Pozna niekto projektanta co mu vyhotovil projekt jednoducheho bungalovu + pripojky... do 1000€???

Profilova fotka
Ahojte, hladam projektanta na vyhotovenie komplet projektu pre SP. Bungalov 100m2 + pripojky voda, elektrina, projekt kurenie,zumpa. Najlepsie BB a NR kraj. Ale v podstate mi je to jedno z kadial, ak to bude za rozumnu cenu, nakolko to nebude zlozity projekt.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To hladas charitu, nie projektanta. Za tisícku toto všetko...asi ťažko.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ty si mala projektanta ci architekta? Mala si vlastnu predstavu o vizualizacii celeho domu alebo ti vsetko navrhoval a radil architekt??
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala projektanta, prekreslil a troska zdokonalil môj navrhnutý projekt. Presne som vedela čo chcem a prečo to tak chcem. Ale s projektom na kurenie a vsetkymi profesiami to vyšlo cez tisícku a to bol projekt len na stavebné povolenie, nie realizačný. Domček tiež jednoduchý.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Poznam takeho,ktory bude robyt aj nam ,ale je s Presova. viac info mate v sprave :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Určite neodporúčam projektanta Ing. Šoku z okolia TT
Odpovedať
Projekt je na celom dome najdolezitejsi. Urcite nesetrite, ci date o tisicku viac predsa pri takej velkej investicii ako je dom nemoze hrat rolu. Za 2000 eur sa projektant uz najst da, za tisicku tazko.
Odpovedať
Poznam dobreho projektanta z TN. Sice nie do 1000e ale zas nie o vela viac.
Odpovedať
Mam dobrého projektanta síce je z okolia Skalica, ale keď chcete kvalitu za normálnu cenu napiste
Odpovedať
Profilova fotka
preco nie za 200€? :)
Odpovedať
Bola som aj na českom fóre a tam sa im ceny projektov pohybujú okolo 100-200tis korún za novostavbu 5kk bungalovu a nájsť tam cenu pod 100tis je dosť ťažké. Podla mňa keď vám projektant spraví projekt na stavebné povolenie so všetkými profesia mi a so stavebným dozorom so statiku, poprípade ma záujem prísť aj na stavbu keď sa kolauduje alebo máte nejaký problém so stavbou a on príde na stavbu zadarmo a nekončí to len odovzdaním projektu tak takého projektanta sme mali. Zaplatili sme 1800 za 4kk ale jeho žena nám pomohla aj na úradoch. @pluky si zlaty😄 možno max tak štúdiu a predbežne návrhy.
Odpovedať
@klara321 priatel je projektant, ako ho pocuvam, keby tisicku, ludia setria ale kazdu stovku az patdesiatku, ale pritom ocakavaju pomaly realizacny projekt. @pluky za 200 akurat tak garaz pre ohlasku alebo este napr. cast staticke posudenie pre jednoduchy bungalov na zelenej luke:) @lenkabaumg Tie sumy za projekt boli zrejme urcene ako urcite percento z celkoveho rozpoctu na stavbu. Aj tu sa tak ocenuje, ale nie pri domoch, lebo PD by vysla aj 3000 len za stavebko. To tu nik tolko za to neda a hlavne ked sa vzdy najde nejaky podliezac. Treba si pozriet stranku honorar.sk alebo cennik projektovych prac Unika ci jak sa to vola, tam su uvedene odporucane ceny za danu pracu. V podstate cokolvek pod takych 1900 je podhotnena cena. (za dom vr. vsetkych profesii, pripojok, osadenia, energet. posudku atd.). Ale samozrejme projektantov/architektov je na malom Slovensku strasne vela, takze realita je ina. Potom ale aj vela projektov vyzera ako vyzera...
Odpovedať
@babi32 Ja budem platit 2tis.za studiu, 3tis.za projekt na stav.povolenie a 3tis.za realizacny projekt. Architektovi som zadala iba kolko izieb tam chcem a ze chcem cely dom presvetleny a s charakterom, komplet do detailu premysleny. Ostatne uz musi vymysliet on, takze ta cena sa mi zda primerana.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@babi32 kamaratka zaplatila za projekt na stav.povolenie 2tis.eur, realizacny nechcela, ale cely dom si nakreslila v podstate sama a potom aj viacmenej svojpomocne stavali.
