Projekt ...

Ahojte. Častá diskusia na streche :P ...ale prosíme aj my o rady, pripomienky na prvotný nákres od projektanta..... Vopred ďakujeme....
Odpovedať
Profilova fotka
Chapem spravne ze vstup je na obrazku vlavo? Vstupujes rovno do nocnej casti - hluk, chlad, spina z topanok - to vsetko mas hned za dverami detskej izby. Nie moc stastne riesenie. Dalsia vec - kazda navsteva ti prejde celym domom nez ich usadis v obyvacke. Chyba mi tam este 1 WC.
Odpovedať
@rebecca363 ano vstup vadi aj nam len si s tym nevieme poradit.... necham to na riesenie projektanta, taktiez to wcko.. zvazujeme tiez ci nezmensit kuchynu s obyvackou.... DOm je takto dvojurovnovo rieseny kvôli svahovitému pozemku, bude scasti este podpivniceny.
Odpovedať
Ten vstup dajte prerobit, toto vôbec nie je dobré. Jedalensky stôl neviem či nevidím alebo nebude....? Aká je orientácia? Sedačky v obývačke otocene chrbtom k výhľadu, má to špeciálny dôvod ?
Odpovedať
@siska1313 jedalensky stol nie je zakresleny, je to vsetko este velmi nepresne. Mame v plane viac zmien, ja napr nechcem ani ostrov.... Sedacka taka aku zakreslil nebude urcite... zrejme ani to velke rohove okno... Orientacia je vstup sever, detske, spalna zapad..... chceme co najviac vyuzit slnecnu stranu domu, preto je aj ten posun.....
Odpovedať
Priprav sa na vlnu komentárov "prečo iba jedna kúpeľňa?" 😁
Odpovedať
@rebecca363 do bodky súhlasím, presne to som chcela napísať
Odpovedať
@matpaj jedna kúpeľňa mi nevadí, ale chýba mi teda ešte jedno samostatné WC. Ak takýto vstup, tak potom vymeň detskú izbu vpravo od vstupu s technickou a pred vstupom k izbám zo zádveria ešte jedny dvere. Kuchyňa mi príde divne "rozbitá", riešila by som inak okná.
Odpovedať
na pozemek ve svahu s přístupem ze severu bych hned dala tohle https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dom...
Odpovedať
Technická miestnosť veľká ako izba? Načo? Už keď tak tam dajte aspoň wecko a sprchovací kút. My máme v technickej kotol bojler,záchod,umývadlo, vo výmere 5m2. Využite každý m2 v dome.😁
Odpovedať
Profilova fotka
@matpaj voci obyvacke s kuchynou nemam nejake vyhrady, rozlozenie nabytku sa da vzdy zmenit napr. aby sa dalo pohodlne vychadzat na terasu - podla obrazka by si sa musela trepat poza sedacku. Ak tam chces aj jedal. stol tak velkostne by som to nemenila, len lepsie premysliet okna - viac by som dala zo zapadu - cez zimu ti slnko pekne prehreje priestor. Ale cez leto treba mysliet na tienenie aby ste neboli ako v sklenniku. Ak uz nechces velmi menit dispoziciu tak urob tu vymenu detskej a technickej a oddel zadverie este 1 dverami ako ti radi fidorka7. To ci treba este jednu kupelnu je na tvojom zvazeni, my mame tiez len 1 a napr. mne to na upratovanie bohate staci :-D. Ale 1 WC urcite este niekam daj.
Odpovedať
@rebecca363 vymienat detsku s technickou nechcem, chcem vyuzit zapadajuce slnko, preto detske a spalna vsetky na jednej strane. rozmyslame vsaknad variantou ze vchod bude vedla technickej, sice dost komplikovane, vchod za domom :O neviem fakt kam ho inak dat... :/ dve kupelne nechcem iste, wcko poriesime tou technickou. a obyvacka s kuchynou..... na mna moc velke.... chcela som maly dom a vznikol takyto kravin :O Vseobecne mame malo slniecka, pozemok medzi horami a este aj Kysuce :D preto sa snazime zoradit izby tak aby sme vyuzili najviac svetla a slnka.... poschodovy dom nechceme, ako som pisala budu uz pivnice, a v tom svahu by poschodak vyzeral ako zamocek :/ pripajam aj vizu domu.... okna v obyvke pomenime iste, zalezi ako vymyslime kuch. linku..... to neviem este vôbec :/
Odpovedať
@matpaj ale ved prehodenie vstupu je jednoduche riesenie. Kde je teraz vstup spravte kupelnu a dvere neda je do obyvacej casti ale rovno do obyvacky a je po probleme. A spravte o cosi mensiu chodbu a supnite tam este jedno wc. Okrem tejto malickosti je to podla mna dobry projekt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Uf, na mňa je tam príliš veľa chodieb, tzv. zbytočného a nevyužiteľného priestoru. Izby pre spánok hneď pri vchode tiež nie ideálne. Východ na terasu bude aj z izby/ kuchyne? Alebo bude treba obísť celý dom? Načo je v šatníku okno? Aká je orientácia domu voči sv. stranám?
Odpovedať
@sunny_g orientacia je obyvacka kuchyna juh, spalne zapad, vchod sever.... ako som ale pisala, spalnova cast bude podpivnicena, cakame este na osadenie domu do terenu...vchod teda nemoze byt zpredu pretoze ta cast bude vo vzduchu... okna aj vychody pomenime este.... Chcela by som vsak ostat pri tejto dvojurovnovej variante... Problem je hlavne ten vchod, urcite chceme zadverie, ostatne veci ako druhe wcko, technicku pomenime jednoducho.. V technickej chcem aj pracovnu zmensovat ju nechceme...
Odpovedať
Preco to nezjednodusite na obdlznik? Velkost ajslnkoby vyriesilo poschodie. Ta kuchyna v projekte je velmi prakticka,tu bysom.jedinu nemenila.
Odpovedať
@matpaj skuste pouvazovat nad 2podlaznym domom. budete mat menej problemov so svahovitostou pozemku. pridal by som este aspon 1 kupelnu, lebo rano cez tyzden zosaliete z cakania. spajza je tak strasne daleko od vchodu do domu, ze budete preklinat nosenie nakupov cez cely celucicky dom. technicka moze byt v pohode mensia.
Odpovedať
Profilova fotka
Nočnú časť prehodiť s dennou, časom ti bude vadiť keď budeš mať fungovať tak, že všetci ti budú chodiť najskôr cez celý dom až kým sa dostanú do obývačky, čiže skôr, nech je nočná časť niekde mimo, aby návšteva sa dostala najskôr do obývačky a kuchyne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rebeca363 a jano to vystihli. Prečo nedať napr. vstup v mieste kúpelne s prepojením do obývačky ? Samostatné wc určite.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?