Projekt a váš názor

Ahojte, Zaujíma ma Váš názor na projekt. Každý názor poteší...viac hláv, viac nápadov. ďakujem
Odpovedať

Odpovedať
Do techn. by som supla pracku. SAtnik a kupl.rodicov by som prehodila a prerobila, tak aby sa do kupelne a satnika vchadzalo zo spalne. mame velmi poodbne riesenie, spalna s kupl. a satnikom. Hned za tym dve detske a oproti nim wcko a kupelna pre decka. A klasicky, co mne vsade vadi, daleko z kuchyne na terasu, tuto trasu budes vyutuvat neustale v lete, zbytocne sa nabehas. Ale pekne riesenie RD.
Odpovedať
Profilova fotka
mne pride tento projekt moc cleneny,asi by to chcelo nieco kompaktnejsie a urcite jednoduchsie,tiez sa mi nepaci ta uzka dlha chodba vedena stredom domu.Vchod je orientovany dobre na vychod,ale detske izby by som napr umiestnila smerom na JUH,aby tam bolo cely den slnko,neviem vsak ci Vam to aj umoznuje Vas pozemok...tod moj nazor:-)
Odpovedať
@atusa Kúrenie ročne koľko vyjde?
Odpovedať
@atusa paci sa mi. Podla mna ma vsetko co ma mat.
Odpovedať
@atusa urcite nie pracku v satniku, vlhkost, pachy, pracie prostriedky, a pod lepsie bude to dat do tech. miestnosti kupelnu rodicov a satnik by som tiez prehodil, ako tu bolo uz pisane, dostanete aj rozvody blizsie k sebe, satnik a kupelnu pristupnu zo spalne a mozete posunut dvere do spalne trosku viac do chodby ktoru vyrazne opticky tym zmensite, ale treba potom poriesit ten ,,vstupny kut,, v spalni. kupelnu pre rodicov si viem predstavit o trosku mensiu, zato ta pre deti sa a pripadnu navstevu sa mi zda velmi mala, chyba mi vana, deti sa daleko radsej kupu ako len sprchuju a dospelemu tiez dobre padne si lahnut do vane, teda aspon mne :-) planujete kuryt tuhym palivom, ked potrebujete pristup z vonkajska? strecha je tvarovo jednoducha co chvalim, je dom podorysne clenitejsi, ale na prvy pohlad sa mi zapacil, nad tym barovym putom by som este pouvazoval, (nedal ho tam, tak ako je teraz)
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný domček, ale čo by troška vadilo mne, je že každý prichádzajúci, odchádzajúci musí prejsť vlastne cez kuchyňo obývačku. Napr. deti s priateľmi, každý kto potrebuje odskočiť na wc... Ale je to asi iba o zvyku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne Sa zda moc 5 umyvadiel. Ja by som tu pracovnu prepojil s niektorou z tych kupelni, vela malickych miestnosti to ma. Izbicka 12m2 sa mi tiez zda moc mini, ked tam bude dospeli clovek byvat to neni malicke? ;-) Neda sa este predlzit ten dom? Alebo rozsirit, to eLko to zabija podla mna vnutorny priestor, ale mozno nemate na vyber, pozemok nepusti.. Sa mi paci dlha rovna chodba a po stranach izby.
Odpovedať
@atusa ja by som vymenila technicku miestnost a zadverie. z terajsieho zadveria zamurovala dvere do kuchyne a v terajsej TM vyburala dvere do chodby. :-) presne z toho dovodu, ako pose @jankazb , nech nemusi kazda navsteva ist cez kuchynu.
Odpovedať
ďakujem za Vaše názory, mám však ešte jednu dilemu. Nakoľko naša stavba je na Orave, tak zvažujeme a vyberáme najvhodnejší stavebný materiál a zateplenie. Uvažujeme o tehle 38 + 15 zateplenie. Taktiež zateplenie základovej dosky 10 + podlaha 15 a strop fúkaná izolácia. Vykurovanie bude podlahové na pevné palivo, soláre a krb ktorý budeme využívať príložitostne. Je to vhodný výber na našu studenú lokalitu??? alebo by ste volili inak???
