Potrebujem poradit s projektom

Ahojte,rad by som vas poprosil o nazor na nas "projektik" este skor ako pojdeme za projektantom :-) Za vase nazory vopred Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jancijano Kde bude sever ? Podľa tohoto usporiadania by mal byť hore. Krb je trochu zastrčený. Asi by som oddelil nejakou posuvnou (sklenenou) stenou chodbu od obývačky a kuchyne . Už aj preto, lebo voľakedy nás učili, že WC by malo byť od kuchyne oddelené aspoň dvomi dverami.
Odpovedať
@laco17 ahoj,dakujem za nazor,ano sever je hore,ten krb este nemam domysleny..zatial len viem ze niekde tam ho chceme a asi takto zosikma.Do WC pri vchode idu dvoje dvere (vchod + wc) ale tiez ma to uz napadlo ze tam aj tak este nieco dorobim.A co hovoris na rozmery miestnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@jancijano podla mna velmi dobry podorys
Odpovedať
Profilova fotka
@jancijano jedine, nejako zatvorit tu chodbu od kuchynoobyvacky, keby sa dalo.
Odpovedať
Bežná klasika, nič nové, nič zvláštne
Odpovedať
@cvoky8 natiahnuta laguna 22. tieto male projekty su vsetky na jedno kopyto, oddelila by som dennu a nocnu cast dverami ako radi martin.
Odpovedať
PACI sa mi mozno ja by som tu chodbu zuzila tak aby stena isla zarovno zo spalnovou a potiahla ju az ku spalni. Dvere dala z boku a dvere do satnika oproti dveram do spalne samozrejme z vnutra spalne. Zvacsis si tak technicku kde by som mozno dala este jeden sprchac. Ale treba si to skusit nakreslit ci to tam tak bude Ok. Ale chodma 110 cm staci. Inak nie je co dodat.
Odpovedať
A este ma napadlo ze co ak by si dal ten krbik medzi obyvacku a kuchynu? Niekde do stredu blizsie k obyvacke.Opticky to predelis a mozes tam dat obojstranny krb. A tu stenu technickej by som dala potom sikmu tak ako mal ist ten krb.
Odpovedať
Destka izba okno prelozit na juh, samostatne wc skratit a radsej si ho priclenit k zadveriu pre nejaky botnik napr.. vstup do satnika z chodby nie z izby. Zrusit priecku v tej izbe s tou skrinou. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso A na fasádu nepozeráš, pán architekt? :-( Ako by asi tak vyzerala tá západná stena s jedným oknom? Ako nejaký dom z hornej-dolnej? Ako vraví @atlaska natiahnutá laguna 222, ktorej prakticky niet čo vyčítať - až na absentujúce dvere do zvyšku domu. Dokonca aj ten krb je celkom dobre natočený - aj do zvyšku dispozície. @jancijano , Verím, že máš zodpovedajúcu parcelu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne napadla len taka drobnost: do spalne by som si nedaval francuzske okna. Do spalne sa chodi spat a nie chodit z nej v pyzame na terasu. Normalne okno je lepsie aj kvoli pocitu bezpecnosti. Tam ani nepotrebujes nejak extra vela svetla.
Odpovedať
@leonardom tak vyzera to skor na dvere :)ale mas pravdu :) inak potom nevidim ani v kupelni ani v technickej okno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jancijano V kúpelke by mohol byť bidet ...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ze my dvaja sa zhodneme...to uz hej :-)... je co zapit
Odpovedať
@leonardom dakujem za nazor,tie dvere som tam zatial nechcel davat aby pri pouzivani krbu teplo islo do celeho domu.asi uvidim ako to bude v reale a ked tak dodatocne by sa dorobili.. @p_e_t_r_o_s aj tebe dakujem..ano francuzke okna do izieb a spalni uz padli :) @fuso toto je este iba taky nacrt..nemam tam este dorobene nejake veci napr.okna v kupelni a technickej..skor som potreboval nazor na napr.velkosti miestnosti alebo na rozlozenie miestnosti...:) ale dakujem aj tak @atlaska 9,5x16 je podla teba maly bungalov? nakolko mam uzky pozemok nemozem ist viac do sirky ale myslim ze 150m2 na bungalov neni az tak malo ci?
