Pozemok a rozmery domu sú dané

Profilova fotka
Hľadáme vhodný projekt k danému pozemku, ktorý je v náčrte zakreslený červenou farbou. Dom musí stáť približne tam kde je naznačený a musí byť presne 18.5x10.3m (zastavaná plocha). So šírkou by som už nehýbala a dĺžka sa dá meniť - napr. dom 14.5m a terasa 4m (stále to musí byť spolu 18.5). Orientácia pozemku je presne naznačená. Plyn na pozemku nebude. Pozemok je rovina. Podmienky: 1. musí byť BUNGALOV 2. rozmery 18.5x10.3 3. minimálne 3 izby (spálňa + 2 detské) + prípadne ešte malá pracovňa. 4. Technická miestnosť 5. Špajza pri kuchyni. 6. Šatník. 7. Veľká a malá kúpelňa. Myslíte že sa dá nájsť niečo také, alebo to budeme musieť riešiť s projektantom? Za domom je pekný výhľad, tam by mohla byť oddychová zóna. Fotka aj tu: http://www.imagehosting.cz/?v=nakress...
Odpovedať
Profilova fotka
Tetka na stavebnom úrade povolí takéto umiestnenie stavby? @sarabi Pýtali ste sa jej?
Odpovedať
Profilova fotka
... @sarabi garáž nechcete?
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo musí mať dom akurát 10,3 m? Sú odstupy od susedných domov dostatočné aby vám povolili stavbu? Užší byť nemôže?
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha 1. je to väčší projekt, návrh je schválený, pripravuje sa stavebné povolenie. Ešte diskutujeme, či ten dom sa nebude dať posunúť ďalej kúsok od žltého pozemku. 2. garáž bude nedzi cestou a domom, ešte uvidíme, či klasika, či len prístrešky, určite na 2 autá. 3. no tie rozmery (pôdorys) je daný staviteľom, je to schválené, bolo nám povedané, že pôdorys je jasný preto. Šírka domu musí byť taká presne, lebo sa to vyňalo z pôdy, či ako, proste toto sa myslím už nedá zmeniť. teraz čakáme ešte na vyjadrenie, či sa to bude dať posunúť, lebo originál projekt je ten dom nalepený na žltom pozemku a to nie je dobré.
Odpovedať
@sarabi Aj ked nerozumiem preco take rozemery, je jasne ze taky projekt neexistuje, daj si to nakreslit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ja si to dám nakresliť, tu čakám len na inšpirácie na možné pôdorysy, ktoré by sa dali eventuálne použiť (upravené na moje rozmery)
Odpovedať
@sarabi "Šírka domu musí byť taká presne, lebo sa to vyňalo z pôdy, či ako, proste toto sa myslím už nedá zmeniť." na to ze tam chces stavat mas pomerne malo informacii. Predpokladam ze sa vynimala poda z podneho fondu a developer vynal len pod predpokladanou stavbou. (a ostatne osalo ako orna poda?) Otazne je ci sa este neda vynat viac cim by si mozno dosiahla vacsi manevrovaci priestor pri navrhu projektu.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno áno, ešte sa to rieši, som v kontakte s developerom a minimálne riešime možnosť posunúť ten dom ďalej od žltého pozemku. Vraj tie rozmery sú už dané. Boli tam nvrhnuté typyzované domy, ale nám nevyhovoval, preto si to poriešime samy, s daným pôdorysom (rozmermi)
Odpovedať
Profilova fotka
Inšpirácia pre @sarabi : http://s8.postimg.org/4cd2ovo4j/Prize... .
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha dakujem 1. mozes mi tam hodit celkove rozmery? 2. dve kupelne vedla seba, to nie je nejaka hlupost? - podla mna jedna by mala byt kvazy hlavna, niekde blizko spalne a druha inde 3. tri zachody v dome je podla mna zbytocne 4. detska izba oproti vchodu asi nie 5. v hlavnej kupelni 2 umyvadla vedla seba co tak technicku dat oproti vchodu, vymenit ju s detskou --- a tam kde je technicka teraz dat hlavnu kupelnu a druhu detsku vedla toho, vedel by si to nakreslit? cca: http://www.imagehosting.cz/?v=201509s... - a z technickej asi tiez vonku dvere .. co myslis? podla mna prakticke.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúsim to prekresliť @sarabi . Čo má presne obsahovať hlavná a vedľajšia kúpelňa?
