Prerobenie výrobných priestorov na loft

Ahojte, nakolko sa nam nedari zohnat vyhovujuci byt rozmyslame nad kupov vyrobnych priestorov ktore by sme si prerobili na loft. Mate s tym niekto skusenost? Da sa vobec potom taketo byvanie preklasifikovat na bytovy priestor? Co by sme k tomu potrebovali? Dakujem
Odpovedať
@pandora87 potrebujes hlavne najst vyhovovaci priestor, ked nevies najt byt uz vidim ako najdes vhodny pristor, to su skor take rozpravkove predstavy..
Odpovedať
@pandora87 Loft nepreklasifikuješ na bytový príestor. V takom priestore nedostaneš trvalý pobyt. Musela by si celú stavbu preklasifikovať na bytový dom. A čo si predstavuješ pod výrobnými priestormi? Tu som našiel celkom podarenú definíciu loftu, je to naozaj to, čo chceš: Loft A teraz trochu z iného súdku. Loft je totiž určený pre tých, ktorí práve neholduju milým domáckym priestorom pod heslom „Home sweet home“, ale ich záujem smeruje skôr k niečomu, čo nazývame industriálny štýl. Loftové byty sú totiž presne takýmito priestormi, veď napokon aj vznikli zo starých skladov, fabrík a podobne. Aby ste si ich vedeli lepšie predstaviť, ide vlastne o veľký priestor bez striktného členenia na jednotlivé miestnosti s neomietnutými tehlami a často tiež priznaným konštrukčným systémom. Výnimkou nie je ani schodisko vedúce do vytvorenej hornej časti, kde sa spravidla nachádza otvorená spálňa. Rovnako sa lofty vyznačujú vysokými stropmi, ktoré dosahujú až päť metrov. Pre rodinné bývanie s deťmi sa teda skutočne príliš nehodia. Na tento účel v nich absentuje potrebné súkromie a atmosféra tej pravej rodinnej pohody. Preto lofty vyhľadávajú najmä lepšie zarábajúci mladí ľudia bez trvalých záväzkov skúšajúci niečo iné, ako klasické byty. (zdroj: http://www.realexpert.sk/lofty-atelie...)
Odpovedať
@chrobak7 http://www.rules.sk/interier/loftovy-... No mame skor na mysli nieco taketo. Nasli sme jeden priestor, samozrejme vela zavisi od obhliadky. No ak by bola ok lokalita, tak cena za tie m2 je luxusna😉 ide o to ze to vyzera na nadzemne podlazie so samostatnym vstupom. Preto ma zaujima ci je mozne niec9 taketo prepisat na bytovy priestor. Teda ked to prerobim na priestor na byvanie ( cast toho priestoru-ma to 400m2) tak ci th prerobenu cast mozem prepisat?
Odpovedať
@sysell je mozne ze priestor by bol len potrebujem vediet ci sa take nieco da😉
Odpovedať
@pandora87 No to mi nepríde ako loftový byt. To je skôr apartmán s otvoreným stropom. To neboli pôvodné priemyselné priestory. Také niečo sa robí na existujúcich stavbách ako nadstavba. A či sa to dá skolaudovať ako byt? To záleží od projektu a stavebného povolenia. Jednoznačne sa nedá povedať či áno alebo nie. Každý prípad je individuálny. Ak to je existujúci priestor (napr. nebytový alebo sklad), tak záleží od charakteru budovy. Pokiaľ je to sklad, navyše v zóne, kde je povolená bytová výstavba alebo výstavba domov pre bývanie, tak to neskolauduješ ako byt alebo rodinný dom.
Odpovedať
@pandora87 tak to asi najlespie zisits na konkretnom mieste na konkretnom urade v zavuislosti do konkretnej nehnutelnosti, to sa neda vseobecne
Odpovedať
Profilova fotka
@pandora87 Robí sa to bežne akurát nie len časť priestoru ale celý, preto to robia väčšinou developerské firmy, a samozrejme ide aj o to či to stavebný úrad dovolí.
Odpovedať
@chrobak7 @sysell @martosko No tak to asi zistim az po obhliadke. Zajdem si teda na miesty obecny urad a zistim. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pandora87 Aj na tú obhliadku ti odporúčam zobrať si niekoho kto sa v takýchto veciach vyzná, lebo prerábky vedia byť viac nákladové ako stavba novej budovy, vedia sa tam vyskytnúť nečakané náklady a zvlášť keď predtým to nebola budova na bývanie.
Odpovedať
a mozes vobec nebytovym priestorom rucit pri hypoteke? pretoze to teraz podla novych podmienok riesi znamy, a v TB mu povedali ze nebytovym priestorom rucit nemoze ... teda ked si beriete na to hypo zamozrejme,ked nie tak moja poznamka je bezpredmetna :-)
Odpovedať
@dorali tiez ss mi zda ze nie.🤔
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?