Odpovedať
@jancijano je to jednoduchy bungalov, laguna 22 je mala len si ju natiahol. Nik nevravi ze je zly, ono vela sa tam navymyslat neda. 150 m2 nieje velky dom. ja by som napr. tie fr.okna nechala. Pozemok a celkovu situaciu si nepridal.
Odpovedať
Profilova fotka
@jancijano Máme bungalov - novostavbu - aj keď kapánek menší... Ani nám tam architekt pôvodne nedal dvere. Ž e takto je to trendy. Tak sme sa dohodli, že aspoň tú stenu v chodbičke si pripravíme tak, aby tam vznikol otvor veľkosti pre budúce dvere. Tak sme aj urobili. Keď prišiel chlap zameriavať dvere, tak mu vravím: tu nemerajte, toto je len príprava, že ak by sa ukázalo, že by sa v budúcnosti zišli, tak potom si dáme spraviť. A on mi na to: a čo ak sa tento model - tento dekór už nebude robiť? Ja vám radím: dajte si vyrobiť, založte si zárubňu a dvere zatiaľ dajte na povalu... Skončilo to tak, že vyrobili, zárubňu založili, dvere zavesili, vyštelovali a pekne tam visia. 95% času sú otvorené. Ale keď prídu na návštevu deti, vtedy balhorečíme tomu, že sme si tam tie dvere dali, lebo ak si deti idú ľahnúť skôr, resp. ak ráno my staneme skôr a oni ešte spia, dvere do tzv. nočnej časti domu zavrieme a aj televízor môže byť nahlas a aj v kuchyni sa dá pustiť mixér... Sme radi, že sú tam... :-)
Odpovedať
@atlaska ano mas pravdu je to zvacsena laguna 22 + drobne upravy a prosim ta ako myslis ten pozemok a tu celkovu situaciu (ako ked bude ulica,zahrada a atd)? @leonardom no tak asi si ma presvedcil a spravim to ako ty :-) najprv to len akoze pripravim a potom pockam na zameriavaca dveri :) (ale ano uznavam je to dobri napad skrz navstevy aj deti)
Odpovedať
Ano osadenie domu na pozemku, ludia nedaju cele info a potom su im rady tu nanic.
Odpovedať
@atlaska zlava ako su izby je ulica ale od cesty vzdialene dost daleko.z obyvacky chceme potom este dorobit terasu a teda tam je aj zahrada no a od vchodu bude este cca 3,5 metra a zo strany kupelne klasicke dva metre od suseda..
Odpovedať
Profilova fotka
@jancijano ono...zober to takto...ty, alebo ja, tam budeme byvat? ja chcem spalnu a obyvacku na sever!!!! aj keby furiky z neba padali...no ty mozno chces na juh....takze my dvaja sa nedohodneme, ale to neznamena, ze nemozes stavat ten dom tak ako si to ty predstavujes. je to TVOJA volba. neda sa postavit jeden dom, ktory bude splnat vsetky podmienky pre rozdielne nazory na byvanie....niekto ma pozemok nad cestou, niekto pod.....niekto na sever, niekto na juh...niekto rad teplo a niekto rad chladnejsie....co chcem napisat je, ze teraz neexistuje taky dom, ktory vyhovuje vsetkym poziadavkam...a ver mi, tak skoro ani nebude! ale da sa tu najst, alebo precitat zopar rad, ktore ti pomozu vybrat si, ake zaklady, hrubka steny, izolacia atd....ale rozlozenie izieb atd...to si urci sam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?