Pripomienky k projektu rodinného domu

Dobrý deň všetkým, chcel by som sa Vás spýtať názor k nášmu projektu domu, chcel by som nejako ozvláštniť fasádu hlavne čo sa týka zadnej ( rovnej časti domu ) ale nič mi neprichádza na rozum. Ďakuje za každú radu
Odpovedať
@pato5588 podľa telky v spálni a len jedného WC a jednej kúpeľne to vyzerá na dom pre starších manželov, kde sú už deti rozlezené po svete a domov chodia len občas. Na tento účel je to fajn, len treba rátať s vonkajšími žalúziami na juhozápadnej strane. A ešte to okno za gaučom by som presunul k jedálenskému stolu
Odpovedať
ďakujem za postreh, nie mýlite sa nie je to dom pre starších, máme dve malé deti a neviem na čo by nám boli dve kúpelne. To wc ešte možno ale inač nie. Myslím si že dom má slúžiť nám a nie aby sme mi boli v ňom otrokmi a upratovať každý týždeň dve kúpelne, dve wc a pod. V spálni je ten televízor iba ako príprava do budúcna, nič viac. Ten jedálenský stôl je presne v strede domu medzi oknami, myslím si že tie dve okná dajú svetla až až. To okno nad gaučom je podlhovasté aby dalo viac svetla do toho rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pato5588 Ste si istý že teraz keď máte všetky výkresy hotové je čas na pripomienky, podľa mňa je už trocha neskoro a teraz už len treba veriť tomu čo ste z projektantom vytvorili, snáď je to podľa vašich predstáv.
Odpovedať
Ešte som zabudol pripomenúť že vonkajšie žalúzie budú na juhozápadnej a taktiež juhovýchodnej strane.
Odpovedať
martosko mi sme si dom kreslili sami, méte nejakú pripomienku?
Odpovedať
@martosko mi sme si dom kreslili sami, méte nejakú pripomienku?
Odpovedať
Dobrý večer možno by nevyzeralo zle dat okolo celého domu soklik tak 60cm na výšku z toho istého materiálu ako mate okolo vstupu.
Odpovedať
Poprípade by ste ešte mohli využiť aj niečo z tohoto
Odpovedať
Pardon zabudla som tam dat foto :-)
Odpovedať
@pato5588 Na čo sú v dome dve kúpeľne a dve toalety pochopíš, keď budú deti v puberte. A na to okno pri stole si vzpomeň, keď budete stolovať pri zapnutom svetle ;-) To sú ale len také drobnosti, dom je celkovo fajn
Odpovedať
@pato5588 A ešte k tomu riadeniu dvoch kúpeľní. Keď vymeníš kúpeľňu s technickou miestnosťou, aby bol kratší rozvod TUV do kuchyne a aby nebolo do spálne počuť práčku a kúrenie, potom rozdelíš kúpeľňu na dve, kde v jednej bude vaňa a umývadlo a v druhej s vchodom zo spálne bude sprcha, umývadlo a prípadne WC, o koľko viac riadenia to bude?
Odpovedať
Dve vecka sú úžasná vec. My sme traja a rano ked viac menej odchádzame behom 15 minút všetci , by bolo jedno vecko navyše perfektné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som chcela 2 kupelne a 2 wc..ale nakoniec budeme mat 1 kupelnu s wc a 1 wc s umyvadlom samostatne pri dennej časti.. pre 4clennu rodinu su podlaťažké mna 2wc nutnost..rano ked sa budete niekam ponahlat to je na nezaplatenie
Odpovedať
Ďakujem za všetky pripomienky, čo sa týka toho posunu technickej ku vstupu nad tým som uvažoval, na tie dve kúpelky sa mi tam zdalo byť málo miesta. čo sa týka druhého WC tak to stále rozmýšlam že by som dal do tej technickej miestnosti ako nakreslená práčka, slúžilo by iba pre nás v prípade potreby, je tam vyvedená 110 rúra. Na začiatku som možno nepovedal že dosku sme spravili na jeseň. Na zmeny nie je nikdy neskoro si myslím, akurát v našom prípade nie drastické. Stále rozmýšľam nad veľkosťami okien a pod. Ešte sa spýtam ako vás vyšla cena základovej dosky na pásoch svojpomocne. Mi máme dosku 140 m2 + 3 ks kubíkových pätiek pod prístrešok, rozvod kanalizácie a prívody vody pod doskou 5900 eur. Ešte pripomeniem dom je osadený v miernom svahu a išli tam 2,3, a 4 rady DT + sme odvážali 320 m3 zeminy.
Odpovedať
Ja by som zvážila spraviť prechod z tej technickej do práčovne s tým, že do práčovne by som pridala wc a podľa možnosti aj sprchový kút. Ale neviem čo všetko v práčovni plánujete mať, či sa by ste tam ešte vôbec zmestili niečo navyše. Okrem toho by som určite zväčšila terasu a samozrejme potom aj jej zastrešenie. Nevidím súčasný rozmer, neviem či zle hľadám, ale vyzerá to veľmi maličké. Treba myslieť na to, že tam budete mať zrejme veľký stôl (záhradný nábytok býva zväčša rozmernejší ako vnútorný), dajme tomu nejaký gril, hojdačka, pelech pre psa možno, kvetináče a pod. a už sa tam nebude dať pohodlne hýbať. Pričom predpokladám že keď už budete mať dom, radi by ste si asi užívali terasu aj keď bude v lete pršať, takže všetko to treba mať pod strechou, inak bude v slovenských končinách väčšinu roka nevyužiteľná. Osobne by som pri šírke na obývačku zastrašila aspoň 3-4 metre na dĺžku.