Odpovedať
@klara321 keď si celý v "podstate" sama celý nakreslila za čo platila 2000€? Vám sa tie ceny zdajú ok ale mne nie. Prekresliť to spraviť výkresy, pohľady a správu to je práca tak na max 2 dni. Najdlhšie práve trvá odladiť pôdorys. Ak k tomu boli prípojky a statika tak mu ostalo 1200€
Odpovedať
@lucymk aj mne do spravy napishte kontakt dakujem
Odpovedať
@klara321 to su uz adekvatnejsie ceny, aspon niekto vie tu pracu ocenit. Presne, pracu zadat architektovi, poziadavky co chces a on uz spravi co treba. Na projekte sa setrit neoplati. Jedna vec je dispozicia a to vsetko ostatne uz je pre odbornika, nie nadarmo sa to studuje 6r na VS. @jumt toto radsej priatelovi ani nepoviem lebo by ta umlatil vykresmi:D Taki ako ty by si to mali vyskusat cely projekt nakreslit, za dva dni za par stoviek. Potom by si nemal taky pri****y nazor! Prepac, inak to fakt neviem nazvat. Vies, navrh dispozicie, trva dlho ale je len zaciatok, male percento celkovej roboty. neveril by si ako ti trebars posun steny o 20cm moze rozhadzat nielen dispoziciu.
Odpovedať
@babi32 Aká si hustá. Tak ja kreslím každý deň zložitejšie veci a viem čo dokážem nakresliť za 8hod. Keď je niekto neschopný a trvá mu niečo strašne dlho tak to nie je oprávnené za to brať peniaze na viac.
Odpovedať
Od 1300 ťa vyjde katalogovy projekt s osadenim a projektami na prípojky :) projekt na mieru čo som mal ponuky cca 2500-3000€.
Odpovedať
@veronika_vesela Odporúčam nestavať.Rozumiem že človek chce ušetriť, takýmto prístupom na projekte ušetríte no pri realizácii a následnom bývaní v dome sa projekt za 1000 prejaví.Ak si myslíte že dobrý kvalitný projektant bude podliezať ceny tak sa mýlite.Zákazku za 1000 e zoberie iba človek čo nemá do čoho pichnúť.
Odpovedať
@jumt Asi kreslíš v autocade a myslíš si že nakresliť dobrý projekt je práca na 2 dni.Nieje dusantt tvoj brat?😂
Odpovedať
Odporucana cena porfixu je tiez 3.9 a predava sa za 2.69..otazka je nakolko si clovek ceni svoju pracu..a neplati pravidlo ze kto zaplati viac ten bude kvalitnejsie byvat..kvalita zalezi od vedomoati projektanta nie od hlbky jeho nenasytne penazenky. Sam som sa stretol ze ked som sa trosku viac zacital do projektu tak to bolo ctrl+c a ctrl+v a to som zaplatil za projekt skoro 2tisicky..
Odpovedať
@jozomrkva111 brata nemám a v autocade som kreslil keď bola ešte verzia R14. Ja si zas myslím že každý kto má dáky 3D program tak si myslí aký je dobrý. Ale kresliť zostavy kde je 200-300 súčiastok aby to celé pracovalo je zolžitejšia vec ako nakresliť dom
Odpovedať
@jumt Nepochybujem, ze nakreslit suciastky stroja je zlozitejsie ako dom. Lenze pointa je v tom, ze ani ten dom nie je len tahanie ciar v programe, ktore potom vidis ako vysledok na vykrese. Musi to splnat urcite normy, su tam rozne vypocty, dimenzie prvkov, umiestenie, poradie vrstiev v takom a onakom pripade atd. Tu si mnoho ludi kresli dom ale v dakom homeplaneri, cize mas akurat nejaky podorys, ktory ale aj tak casto treba dispozicne poupravovat, niekedy celkom radikalne:)...ine je ked ti daju hotovy full projekt a tu mas prekresli ho, ano to je rychlovka... @rudiger_nr veru, katalog stoji tolko preto, lebo projektant pocita s tym, ze projekt sa minimalne 3x preda, tak cenu podeli tromi cize aj ten by inac stal 2000+. Toto ludia nevedia a porovnavaju individualny projekt s katalogovym a potom cokolvek nad 1500 povazuju za zlodejinu:D @jozomrkva111 presne, to nerozumiem ako na tom moze vobec niekto nieco zarobit. Nechcem sa dotknut spoluobcanov z vychodu republiky ale za tisicku full projekt mozno tak v novej sedlici alebo rovno na ukrajine...priatel dostal raz ponuku naprojektovat trojposchodovy dom za 1200, pritom len naklady na profesistov, tlac a.i. bez jeho roboty(architektura, manazovanie) vychadzali na 1300...
