Pripomienky k násmu projektu

Profilova fotka
zdravim, ma niekto este nejaky napad co v nasom podoryse nesedi. kamos co mi bude robit projekt nemal vyhrady, ale ak niekto ma nejaku pripomienku rada si ju precitam a porozmyslam, tento tyzden by som uz chcela zacat s vypracovanim projektu nech sa niekam konecne pohneme. dakujem za postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
ten obdlznik v obyvacke je akumulacna pec.
Odpovedať
Profilova fotka
Zadverie - satnik by som vymenil s kotolnou/kupelnou. Obyvacka - ten roh co trci pri komore zrusit posunutim priecky s dverami do nocnej casti na uroven dveri do komory, dvere do destkej 2 posunut blizsie ku kupelni. Zda sa mi dost malo odkladaceho priestoru - kde bude vysavac, zehliaca doska a milion dalsich veci ktore v dome treba niekam odlozit?
Odpovedať
Profilova fotka
To male okno pri jedalenskom stole by som dala velke fracuzse a sojila az s dverami na terasu. Ta cast moze byt i fix . Mam veke fix okno a v pohode ;-) .
Odpovedať
@mata25 1) neponáhľaj sa, v kľude si to navrhni 2) treba aj náčrt pozemku, alebo fotku katastrálnej mapy. Dom sa navrhuje s ohľadom na pozemok a okolité stavby. 3) spálne sa mi zadajú byť príliš malé, v dome býva všetko väčšie ako v byte 4) Zbytočne veľa vykurovacích systémov, bude to drahé. Ak chceš pec, postav ju tak aby prechádzala stenami a vykurovala viac miestností. Na čo ti je kotolňa? Chceš kúriť drevom? Plynový kotol vojde aj do kúpelne alebo na chodbu, a nepotrebuje ani komín. A čo tak poriadne zatepliť dom, to je lacnejšie riešenie ak nemáš drevo zadarmo. 5) Terasu nepotrebuješ? Sadnúť si von na vzduch, na slniečko, kedykoľvek počas roka a nestáť v blate alebo snehu. 6) Šatník, komora, rohová vaňa... zbytočne zaberajú miesto a nie sú potrebné. 7) zdroj teplej vody a miesto jeho spotreby - kúpelne, kuchyňa, sú od seba ďaleko, bude dlho kým sa vypustí rúrka a bude tiecť teplá voda, cirkulácia zas niečo stojí. 8) Na rohový gauč si sadne toľko isto ľudí ako na rovný, ale rohový zaberá viac miesta a je drahší. Rohové gauče sa používajú v malých bytoch ako náhradná posteľ pre návštevy. To miesto za gaučom je na čo? 9) Nejaké podkrovie v budúcnosti nebude? Netreba priestor pre budúce schodisko? 10) Všetky nakreslené steny sú nosné so základmi? To by bolo príliš drahé. 11) Riešiť treba aj iné veci, základy strechu, vykurovací systém, odhlučnenie a súkromie od susedov... dom sa rieši ako celok, napíš sem všetko. 12) Nejaký sklad mi tam chýba. Obyčajne to býva pôjd. Garáž alebo prístrešok pre auto nepotrebuješ?
Odpovedať
Profilova fotka
pozemok je velky, ma skoro 11a, na pravej strane pozemku mam na hranici susedny dom, ktory k nam do dvora nema ziadne okna. terasa bude tam kde su dvere von z obyvacky, garaz ci pristresok budem riesit ked bude dom stat, mam predstavu ako to bude. skor ma zaujima nazor na rozmiestnenie miestnosti v podoryse z hladiska funkcnosti. ten kotol v malej kupelni je mysleny iba ako mensi kotol k ustrednemu kureniu. ziadne podkrovie ani schody neplanujem ani nechccem v buducnosti. rohovy gauc mam a planujem si ho nechat lebo nam vyhovuje a to miesto za nim je kniznica. ako sklad bude zahradny domcek vonku.
Odpovedať
Satnik pri vstupe je super. Vychod na terasu by som vymenila s tym oknom co je pri jed.stole, v lete stol posunies k obyvke,lebo najcastejsie budete vyuzivat vychod na terasu a stol na terase a v zime si stol das blizsie ku kuchyni. Odkladacie miesto nieje ziadne, ziaden kumbal,alebo aspon dlha roldorka-vysavac, metly, cistiace prostriedky, hygienicke potreby do zaso,kufre,tasky, predlzovacky,baliace papere, rozne sucasti vysavaca,sacky vianocne ozdoby, zbytky tapety,obkladu,parkety-na pripadne opravy, sadra,silikon,srobovaky,vrtacka...........pri detoch lopty, badminton rozne ine exterierove hry do zahrady, zahradne matrace v zime................ nebude sa vam chciet behat do zah.domceka-tam patri kosacka,v lete hnojiva /na zimu musia niekam dovnutra/ rozne vrecia, noznice, zbytocne kvetinace....
Odpovedať
@mata25 Rozmiestnenie miestností si posúdiš aj sama či ti vyhovujú. Závisí to aj od pozemku a okolitých stavieb, ktoré neoznám. Takže moje pripomienky môžu byť zbytočné: - WC vedľa spální = fúúúj - spálne, terasu a ak sa dá aj halu by som orientoval do záhrady, nie k susedom a už vôbec nie do ulice - dom by som si posunul čo najviac dozadu od ulice - zbytočne veľa chodieb
Odpovedať
@radopp My máme WC samostatné a hneď vedľa je kúpelňa obidve majú okná a z môjho 15 ročného používania paráda,paráda ja som veľmi spokojná, máme to vedľa spálne a určite by som nemenila. :-)My máme ale 2 kúpelne aj 2 WC,takže návšteva nechodí cez spálňu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vnútornú chodbu určite skrátiť o ten výstupok do obývacej izby. V detskej izbe posunutím dverí získaš niku na zabudovanú skriňu po celej hĺbke izby. V detských izbách postele by mali byť pri stenách a nie pod oknom. Tam treba umiestniť pracovný stôl. Chýbajú vnútorné nosné steny, ich hrúbka určite uberie z plochy miestností. Nehovoriac o hrúbke vonkajších obvodových stien, ktoré spolu s izoláciou určujú vonkajší rozmer domu. Projektant by mal súčasne myslieť aj na nosný systém domu a tak riešiť dispozíciu. Treba myslieť už teraz aj na prekrytie vstupných dverí ako aj na prekrytie určitej časti terasy. Dosť to ovplyvní vonkajší vzhľad domu.
Odpovedať
Profilova fotka
zasa zmena ale uz definitivna, vyzera to ze sme prisli ku konecnemu rieseniu, ktore vyuziva vsetky prednosti pozemku, hlavne maximum slniecka. uz ma nenapada ziadna vyznamna zmena. co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
este vacsia kupelna bude mat ine rozmiestnenie zariadenia, inak je to ok.
Odpovedať
@mata25 keby bol dom o 1 meter širší a 1 meter dlhší, mohli byť všetky miestnosti, hlavne detské izby o niečo väčšie. Takto sú to kamrlíky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?