Priznaný strop v obývačke - rady a skúsenosti

Vase pre a proti?? :) ukazte ak mate :)
Odpovedať
1
2
Aké pre a proti by mali byť?Ludia prestante už v dnešnej sprostej dobe hladať recenzie na veci ktoré sú pocitové a dizajnové.Mám priznaný strop v celom dome.Páči sa mi.Platil a robil som si ho sám.Pre mňa je to splnený sen.Čo čakáš ze ti niekto napíše?
Odpovedať
Popozeraj fotky na googli alebo tu vo fotoalbumoch :-)
Odpovedať
tu je beu jednej 3400 fotografii uzivatelov zo Strechy. Hladat, pytat sa priamo majitela http://www.modrastrecha.sk/inspiratio...
Odpovedať
Profilova fotka
@matha555 Záleží od typu zariadenia interiéru a od typu stropu, niektoré nevyzerajú moc dobre priznané napríklad montovaný keramický alebo betónoví ale monolitický betónový alebo nejaký druh dreveného môžu byť zaujímavé ako priznané.
Odpovedať
@mikazibanejad mala som na mysli vykurovanie, rosenie okien, ci je to velmi neprakticka vec a podobne. Dakujem aj za vasu odpoved
Odpovedať
@mikazibanejad hladala som inspiracie :)
Odpovedať
@matha555
Odpovedať
Myslela som. Nieco podobbe
Odpovedať
Profilova fotka
@matha555 priznany strop-viditelne stropne tramy(ohoblovane, ofrezovane hrany, nalakovane, obite doskami...) otvoreny strop (strop kopiruje liniu strechy, strop otvoreny az po 2np, uprava vacsinou sdk) ....ja len ci si podla fotiek nepleties pojmy...
Odpovedať
@tarbavalaba velmi sa v tom nevyznám :D ale ano takze moja otazka smeruje na otvoreny strop
Odpovedať
@matha555 My sme sa rozhodli v obývačke otvoriť strop až po strechu. V najvyššej časti má asi 6 metrov. Neľutujeme, dáva to pocit takej väčšej voľnosti aj v prípade viacpočetnej návštevy, vzduch sa tak rýchlo nevydýcha. Máme podlahové kúrenie, takže priestor sa vykúri v pohode. Od stropu neochladzuje, strop je zateplený cez 30 cm striekanou izoláciou. Mal som obavy, že vrch priestoru bude tmavý, tak sú v miestnosti 2 veľké okná -1,5 x 2 metre a posuvný HS portál 3,6 x 2,3 m. Niektorí strašia, že v miestnosti bude ozvena. Ak nie je miestnosť prázdna, tak ozvena nie je. Aj v nezariadenej miestnosti s nízkym stropom je ozvena. A neviem, prečo by sa mali rosiť okná. Výška stropu na to podľa mňa má len minimálny alebo žiadny vplyv.
Odpovedať
My to mame takto v celom dome.140m2
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 ide konkrétne o tento typ domu. Obyvscka je v casti vykeru s okna su aj vo vyske 2.posch. V tejto xasti je otvorený strop
Odpovedať
@martin25 Zadanie je upresnené - ide o otvorený strop, nie priznaný. ;-) 8-(
Odpovedať
@matha555 Tak keď to je už priamo v projekte.... nad čím špekuluješ?
Odpovedať
@chrobak7 isli mi o nazor z hladiska praktickosti narocnosti na vykurovanie A podobne.. A snad o nejake inspiracie.. Neviem si to predstavit v reali ake velke to vyzera.. Ďakujem teda aj za tvoju odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame priznanu sikminu ale iba v dennej casti - vyska stropu cca 2.8m. Nevidim rozdiel vo vykurenosti priestoru oproti nocnej casti kde je 2.4m. Ako si nastavis, tak kuris. Okna sa nam nerosia, mame rekuperaciu, vlhkost vzduchu okolo 30-40 %. Je to skor o pocite "velkosti a vzdusnosti" priestoru, kvoli tomu sme to takto urobili.
Odpovedať
Profilova fotka
@matha555 ľudia vedú pri stavbe súboj s tepelnými stratami objektu a ženie sa to do extrému ... núti ich do toho aj platná legislatíva....a na druhej strane si vymýšľajú spôsoby ako ten súboj totálne skomplikovať....ale je im to jedno lebo sa im to páči.- čo je samozrejme často dosť dobrý dôvod niečo preplatiť......otvorený strop je dobrý krok k takej komplikácii.....čím vyšší je strop tým viac budú tepelné straty na m2 podlahy - teda tým, lepšie bude treba izolovať ....asi jediná výhoda je že ak človek vetrá klasickým spôsobom nemusí vetrať tak často.
Odpovedať
@matha555 Hore som ti už popísal skúsenosti. Otvorený strop som videl u jedných známych a bolo to zaujímavé. Potom som pozeral iné inšpirácie. Medzi nimi bola aj jedna fotka, ktorú ti pripájam - tak nejako by mohol vyzerať ten tvoj dom zvnútra, možno trochu menšie.