Odpovedať
@babi32 logicky, ked si niekto nakresli podorys v homeplaneri, na stvorcekovy papier, tak asi ma predstavu, co sa mu paci, co chce, aky dom. Keby mi projektant radikalne menil moj podorys, nakopem ho do riti a nedam mu ani cent. On v tom dome byvat nebude. Budem ja. Preto chcem, aby mi nakreslil dom taky, ako chcem ja. A aj nakreslil. Bludy o tom, ze niekto povie, ze chce presvetleny 4 izbovy dom a ostatne je na fakticky cudzom cloveku, ako bude ten dom vyzerat, ani radsej nekomentujem. Navrhne mi debilinu, ktora sa sice jemu paci, ale mne nie a este mu mam zaplatit 8k€. Pekne na hlavu.
Odpovedať
@maros173 ja mam architekta kvalitneho, vyhral niekolko cien za architekturu, takze viem za co platim. Vzhladom na to som cakala ze to bude viac , tak som celkom milo prekvapena tymi 8tisickami .
Odpovedať
@megdesign ved preto si treba pozriet co uz ten architekt navrhoval a podla toho si vybrat. Ak sa vam to paci bude sa vam pacit aj vas navrhnuty dom. A na to sa robi studia, aby ste si vsetko co navrhne presli, pripadne pozmenili, upravili, architekt poradi. Ale charakter vie domu dat iba dobry architekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@vromil kontakt v ip :-)
Odpovedať
@megdesign ano a da ti dom, ktory pri umiestneni na pozemok je opacne alebo zbytocne sa tam mrha priestorom...ale ako vravis ty tam budes byvat, zrovna teraz s kolegom kreslia dom presne takemu pripadu-dom dispozicne nie moc stastne rieseny ale ked si dotycny neda poradit, problemy ci nevyhody daneho usporiadania, pouziteho materialu alebo sposobu vyhotovenia sa prejavia casom. Samozrejme, ze v priebehu projektovania sa konzultuje. Potom sa da stretnut s dvoma nazormi, projektant je hnup lebo nakresli hocjaku blbost len aby bolo a druhy, projektant je hnup lebo si dovolil zmenit moj dokonaly navrh...najvtipnejsie je, ze ludia to co by mali riesit s architktom/projektantom riesia tu:-D Z tych tvojich 8k ma architekt ani nie polovicu, on ta stoji par tisic zvysok su profesie a.i., pri takom dome ta len statika vyjde 1000+
Odpovedať
@jumt suhlasím s tebou, hlavne dnes keď sa dá všeličo z niečoho okopírovať (z iných projektov) a tým si uľahčujú prácu. Máloktorý projekt je robený úplne od piky a všetko prepočítané (myslím klasické RD) @klara321 jednému kolegovi robil projekt Pokorný (2014-15) neviem presne, sumu nejak povedal okolo 4000€ ak si dobre pamätám (pasívny dom 90m2, izbičky pre chlapcov má 9 m2), mne robil projekt jeden skončený stredoškolák (vtedy mal tuším 25-26rokovl) urobil mi projekt aj so statikov, kurenie, tepelné straty 1200€ (2009-2010, 112 m2), ale keď som sa spýtal kolegu aké mám výdavky taj hovorí okolo 110€/mesačne, ja mám zatiaľ 60€ (plyn, voda elektrika predpokladám že sa to o málo zdvihne) a to nemám žiaden pasív. Takže ak ste ochotná dať za projekt tolko kolko píšete a beriete že projekt je, ja neviem presne 3-5% ceny domu , tak Vám gratulujem k takému rozpočtu. Ja skôr beriem praktickú časť,a hlavne sa nezblázniť (lebo teraz sú hypotéky nízke) ale vyťažiť z minima maximum.
Odpovedať
8k vyhodit za zdrap papiera 8-) , ked si mozem vybrat z milion katalogovych projektov za par supiek, why not.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?