Priestor medzi garazou a domom

Profilova fotka
Ahojte, mame v plane pristavat garaz vedla domu, nemoze to byt sucast domu lebo by sme potom nedodrzali odstup od susedov 5 metrov, tak ju chceme stavat ako samostatnu garaz, tympadom by to bola drobna stavba a mozeme sa k susedom priblizit az na 2 metre. Moja otazka znie : ci je pri stavbe garaze predpisana nejaka vzdialenost od domu? Alebo garaz mozem nacapit 1m od domu, my chceme 1,5 m , samozrejme tam nemame oknaz obytnych miestnosti, len okno do technickej. Dakujem za vase rady.
Odpovedať
My sme presne takto isto stavali samostatnú garáž. Bola to ale dvojgaráž s ďalšou miestnosťou na záhradné náradie, takže sme to mali cez stavebné povolenie. Dohodli sme sa so susedmi a išli sme k ich plotu na 90 cm, aby sme nemuseli byť veľmi nalepení na dome. Ale na jednom úseku máme medzi domom a garážou 1,5 m.
Odpovedať
Garaz mozes stavat meter od plotu bez suhlasu suseda, ak ti to sused dovoli, tak aj na hranici pozemku.
Odpovedať
@pcb Ahoj,neviem, ako veľký máš pozemok a ako veľmi sa môžeš hýbať, ale musíš uvažovať aj stým, že raz sa bude na tom dome niekedy niečo prerábať a musíš myslieť na to, aby sa ti tam dalo postaviť lešenie, a pod. A jedna rada mimo tvojej otázky. Možno raz budeš chcieť stavať v záhrade bazén alebo porobiť terénne úpravy alebo pristavovať alebo čokoľvek a budeš tam potrebovať dostať auto, unc atď. tak mysli na to pri umiestnení garáže, že ak ti to pozemok dovoluje, nechaj si niekde prietor 2,5m (3m), aby ste tam poprípade vedeli dosť auto s materiálom a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?