Odpovedať
Profilova fotka
@pato5588 Celkom nechápem to čo chcete dosiahnuť, keby ste chceli pripomienky v začiatkoch projekčnej fázy tak to chápem ale teraz keď je už dokonca hotová základová doska a zvlášť keď ste si projekt robili sami pre seba. Čo by ste napríklad robili keby vám tu všetci napísali že potrebujete druhú kúpelňu, dali by ste si ju aj keď od začiatku viete že ju nepotrebujete. Ak ste chceli vyriešiť len nejakú časť fasády stačilo sem dať pohľady.
Odpovedať
@azzflo Len chcem pripomenúť že miestnosť 1.09 je sklad ktorý je prístupný len z exteriéru a m. 1.10 je technická miestnosť kde je tep. čer. + pračka, pridal som tam aj to wc ktoré bude slúžiť naozaj len pre nás v núdzi. Čo sa týka terasy tak tá konzola má slúžiť len ako tienenie v lete na okná + aby nepršalo na ne. Pod ňou máme v pláne namontovať rolovaciu markízu. Hlavné sedenie máme v pláne v zadu na pozemku , keďže je svahovitý tak sme tam zakomponovali sklad + prestrešené sedenie, bude to slúžiť ako opora svahu. Pridávam situáciu + pôdorys prístrešku. Neviem ako tu mám pridať prílohu aby bola v čo najlepšej kvalite. Dávam to z PDF cez PRTSCR a uložím ako JPG. Ako to robíte vy??
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ani deti v puberte byt nemusia a pochopi, ze je vhodne mat dve kupelne a wc, my pozri tiez sme dvaja a musel som na to mysliet, lebo rano, ked zena vstane, tak jej je plna kupelna a najblizsiu hodinu nemam absolutne sancu :-D :-D
Odpovedať
@martosko Mne išlo hlavne o tú fasádu, však som to aj v príspevku napísal. Samozrejme každý má iný vkus, mne sa napr. nepáči klasický bungalov a nikomu ho neberem. Já som doteraz býval celý život na byte, nechceli sme so ženou veľký dom nakoľko chodíme s deťmi často mimo domu. Taktiež nechcem dať za dom 150 000 eur. Ani nemám toľko za prvé a za druhé radšej si ich užijem niekde inde ako vraziť do domu.
Odpovedať
@datelio Ja som zo ženou 11 rokou tak dúfam že sa bude držať svojho štandardu a postačí jej aj tých 10 minút ako do teraz. :-) Preto som tam dal radšej dve umývadlá.
Odpovedať
Profilova fotka
@pato5588 tak potom to je o inom, aj ked zacinam mat pocit, ze s pribudajucim vekom stale viac a viac casu v kupelni travi :-D Som myslel, ked sme sa dali dokopy, ze tolko casu, co travi v kupelni, ze tak to bude stale a mylil som sa :-D
Odpovedať
@lenkabaumg prikladám pohľady aj so soklíkom, zdá sa mi to už moc neviem. Obklad bude VASPO považan čierny
Odpovedať
@datelio samozrejme veľa ľudí má min dve kúpeľne, mi so ženou nevieme tomu prísť nejako na chuť. Sme si boli dať spraviť návrh kúpeľne a ešte tam nám povedala že konečne normálny ľudia že majú samostatné wc a jednu kúpelku a teraz každý bombarduje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pato5588 tak pokial ste vy s tym v pohode ako rodina, tak nevidim v tom problem, len to ty musis sam vediet, vies piseme ti sem podla vlastnych skusenosti, ale ziadny recept nie je recept na stastie pre kazdeho ;-) Kazdy pozaduje nieco ine :-)
Odpovedať
@datelio Však samozrejme, mne išlo hlavne o tie pohľady ako obzvláštniť, či zmeniť nejako tie okná alebo tam niečo dopolniť, nič ma nenapadá
Odpovedať
@pato5588 možno by ten soklik nemusel byť čierny ale šedý o odtieň bledsi alebo tmavší ako máš farbu omietky v legende. Skus to možno to bude lepsie
Odpovedať
Ano dve male deti, potreba dvoch kuoeni nieje, ta pride o par rokov. Nieje nic lepsie ak si dom staviam pre seba a svoje pohodlie a preto mam svoju kupelnu v spalni. Umyt umyvadlo wecko a sprchac je zalezitost 10min, pricom sprchac sa umyva raz mesacne.-aj to iba sklo. A to za to pohodlie stoji. Navyse decka si svoju kuoenu aj wecko vexja umyt aj sami.
Odpovedať
Ešte sa Vás chcem spýtať aké ste si dávali tie okná čo so vo wc, kúpelke a technickej vysoké?? Mi máme na 3 tvárnice t.j. 750mm, parapet + 1,550
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@pato5588 postavili ste nakoniec podľa toho projektu? Ako ste riešili tú trčiacu tenkú dosku nad dverami do záhrady. Je to zaizolované tepelnou izoláciou? Máte tam navrchu plech alebo niečo iné?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?