Predaj katalógového projektu domu, je to legálne

Profilova fotka
Dobrý deň. Zakúpili sme projekt katalógového domu niekedy zhruba 3/2016, čiže spĺňa dnešné normy. Je možné ho normálne, legálne predať niekomu, kto by mal záujem? Nebolo vybavené stavebné povolenie ani nič, projekt je tak, ako bol.
Odpovedať
Profilova fotka
@vapno92 A čo je v tom projekte napísané...? Nie je tam náhodou Tvoje meno, ako stavebníka nie je tam náhodou uvedená osoba (firma), ktorá je duševným vlastníkom resp. držiteľom licencie na sprostredkovaný predaj daného projektu....? Predpokladám, že takúto licenciu nemáš. Takže tu sa treba obrátiť len na toho, u koho ste (neprenosný) projekt zakúpili a baviť sa o tom, ako ďalej... Bez toho nemáš šancu nič predať, lebo veď ak by si ho aj akože "predal", sú tam uvedené iné mená, iné adresy - a to by hneď na stavebnom úrade zastavili. Predpokladám, že gumovať, zmizíkovať, prepisovať... (teda upravovať) listinu opatrenú okrúhlou pečiatkou nemieniš... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To určite nemienim, lenže tým pádom pokiaľ by som teraz chcel predať pozemok + projekt domu + projekt osadenia, tak tie projekty môže nový vlastník rovno vyhodiť do koša? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vapno92 Nieeeeee.... Ale bez toho, čo Ti to predal, sa nepohneš.... S ním sa budeš musieť dohodnúť, aby to previedol (možno za nejaký symbolický poplatok) na nového majiteľa.
Odpovedať
predat sa dnes da cokolvek :D ale ten kto ho kupi, tak mu bude na 2 veci 1. ak je to projekt katalogovy [Euroline, Prodom, Erlis, ...], tak je zvycajne pri kazdom napisane, ze jeho rozmnozovanie a kopirovanie je trestne podla autorskeho zakona, Ty ho ale kopirovat nechces, chces ho predat aj s udajmi o investorovi, mieste vystavby a pod., jednoducho plati, ze projekt je "neprenosny" z investora na ineho investora 2. pokojne zavolaj Timarovi do Euroline, pripadne Psencikovi do Prodomu, ti Tii to vysvetlia polopate 8-)
Odpovedať
@vapno92 ano mozes takyto projekt predat za okolnoti ako si uviedol. Nemozes projekt predavat dalej ak si ho uz vyuzil na stavebne povolenie, alebo ak ho chces umiestnit na inu parcelu (tam sa to riesi inak). Teda ak chces predat pozemok, mozes predat spolu s nim aj projekt, ktory je uz vyhotoveny na dany pozemok (ak samozrejme dom sedi novemu majitelovi), nie je potrebne ani znovu tlacit a peciatkovat projekt, len sa uz k jestvujucemu projektu doplni listina o zmene majitela / investora.
Odpovedať
Profilova fotka
Len pre info, kontaktoval som autora projektu, ktorý mi sám potvrdil, že som si zakúpil licenciu a teda predaj projektu nie je žiadnym porušením autorského zákona. U stavebných úradov je to z praxe v 90% priechodné aj bez zmien, ale treba to overiť.
Odpovedať
ved to je skoro ako predaj rozostavanej stavby. Urcite to je legalne. Projekt sa viaze na konkretnu pracelu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?