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha ešte s manželom doma po-špekulujeme neskôr ... zatiaľ to skús navrhnúť ako som napísala. Skús to napr. aj tak, ze rodičovská kúpelňa bude len pre spálňu, zo spálne bude do nej vchod, nie z chodby. V druhej menšej kúpeľni daj dve umývadlá tiež a vaňu netreba tam. wc-ka áno
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mudrastrecha ked nad tym premyslam, v rodicovskej kupelni asi staci aj 1 umyvadlo
Odpovedať
Profilova fotka
@sarabi Pre istotu ešte raz: Normálna kúpelňa: vaňa, sprcha, 2 umývadlá, WC, kôš na prádlo. Rodičovská kúpelňa: sprcha, umývadlo, WC. Mám to nakresliť presne podľa tvojho náčrtu, alebo ide len o to aby boli detské izby vzadu a nie oproti technickej miestnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@sarabi Ešte sa chcem spýtať, či môže byť plochá železobetónová strecha. Alebo aký typ strechy má byť. Pretože podľa toho sa dávajú nosné steny na prízemí. Uvedená strecha je akumulačná, zabráni prehrievaniu domu v letných horúčavách keď nočná teplota klesne pod 20 C, a pri kúrení krbom v zime, možno do nej rovno zaliať rúrky pre kúrenie a chladenie veľkým výkonom, nie ako do podlahovky alebo radiátorov, rovno sa zaleje časť elektrických káblov. Je kvalitná (nehnije, nevŕzga, unesie veľa, vzduchotesná), dá sa spraviť komplet svojpomocne (netreba zháňať tesára, pracovať vo výškach, chodí sa po rovinke, nič sa nelepí, ani presne neukladá), cena je orientačne rovnaká ako u iných typoch striech (šikmé sa predražujú na doplnkových veciach - podhľady, izolácie, práca). Bočné striešky možno dorobiť dodatočne, ak je o ne záujem, nejde o nosnú časť domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha ide o to aby neboli dve kupelne vedla seba, jednu daj k spalni rodicovska kupelna (pri spalni, zo spalne): klasicka vaňa, sprcha, 2 umývadlá, WC, kôš na prádlo. druha kupelna: (nie pri spalni): sprcha, 2 umývadlá, WC. - ta bude pre deti a pripadne navstevy - tato kupelna bude samozrejme mensia ako rodicovska plocha strecha: áno
Odpovedať
Profilova fotka
@sarabi Deti vám budú chodiť cez spálňu keď sa pôjdu kúpať? Aj keď budú už veľké? Stačí technická miestnosť 2.5 x 2.5 m? Potom by sa dali rozšíriť izby o meter.
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha deti sa budu sprchovat :-) technicka OK, uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
Ok @sarabi . Takto by som si to predstavoval ja: http://s24.postimg.org/j39rxellv/Priz... . Nad verziou čo požadujete musím porozmýšľať, treba toho pomeniť veľa. Chcem sa spýtať: 1) Môže byť a) kuchyňa + jedáleň a b) obývačka oddelené? Keď sa bude púšťať voda, mixér, búchať s riadom... bude to rušiť pozeranie televízie alebo rozhovor. 2) Bolo by lepšie keby boli miestnosti do ktorých teplú vodi blízko technickej mistnosti, aby netrebalo dlho výpušťať rúrku s teplou vodou alebo dávať bojlér do každej takej miestnosti? 3) Sklad by bol asi lepší väčší. Mohol by tam byť sklad vecí ktorých je v dome veľa, a veľký sklad jedla, to je v dome tiež výhoda. Mali by tam vojsť aj kotle, napríklad na drevo aby ste splnili požiadavku na primárne energie (miestno zbytočne hrubej izolácie). 4) Čím chcete kúriť? Zišlo by sa tepelné čerpadlo, v zime hreje, v lete chladí. Teplovodná krbová vložka alebo kotol na drevo by bol ako záložný systém. Máte lacné drevo? Chcete kúriť prevažne drevom alebo len doplnkovo/zálohovo? 5) Nemôžu byť spálne najednej strane ako v pôvodnom návrhu? Je nutné dodržať nákres s detskými izbami oproti? Potom by trebalo dosť veľa meniť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ved si vobec nepomenil co som chcela ... oproti vchodu nemoze byt detska, to je blbost, satnik si dal niekde uplne inde od spalne. len si vymenil satnik s kupelnou ... Dakujem Ti za pomoc, ale lepsie bude, ked si necham poradit od nejakeho architekta, uz sa mi ozval aj jeden student 4. rocnika a myslim, ze bude to takto lepsie. Este raz dakujem.
Odpovedať
drzim vam veru palce pri tomto planovani
Odpovedať
Profilova fotka
Ok @sarabi . Posielam ešte nedomyslený nápad, možno sa vám zíde: http://s1.postimg.org/u74z6l3m5/Prize... . Veľa šťastia so študentom. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?