Odpovedať
@atusa nebudem riesit ostatne detaily, ale preco si stazujete zateplenie a predrazujete stavbu tak sirokym murom? Ved mate bungalov, tam aj tazku strechu, sneh aj tlak vetra musi udrzat 20cm stena. Samozrejme toto potvrdi-vyvrati statik, ale nepoznam jediny dovod, preco by to nemalo stacit pri pouziti nosneho materialu, nie samych dier (lambda, theta, derave superizolacne tehly a tak). Potom tam mozte supat izolacie kolko chcete a bude to stat menej, steny pomerne tenke a lacne na kurenie aj na Orave. Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@atusa mne sa to páči. jednoducho a účelne navrhnuté. pekný bungalov s racionálnym návrhom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem, ale na Oravu sa mi bungalov vonkoncom nehodi, ale to je otazka pohladu. Vymenila by som zadverie a technicku, nielen kvoli prechodu do izieb cez obyvacko- kuchynu ale aj kvoli tej zime, ktora zo zadveria pojde pekne do kuchyne a obyvacky. A vychod na terasu je daleko od kuchyne, pokial nebudete mat letnu kuchynu, tak sa nabehate kilometre kazdy den a tie decka, co budu otravovat, ze chcu pit a jest a co ja viem, a takto sa im to jednoducho nepoda, ale pekne krizom cez obyvacku bude treba stale prechadzat. Veeelmi neprakticke. Inak fajn projekt.
Odpovedať
@moratibru presne co len podavat,ale vynosit vsetko na taku grilovacku von a zasa dnu a nieco zabudnute-vidlicka,solnicka.......potom po kavu, zakusok.
Odpovedať
Urobila som na projekte nejaké zmeny ....ale neviem či to má zmysel. Vcho sa posunúl na bok domu, zádverie je ale nejaké neučesané. Zväčšil sa však šatník a jedna kúpeľka....
Odpovedať
ja osobne by som dala 2 umyvadla do kupelne 1.11, ked sa budu decka rano ponahlat nech nemusia na seba cakat :) a doplnila by som aspon jednu vanu :) a este ked je moznost oddelit WC od kupelne tak by som oddelila, kupelna na mna posobi viac esteticky a elegantne ked tam WC nie je.
Odpovedať
Nam bolo 2umyvadlo zbytocne, jednu cast sme nevyuzivali,len tam sadal prach. Naco budes vyuzivat techn.miestnost ked tam planujes vchod zvonka? Zbtocne peniaze, unik tepla.... Ja by som ju zmensila-ale obvod.mur ponechala a urobila tam satnik,lebo v tom vstupe aspon pre mna je malo miesta na bundy,topanky.....
Odpovedať
Z dazda pod odkvap :) - zmizla spajza a na terasu je stale daleko a zo zadveria sa stale prechadza cez obyvacku a ide z neho stale zima dnu.
Odpovedať
Oprava, spajzu uz vidim :) ale tie dve veci, co su podla mna klucove sa nezmenili.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tento druhy navrh sa mi paci viac. ak mam nieco vytknut, tak ako tu uz bolo pisane: vstup cez obyvacku, kuchyna mooooc daleko od terasy a cesta na terasu cez celu obyvacku, chyba vana. mne by este vadila ta stena medzi kuchynou a jedalenskym stolom, ja by som to otvorila a namiesto tej steny tam dala len pracovnu dosku. Izby si riesene pekne s priestorom na satniky, dlha uzka chodba mi pride trochu stiesnena, ale aspon je to prekticky rozlozene. Paci sa mi dispozicne oddelena 'spacia' cast domu. Len jednu kupelku by som dala asi blizsie ku vchodu a obyvacke, lebo ked je to uz tak pekne oddelene, aj tak budu musiet priipadne navstevy ist na zachod daleko medzi izby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?