,5 garáž. Tzn. pohodlne jedno auto a popri tom bicykle, náradie a iné. Zúžením garáže by sa vytvoril priestor pre normalizáciu chodby a vyriešenie nešťastne umiestneného wc. Našli by sa aj iné pripomienky, ale aj tak si spravite po svojom. :-) poznáme
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus Čo s tým suterénom a dvojgarážou si myslel? Priateľ chcel tiež 1,5 garáž, presne ako hovoríš. Ale plánujeme 2 autá, ktoré budú určite potrebné tak ideme do 2garáže. Zatiaľ tam bude len jedno + nejaký ponk na majstrovanie. Potom si to presunie do pivnice radšej. Ideme projekt ešte prerábať s projektantom.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo hovoríte na tú lomenú chodbu? Je to až tak moc strašné? Možno na projekte to tak vyzerá ale po tej chodbe sa pôjde len do izieb, čo sa tak často nechodí a návšteva to až tak neuvidí, resp. nepôjde cez ňu. Tento projekt nám najviac vyhovuje, jediným - je tá chodba čo by nám zasa až tak nevadila. Izby sú fajn veľkosťou, aj terasa. Vstup do garáže pôjde zo vstupnej chodby, špajza sa o polovicu zmenší a pôjde tam wc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?