Prečo je Bungalow 130 od Prodomu taký lacný?

Ahoj, obzeráme projekt Bungalow 130 od PRODOMU (http://prodom.sk/?p=projekty&project=108). Dosť (príjemne) nás zaráža cena na ich stránke, ktorá je výrazne nižšia oproti iným bungalovom podobnej veľkosti - až sa nám to nechce zdať. Viete si predstaviť, v čom môže vzniknúť taký rozdiel?
Odpovedať
Ehm .. z môjho prvého príspevku to nebolo dosť jasné .. zaráža nás odhadovaná cena realizácie (84.000 EUR "na kľúč").
Odpovedať
Je velmi jednoduchy, hlavne strecha, ale ma celkom dobru dispoziciu. Trosku mi vadi len priechodna obyvacka. Asi bude velmi rychlo hotovy a ak budete nakupovat stavebny material so zlavami, urcite to bude aj menej ako 84.000e
Odpovedať
Profilova fotka
Nemá tam byť čo drahé.Jednodchý dom žiadne zbytočné čačky.
Odpovedať
tak to by zaujimalo aj mna.Napriklad mne sa paci bungalow 133 od prodomu,ale bungalov130 je iba o meter kratsi,ale o 23ti eur lacnejsi....dost zaujimave..a pocul som ze v tej cene na kluc co uvadzaju nie su zaratane zaklady...je to pravda?je to des mat aj pekny domcek za malo penez to asi nejde :)
Odpovedať
Já bych na ceny uvedené v katalozích vůbec nedala. Můžu vám udělat rozpočet se stejnými položkami v několika rozpočtovacích programech a v každém vyjde jiná cena domu. I každý z majitelů takového domu vám může uvést jinou částku, za kterou dům postavil. Základy jsou pozemek od pozemku jiné, to taky mění cenu stavby.
Odpovedať
najlepsie ako zistit cenu na kluc, je si to spocitat sam....aj ked este nemate kupeny projekt, tak sa da cca. vypocitat co vsetko tam je a nechajte si material aj pracu nacenit u jednotlivych firiem... v najhorsom si k tomu prirataj 10% navrch (ako rezerva) a mas komplet cenu za stavbu domu.
Odpovedať
@nikonn: presne ako píšeš, bungalow 133 sa mi nezdá podľa obrázkov príliš zložitejší ani väčší a rozdiel je tam nepomerne väčší. Podľa http://prodom.sk/?p=informacie orientačná cena stavby na kľúč obsahuje aj základy. @aurinko, lubos111: to si práve netrúfam, nemám na to skúsenosti a chce to veľmi veľa času. Uvažujem na tým, či s rozpočtom povedzme 100 tis. má význam zobrať takýto projekt, dať to do ruky nejakej firme a povedať, že o rok chcem bývať. V rozpočte by malo byť všetko do "hotového" stavu, tzn. vrátane vonkajších terénnych úprav a základného zariadenia (kuchyňa, sanita, ... ) .. alebo ma vypoklonkujú hneď vo dverách, že som spadol z jahody?
Odpovedať
@jana3 V rozpočtu je vše ohledně stavby, terénní úpravy a tak. Já do něho kuchyň ani sanitu nedávám, to už tam podle mě nepatří. Ale viděla jsem v rozpočtu i výsadbu živého plotu včetně zalévání, to mi přišlo přehnané. Neberte tu cenu z katalogu jako konečnou, základy, stejně tak jako třeba terénní úpravy, jsou pro každou stavbu jiné, takže se liší i jejich cena. A jsou to pak dost velké rozdíly. Navíc rozpočet je něco jiného než konečná kalkulace nákladů. Málokdo má na konci stavby v rozpočtu i kalkulaci stejnou částku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana3, pretoze ma jednoduchu sedlovu strechu bez stropnej konstrukcie? K tomu druhemu bungalovu (c.133) pisu v katalogu, ze "dom ma lahky montovany dreveny strop". (len tipujem)
Odpovedať
@jana3 mozno este istou alternativou by bola moznost objednat si rozpocet a nasledne si vsetko co je v nom nechat nacenit u jednotlivych dodavatelov a firiem, ktore by tu ktoru cinnost vykonavali. Len tak budes vediet, kolko ta to priblizne bude stat. A kuchynu ti nenacenia, lebo ako budu vediet, ze aku chces?? Rovnako aj sanitu, ak to chcete vsetko stavat buduci rok, tak aj ceny mozu byt rozne a rovnako, je rozdiel ci nacenis taliansku dlazbu alebo dlazbu z Merkury marketu :-D
Odpovedať
stavali sme podla projektu z prodomu. zo zaciatku som detailne porovnavala ích rozpocet s cenovymi kalkulaciami od nasich dodavatelov a po case som zistila, ze to nema zmysel. neboli sme spokojni s materialmi, ktore nacenili, nakoniec sme ponechali len architekturu a ostatne sme riesili sami, vo vacsine pripadov sme sa uplne odklonili od nimi navrhovanych rieseni. my sme sa chceli drzat stredneho standardu, a podla ich kalkulacie museli pocitat z vyslovene nizkym standardom rieseni aj vybavenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jana3 pravdepodobne v cene nie sú zahrnuté prípojky a základová doska...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tento dom začíname stavať. Upravili sme strechu, nie ako je na projekte - stodolová. Celkový rozpočet materiálu a prác je pod 80 000,-€.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana3 už ste začali stavať? Odporučila by som Vám, aby ste to nedávali stavebnej firme na kľúč, ale stavebnému dozorovi alebo stavbyvedúcemu. Ten Vám zabezpečí aj výber kvalitnej firmy aj úsporu Vašich peňazí. Nad rozdielmi v rozpočtovanej cene pri jednotlivých projektoch sa vôbec nepozastavujte. Treba si jednoduho vyžiadať položkovitý rozpočet k domu a dať si naceniť jednotlivé položky a dodávky prác. Len nie prosím jednej firme na kľúč! Žiadna z firiem dnes nedisponuje všetkými remeslami a veľa prác si necháva dodať inej firme alebo živnostníkovi. To Vám stavbu predraží. Pri správnom postupe sa dostanete pri tomto dome pod 100.000,-
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@diger Dobrý večer, tiež sme sa rozhodli pre tento bungalov a zaujímalo by nás ako ste zmenili strechu. My zatiaľ máme len projekt a vybavujeme stavebné povolenie. Pozerali sme projekt a napr. pri tej streche sme sa pozastavili na tom, že sú v projekte krovu naprojektované oceľové "hranoly". A ešte sa nám zdajú naprojektované veľmi veľké okná. Prosím Vás o Váš názor. Ďakujem.
Odpovedať
@kvezla na tomto type domu je stodolová strecha. Pozrite si foto nášho domu na vrch strechy. Okná sme si nechali rozmerovo také isté a je to paráda. Krásne presvetlené.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@diger môže sa spýtať tá cena je komplet už aj s fasádou?
Odpovedať
@kcardova da sa k nej priblizit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?