Projekt bungalov 1082

Pekný deň prajem :) Takže, pred stretnutím s projektantom: ako vylepšiť, vyšperkovať tento projekt? Išlo by zrejme o rozmer 10x13 ... s tým, že tam chceme vtesnať tech. miestnosť. a okná a tiež terasa pôjdu na šírku domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@violaceus Mne osobne sa tento projekt celkom páči. Prečo si nevyberiete ale iný, podobný, ak chcete z tohoto 8,5 m širokého jazvečíka urobiť 10 m širokého salašníka...? Nemáte pravdepodobne tušenia, akú lavínu zmien na celej konštrukciu ďalších prvkov tým vyvoláte. Lebo to, čo Vy chcete, nie je posunutie okna (otvoru) o 1,5 m, ale posunutie (rozšírenie) celej stavby vrátane základov, vrátane strechy...
Odpovedať
No.. Ale projekt bude robiť projektant nanovo, tento projekt slúži ako odrazový mostík. Projektant zakreslí navrhnuté zmeny a uvidíme čo z toho. Sme len na začiatku :)
Odpovedať
Ak mate projektanta ktory bude tvorit projekt nanovo, naco sa idete opicit po nejakom katalogaci, nech vam navrhne jedinecny dom podla vasich poziadaviek,co vsetko tam chcete mat. Ides znacne menit rozmer domu, okna,terasu.......to fakt je lepsi novy projekt. Tu mne vadi mala skrina vo vstupe,tam sa nezmestim ani ja sama s topankami,bundami cipakymi...... krb vedla TV, vychod na terasu uplne neprakticky, s obchadzanim celej linky a jed,stolu. Ziadne miesto na pracku,susicku, vysavac,kufre, cist.potreby.........
Odpovedať
@atlaska Keby sme sa išli opičiť tak si ho rovno objednáme. Je to projekt ktorý v značnej miere spĺňa predstavy. Sú veci, ktoré si vieme predstaviť inak a aj preto sme oslovili projektanta. Tento projekt je viac-menej odrazovým mostíkom pre nás a možno pomôckou pre projektanta. Technická vznikne v mieste kde sa oproti vchodu stretajú dve vstavané skrine.. no a tá mala skrinka, resp. vstupná miestnosť sa zväčší, pretože ,,výrez,, sa ruší. Išlo mi len o nejaké postrehy, ale zrejme sa Vám to nepredstavuje tak ľahko, keďže nevidíte do zmien, ktoré sme si už my navrhli. Každopádne ďakujem za postrehy a odporúčania.
Odpovedať
@violaceus novy projekt domu sa nerobi tak ze sa vychadza z nejakeho hotoveho domu, robi sa na mieru pre rodinu-zakaznika. Projektant - dobry projektant nepotrebuje takyto odrazovy mostik.
Odpovedať
Ale my sme ho potrebovali, resp. projekty sme hľadali najskôr na nete, asi ako väčšina. S tým, že sme si našli tento, ktorý si chceme prispôsobiť pozemku. Takže nepochybne bude aj toto novým projektom a nepochybujem o tom že dobrým, pretože bude presne na mieru - našu, tak ako píšeš ;)
Odpovedať
@atlaska Každopádne ďakujem za uvedenie do problematiky výroby nového projektu :D čakala som skôr konštruktívne pripomienky k možnosti vylepšenia daného pôdorysu.
Odpovedať
Pripomienky som ti napisala a aj to ze naozaj dobry projekant nebude vychadzat z nejakeho katalogoveho projektu,ale da myslienku niecomu novemu. iny ti nakresli, co mu ukazes a zobere peniaze. Ked si presvedcena, ze tvoj postup je spraavny smelo do toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@violaceus Ja celkom chápem čo tým chceš dosiahnuť, nakoľko väčšina projektantov nakreslí čo donesieš lebo na návrh individuálneho projektu trvajúceho niekedy aj mesiace slúži architekt a jeho štúdia netvrdím že projektant ti z ničím neporadí. Keďže chceš architekta vinechať je dobré mať niečo v rukách. Čo sa týka projektu takýchto s obyvačkou a kuchiňou na jednej strane izbami a kúpeľňou na druhej a vchodom v strede je tu 75% popozeraj staršie diskusie alebo fotoblogy a možno nájdeš niečo čo ti bude vyhovovať ešte viac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?