Odpovedať
@eagleowl Máš osobné skúsenosti s otvoreným stropom?Ja mám strop vysoký 5,5 metra.Na kúrení to so zatvoreným logicky porovnať neviem,to by som ho musel zaklopiť.Čiže o spotrebe sa baviť nejdem.V strope mám 50cm vaty.Otvorený strop posunie dom o 10 levelov vyššie.Je to vec vkusu.Kto chce si dá.Debata ako krboch.Chudák čo ho nemá bude haniť.Ten čo ho má tak mu je jedno že ho stál 5-10k aj keby v ňom nekúril.Čiže mne osobne je jedno že za rok miniem na kúrení o 100 evri viac.Dom je vzdušnejší.Mám užitkovú 130m2 a keď ku mne niekto príde tak hovorí že mám obrovský dom.Asi tolko
Odpovedať
@matha555 my budeme mať otvorený strop v obývačke, kukni môj fotoalbum. Ešte dom nemame hotový ale už teraz to vyzerá super. Samozrejme, väčší objem miestnosti potrebuje viac tepla na vykurovanie, ale za toto si rád priplatim
Odpovedať
Profilova fotka
@mikazibanejad presne tak. Mame otvorený strop nad obývacou časťou, kuchynsko jedálenská ma strop klasika. Pocitovo to robí mega priestor a som rada ze som svoj sen pri stavbe ustála.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 wau, to riadne dobre vyzera!!
Odpovedať
Profilova fotka
@mikazibanejad myslím že som napísal presne to isté čo ty....len menej obšírne: "je im to jedno lebo sa im to páči.- čo je samozrejme často dosť dobrý dôvod niečo preplatiť". To isté platí aj pre krb. Od roku 2020 ak sa naplnia sľuby ako sa zmení stavebný zákon ....bude bungalov s otvoreným stropom asi veľmi problematické naprojektovať tak, aby vyhovel požiadavkom na spotrebu energie.....ale nie som naivný aby som si myslel že u nás to bude reálne nejaký problém :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl nuz asi ti pokazim tvoju teoriu :) mam otvoreny strop (4,6m), MPT 35kWh/m2/rok a s TC su moje ralne naklady na kurenie rocne okolo 100€. A co som sa ja napocuval, ako to nevykurim od kadeho co isiel kolo :-p .
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj začínam byť presvedčený že čokoľvek sem človek napíše je to úplne zbytočné....lebo všetci majú okamžite snahu to prevrátiť na "moju teóriu". Mne je jedno kto má akú spotrebu...len som napísal inými slovami že projekt na pasívny dom (ktorý vyzerá že by mal byť povinnosť od r.2020 - teda dom so spotrebou á 15 kWh/m2 (20kWh/m2) -ani tým čo to budú do legislatívy zavádzať asi nie je celkom jasné čo to presne má byť :-) ) bude ako bungalov s otvoreným stropom asi veľmi problematické naprojektovať. To že optimálny tvar plášťa domu je kocka vieš....čím viac od tohto tvaru odchádzaš tým drahšie a zložitejšie je dosiahnuť požadované parametre....iba že by existovala nejaká prax, ktorá by popierala fyzikálne zákony :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matha555 Tak technicky sa v dnešnej dobe dá vyriešiť asi všetko ide len o to koľko to bude stáť, a nedržal by som sa len inšpirácií z internetu ale ak máš vybraný konkrétny projekt väčšinou má aj pár vizualizácií interiéru a pozrel si to na nich. Aby si potom nebola sklamaná, keď si zoberieš príklad @chrobak7 to čo má doma je úplne niečo iné ako to čo pridal na tom druhom obrázku a niet sa čomu čudovať keby tá miestnosť na tom druhom obrázku nebola vizualizácia stála by s tým zariadením čo tam je asi polovicu toho čo stál jeho celý dom. Ak chceš niečo netypické nebolo by lepšie mať individuálny projekt od architekta napríklad to čo plánuje @miroslav33 vyzerá oveľa lepšie ako keď sa len pri stavbe nedá kus stropu nad obývačku.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko mame presne ten prípad ze iba kus stropu nemáme v obývačke a nevypadá to zle. Je ale fakt ze v fotiť sa mi to veľmi nedá ak chcem foto až do štítu. ;-)
Odpovedať
@martosko Pravda, tá vizualizácia - to je iný luxus.... :-p :-| :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ak sa to páči vám tak OK ale určite sa to nepodobá na ten druhý obrázok čo sem pridal chrobák, preto som chcel poukázať na to že nieje otvorený strop ako otvorený strop a že to treba posudzovať na konkrétnom projekte a nie si len na internete napozerať obrázky keď to v konečnom dôsledku bude niečo úplne iné, aby potom človek nebol sklamaný.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?