Projekt Bungalov (náš návrh) - každá rada dobrá :)

Zdravim vas priatelia strechaci, chcel by som vas poprosit o rady pri rozmiestneni miestnosti na bungalove, mame nieco nakreslene tak dajte nejake uzitocne tipy a postrehy, dakujem za reakcie. Pozemok je rovinaty, rozny, sirka 17metrov, dlzka 45.
Odpovedať
1
2
Nechces radsej vchod z boku ? Neslo by sacez cely dom okolo spacej casti do obytnej
Odpovedať
v tom prvom navrhu je v popise preklep 6. je kupelna :)
Odpovedať
neni to zly napad, skusime si to nakreslit ako to vyde rozmerovo.. dik.
Odpovedať
@zuzka60 vnutorny rozmer je 9,5 metra, viac nemozme ist do sirky.
Odpovedať
@slniecko246 no, ked zrusis tu chodbu, ked das vcho zboku, tak zvacsis izby... len uvaha :)
Odpovedať
A variant 2 ohladne wc
Odpovedať
Akosi sa mi nepozdáva to okno z izby č. 4 rovno do garáže, neviem či je to zámer,aby ste mali auto pod drobnohľadom,či? Ešte tak východ Z obývačky na terasu,tá by sa tam bodla,možno vchod Z boku ale ináč môže byť,neni tam čo iné vytykat :-)
Odpovedať
@hrubesh No tam by mala byt spalna, nejake okno tam musi byt, aj ked tam moc svetla nebude pretoze je to tak severozapad, terasa bude z tej obyvacky. Ktory navrh sa to pozdava 1, ci 2? dik..
Odpovedať
@slniecko246 2 -wc je bez okna?
Odpovedať
Škoda, že 4 nejde prohodit s 6,7,8. A WC bez okna je blbý :(.
Odpovedať
@janess no z tej strany 6,7,8 je sused takze ziadne velke okno. WC v tom prvom navrhu ma okno, tiez by sme radsej s oknom, mame teraz v byte kupelku bez okna aj s wc a neni to stastne, hovoria inak ze dobry vetrak to spravi, neni to ako spolocna stupacka v byte..
Odpovedať
@slniecko246 Je to dost podobne nasmu domceku, pri ktorom sme sa inspirovali z EKO104. Kukni do mojho fotoblogu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slniecko246 právě, to škoda :/ ale když už tak varianta 2. To je.vlastní návrh?
Odpovedať
@slniecko246 varian2, wc predlzit az k oknu ... a pripadne zarovnat vstupnu stenu s 8. Potom budu 2 dvere vedla seba (7, 8) a vchod do 6-kupelne moze byt variabilne aj z tohto vyklenku, ktory bude rozsirovat pripadne vstup/zadverie . Zaroven to predlzenie 9, co zostane bude prekryvat pohlad od obyvacej casti.
Odpovedať
@janess vlastny navrh :)
Odpovedať
@zuzka60 mali sme to aj tak nakreslene, nepacili sa nam troje dvere vedla seba, aj tak ich je tam pozehnane :) zaroven chceme slusnu technicku, bude tam kotol aj pracka, asi aj susiaren :)
Odpovedať
@slniecko246 ... hej, dvere kupelne mozu byt stale z inej strany...a blizsie k spalnovym, to je ok, netreba chodit za roh. Ine riesenie, dat vsetko do jednej linie, predlzit technicku smerom dopredu a wc smerom k oknu. Co stratis vzadu, ziskas vpredu ?
Odpovedať
Chcem sa spytat este k tomu pristresku v nasom pripade, chceli by sme parkovat dve auta za sebou cize mal by byt po celej dlzke domu, projektant tvrdi ze potom to okno na 4. (spalni) tam nemoze byt, alebo by muselo byt nejake specialne kovove poziaruvzdorne, je to skutocne tak, moc sa mi tomu nechce verit a dost by nam to komplikovalo celu situaciu, na tom nasom pozemku..
Odpovedať
@slniecko246 asi normy. Je to trosku nestastne riesenie, ale s pozemkom asi nic nenarobis. A co takto dat okno hore po cele sirke izby? Pripadne ajnejaky presvetlhjuci uzky pas/okno akkby na stojaka popri z islom mure ? A to by potom isla vymenit aj s kupelniu pri takom rieseni okna...
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko246 ahoj, my máme podobný pozemok 16,5x30, rozny. Vstup zo severu a ďalšiu cestu zo západu.Rozmýšľame presne nad týmto, či urobiť dom na šírku 9m a parkovať dva autá vedľa domu za sebou, ale nezdá sa mi to moc praktické. Uvažujem ešte nad tymto, čo najviac využiť dom na šírku, ulicnu ciaru máme 3m, jednu časť domu vysunut dopredu a druhú posunúť, tak aby sa dalo parkovať vpredu, vedľa seba dva auta a urobiť tak prístrešok. Niečo ako tu www.apex-arch.sk/rodinne-domy-projekt... , len zrkadlovo,.
Odpovedať
@tinara23 neni to zle ten projekt, chceme len jednu kupelku so zachodom a jedno wc samostatne, spajzu a technicku (velku) ale skusime prekreslit nieco podla tohto, sa mi paci ze je trochu oddelena denna a nocna cast..
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko246 ja som v podstate ani tak nemyslela ten projekt (rozmiestnenie miestnosti) , ale skôr som chcela len ukázať možnosť parkovania dvoch áut, aj keď je pozemok užší.
Odpovedať
severo západ ako orientácia na obytné miestnosti 1 a3 nie je veľmi dobrá voľba, obytné miestnosti je treba orientovať na svet. strany spojené s juhom ... napr. juho-západ, juho východ ... alebo juh ..
Odpovedať
Aku strechu by ste volili pri tomto podoryse? Klasicka sedlova ,A' sa mi nepaci na taky rozmer to vypada ako šopa, valbova by mohla byt len aky krov? Obyvane podkrovie nechceme, len ulozny priestor. Ktory by vysiel krov lacnejsie pri rozmere 10x12,5m klasicky ci väznikovy? Dik za reakcie..
Odpovedať
@slniecko246 lacnejsie by mohlo vyst klasicky nie valbovy a aai sa d aj lepsie alebo lahsie zateplit a budes mat viac miesta na povale
Odpovedať
@slniecko246 ten druhy sa dost podoba tomu mojmu. @filipe1 sedlova vs valbova je vec vkusu.
Odpovedať
@dominik_boksansky Pekne mas spraveny ten blog :-) Ked sa mozem spytat kolko ta vysla ta strecha?
Odpovedať
@slniecko246 dakujem, som rad ze sa blog paci a dufam ze pomoze. 3,8 tis krov, 3 tis krytina vratane pokladky a ryn.
Odpovedať
@slniecko246 @dominik_boksansky myslel som klasicky by bol lacnejsie ako veznikovy
Odpovedať
@filipe1 o kolko by bol lacnejsi? Pri vaznikovom krove je potrebne ratat aj nepriame uspory a to nepotreba realizovat nosne priecky (zaklady pod tieto priecky), nepotreba robit vence na nosne steny, neprerusuje sa parozabrana tymito stenami, jednoduchsia realizacia podbitia presahu strechy, rychlejsia montaz krovu, jednoduchsia montaz SDK stropu, nie je potrebne osadzat pomurnice, neobmedzene dispozicne riesenia, atd.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?